מתכון ריבת קליפות פמלה מסוכרות

מתכון ריבת קליפות פמלה מסוכרות, ריבה או קונפיטורה מפמלות שטעמה מופלא!

שתף
הדפסה
מתכון ריבת קליפות פמלה מסוכרות
מה צריך

קליפות מ – 2 פמלות
חצי קילו סוכר
1 מקל וניל
כף לימון סחוט
1 כוס מים

מה צריך

קליפות מ – 2 פמלות
חצי קילו סוכר
1 מקל וניל
כף לימון סחוט
1 כוס מים

מתכון ריבת קליפות פמלה מסוכרות

ריבת קליפות פמלה מסוכרות היא ריבה מיוחדת במינה.

אתם כבר מכירים אותי ויודעים שאני עושה דברים לא שיגרתיים נכון?
יפה. ועכשיו – קבלו את הסוויט ה ד ו ג מ נ י ת!! כן כן כן! או באנגלית יס יס יססססס!!
אני, שהגודל שלי אף פעם לא הפריע לי
ואף פעם לא עצר אותי מלהשיג מה שאני רוצה בחיים,
הולכת לככב על במת הדוגמנות! (אלוהים איך אני עפה על עצמי!!חח)
נבחרתי להשתתף בתצוגת האופנה BMW
Anna Lukatsky אנה לוקצקי היא מעצבת האופנה שלי!

רגע, אקח נשימה ארוכה ועכשיו לאט אסביר הכל –
נבחרתי לדגמן ולצעוד על המסלול בהפקה מדהימה לא פחות מאשר של חברת BMW
בשיתוף עם Saloona Saloona בהפקה של מוטי רייף, המפיק-על של שבוע האופנה.אז חמודים תתכוננו טוב טוב כי היום זה קורה!

ועד שאצעד על המסלול אני שולחת לכם מתכון
לריבת קליפות פמלה מסוכרות שכל ביס הוא חלום מתוק מריר בדיוק כמו החיים עצמם!

יש לי חולשה להכנת ריבות והכנת ריבת קליפות פמלה היא טיפה יותר מורכבת.
זה  קצת מריר וכמובן מתוק והטעמים משתלבים ביחד בצורה מופלאה.
להכין ריבה מקליפות פמלה זה לא כמו להכין ריבה או קונפיטורה רגילה.

בגלל הקליפה העבה של הפמלה אומרים שכדי להוציא את המרירות מהפרי,
צריך לשטוף את קליפות הפומלה היטב.

גררתי על מגרדת כדי להוציא את המרירות.
ואחרי שגררתי את פומפיה את הקליפה, שמתי בסיר.

מלאתי את הסיר במים ועל הקליפות הנחתי צלחת ומעל כוס, כי לקליפות יש נטיה לצוף.
שלוש פעמים ביום החלפתי את המים – ככה שלושה ימים, כדי להוציא את המרירות.

אפשר לקצר תהליכים וגם להרתיחה פעמיים או שלוש ואז גם אפשר לדלג על השלב של החלפת המים.

הכנתי לכם מדריך מדוייק  רק ללחוץ כאן –
איך מכינים ריבה בבית? המדריך המלא להכנת ריבה מתכונים טיפים ועצות

מתכון ריבת קליפות פמלה מסוכרות

אחרי שלושה ימים שמתי בסיר
עם סוכר ומקל וניל וכוס מים מתכון ריבת קליפות פמלה מסוכרות

בישלתי את הכל לאט לאט
ותראו איך נקודות הוניל התלבשו בצורה מרהיבה על קליפות הפומלה

ריבות וקונפיטורות בטעמים
מתכונים לריבות וקונפיטורות מתכון ריבת קליפות פמלה מסוכרות אפשר לחתוך גם לקוביות קטנות
ואז זה ממש סוכריות קטנות וטעימות.

לעוד מתכונים לט"ו בשבט הכינו לכם בלוגרי האוכל מבחר מתכונים
ותוכלו למצוא אותם כאן – מתכונים לט"ו בשבט הכי שווים שיש

ולעוד מתכונים לט"ו בשבט רק לחצו כאן – מתכונים לט"ו בשבט

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

מתכון ריבת קליפות פמלה מסוכרות

מתכון ריבת קליפות פמלה מסוכרות

 

 

מה צריך בשביל מתכון ריבת קליפות פמלה מסוכרות?

קליפות מ – 2 פמלות
חצי קילו סוכר
1 מקל וניל
כף לימון סחוט
1 כוס מים

איך מכינים מתכון ריבת קליפות פמלה מסוכרות?

את קליפות הפמלות יש לגרד קלות על פומפיה.
חותכים את הקליפות לפרוסות דקות.
שמים את הפרוסות בסיר עם מים, מכסים בצלחת וכוס שהקליפות לא יצופו.
במשך שלושה ימים מחליפים את המים פעמיים עד שלוש ביום.
אפשר גם להרתיחה את הקליפות פעמיים עד שלוש פעמים ואז מדלגים על שלב החלפת המים.
אחרי שלושה ימים, מסננים את המים,
שמים הקליפות בסיר, מוסיפים סוכר,לימון,  מים ומקל וניל ומביאים לרתיחה.
לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כשעה שעה וחצי עד שהפומלות משנות צבען לחום
והנוזל הופך לחום.
מקררים ומגישים ומלקקים את האצבעות.
ט"ו בשבט טעים !

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

תגובות פייסבוק

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים