מתכון לעוגת פיניאטה העוגה שהתחפשה מתחיל עם סרטון הכנה
עוגת פיניאטה היא עוגת הפתעה. מתכון לעוגת פיניאטה העוגה שהתחפשה.
הפתעה אמיתית מקבלים כשיש עוגת פיניאטה.
עוגת פיניאטה זו עוגת טורט/עוגת ספוג – שבתוכה מלאה בממתקים. כשפורסים אותה הממתקים "נשפכים" החוצה.
איך מכינים עוגת פיניאטה? שלב אחרי שלב אראה לכם פה.
יש גם תובנות בהכנת העוגה אותה תגלו בהמשך.
עוגת פיניאטה – העוגה שהתחפשה – מאד מתאימה לפורים וסוגרת את סבב פורים.
מבחוץ נראית עוגה תמימה ורגילה אבל מבפנים מלאת הפתעות.
איך מכינים עוגת פיניאטה שלב אחרי שלב. קדימה.
רוצים להצטרף לקבוצת ווטצ'אפ שקטה
ולקבל מתכונים כל יום?
לחצו כאן28 – מתכונים לווטצ'אפ
ראשית, אופים עוגת טורט
חוצים אותה לשלוש פרוסות שוות
בפרוסה האמצעית, משאירים שוליים ועם סכין מסמנים עיגול
מרוקנים את העוגה
עכשיו מגיע השלב שבו עשיתי טעות.
ציפיתי את רצפת העוגה בקצפת כדי להעשיר את הטעם.
טעות!!
מה קורה לממתקים כשהם נפגשים עם קרם? בדיוק. הם נדבקים!
והמטרה – שהממתקים "ישפכו" מהעוגה
לכן. תלמדו מהטעות שלי.
אל תצפו את העוגה בפנים.
תמרחו קרם רק על השוליים
ותניחו את העיגול על הקרם
עכשיו ממלאים בממתקים כאוות נפשכם
אני הלכתי הכי רחוק שאפשר והנחתי גם ממתקים עטופים
אחרי שהעוגה מלאה בממתקים מכסים את העוגה עם השכבה השלישית
מצפים בקרם
ומקשטים
כשחוצים את העוגה הממתקים נשפכים החוצה
בשביל עוד מתכונים של קינוחים מושחתים לחצו כאן –
קינוחים מושחתים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מחפשים עוד מתכונים לפורים\? בבקשה
מתכונים לפורים
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
עוגת פיניאטה – העוגה שהתחפשה
סוויט טיפ:
אל תצפו את העוגה מבפנים כי הממתקים ידבקו לעוגה
מה צריך בשביל עוגת פיניאטה – העוגה שהתחפשה?
6 ביצים
1.5 כוס סוכר
חצי כוס שמן
1 כוס חלב או כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח תופח
איך מכינים עוגת פיניאטה – העוגה שהתחפשה?
מחממים תנור ל – 160 מעלות.
מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.
מתחילים במהירות בינונית כחמש דקות ולאחר מכן לעבור למהירות גבוהה. להוסיף את הסוכר לאט ב-3-4 פעמים.
בקערה משנית מערבבים את החלמונים עם השמן והחלב או מיץ התפוזים.
מוסיפים את החלמונים לקערת החלבונים ובתנועות קיפול מערבבים החלבונים פנימה.
הם לא חייבים להיטמע לגמרי.
מוסיפים הקמח ובתנועות עטיפה מקפלים הקמח פנימה עד שהעיסה חלקה.
יוצקים לתבנית מס' 24 ואופים בתנור שחומם מראש ל – 160 מעלות כחמישים דקות עד שעה.
בודקים עם קיסם שהעוגה יבשה ומוציאים מהתנור.
מקררים העוגה.
מקציפים שמנת מתוקה עם החלב ואינסטנט פודינג לקצפת יציבה.
חוצים את העוגה לשלוש פרוסות שוות.
בפרוסה האמצעית עם סכין מסמנים עיגול ומוציאים את העיגול.
מורחים קרם רק על שוליי העוגה.
מניחים את העיגול החתוך על השוליים עם הקרם.
מורחים קרם על השוליים ומניחים את השכבה השלישית על העוגה.
את הקרם מורחים על כל העוגה ומקשטים.
ההפתעה תהייה מושלמת כשתחצו את העוגה.
תהנו חברימים!