תפוחים בעלי פילו

רעש התפצחות עלי הפילו, הטופי והתפוחים שימלאו לכם את הפה אחרי הביס ואתם מכורים.

בפעם הקודמת שהכנתי את עלי הפילו הם נעלמו מהר מדי.
הכנתי כמות מצומצמת והשארתי בקופסה הכי פושטית במטבח.
ביום חמישי בערב הכנתי, שישי בבוקר פרסמתי, שישי בצהרים חגגנו יומולדת בארוחה משפחתית.

כל מי שנכנס שאל אם יקבל דוגמית למתכון שפורסם בסוויט עם עלי הפילו.
אמרתי שלא. אין מספיק לכולם אבל אל תדאגו, יש שלושה קינוחים אחרים. דברו אל הלמפה.
כל פעם שנכנסתי למטבח שמתי לב שהכמות בקופסת הפלסטיק קטנה.
בתחילה היו שבע חתיכות, אח"כ חמש.  בעיה.
הבעיה נפתרה בקלות אחרי עשר דקות שלא הורדתי את העיינים מהמטבח.
אחד מהמשפחה(לא מציינת שמות לא צריך סכסוכים משפחתיים לפני שבת), נגש למטבח בנונשלנט, אפילו לא הביט לצדדים.
פתח הקופסה, הכניס החתיכה לפה והמשיך בדרכו. שום ראיה לא נשארה בשטח.
בסוף הארוחה בקושי פירורים נשארו בקופסה.

אהבתי את ההתפצחות של עלי הפילו והחלטתי להכין שוב.
הפעם, תפוחים בעלי פילו. "נמזרח" את השטרודל האוסטרי. התהליך פשוט.

 מכינים תערובת של ריבועי תפוחים עם סוכר חום, קינמון ואגוזים קצוצים

שקופית2

 

 על עלה הפילו מורחים שכבת ממרח טופי, שורת תפוחים ומגלגלים משני הצדדים

שקופית5

 

 אחרי שהכנו את הרולדות, מצפים בחמאה מומסת ושמים בתבנית

שקופית6

 את הצלוחיות הקטנות משמנים,
מניחים את עלה הפילו,
ממלאים בתפוחים ומורחים על הבצק שנותר חמאה מומסת.
תפוחים בעלי פילו. תענוג!

שקופית4

תפוחים בעלי פילו

 




מה צריך בשביל תפוחים בעלי פילו?
חבילת עלי פילו
50 ג' חמאה מומסת+1 ביצה – מערבבים ביחד בקערית קטנה

5 תפוחים חתוכים לריבועים
כוס סוכר חום
כפית קינמון
50 ג' אגוזים קצוצים

 קופסת ממרח טופי (יש בכל החנויות שמתמחות באפיה). אם לא מצאתם אפשר להשתמש בריבה.

 איך מכינים תפוחים בעלי פילו?

מערבבים בקערה את התפוחים, סוכר חום, קינמון ואגוזים.
פותחים את חבילת עלי הפילו ומכסים במגבת כי לעלי הפילו יש נטייה להתייבש.
כל פעם לוקחים דף פילו מניחים בצד עובדים עליו ובינתיים יתר הדפים מכוסים במגבת.
מקלפים בעדינות שני דפי פילו, מורחים בשכבת ממרח טופי.
בתחילת הדף להוסיף את התפוחים. לגלגל את הפילו משני הצדדים כדי שהתפוחים לא יברחו ולגלגל לרולדה ארוכה.
למרוח מעל את החמאה המומסת עם הביצה.
ניתן גם להכין בקעריות.
לרסס קערית עם שמן להניח שני עלי פילו בצלוחית, למרוח רוטב טופי ולהוסיף תפוחים.
למרוח את שולי העלים עם החמאה המומסת והביצה.
לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות להכניס הרולדות ולאפות כרבע שעה עד עשרים דקות גג, עד שעלי הפילו משחימים.
הכי כיף לאכול את זה. העלים שמתפצחים בפה, רוטב הטופי והתפוחים, פשוט תענוג!

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

שקופית3


תגובות

עוד מתכונים טעימים