רולדה וניל כשרה לפסח טעימה ורכה,
הכנתי לכבוד יום ההולדת שלי
עוד מתכונים לפסח תמצאו כאן
מתכונים לפסח
החתן שלי ואני חוגגים ימי הולדת עם יומיים הבדל,
הוא בראשון באפריל ואני בשלישי.
הימים ימי פסח, הילדים והנכדים מתארחים אצלי
והחלטתי להכין עוגה חגיגית לכבוד ימי ההולדת שנחגוג.
החלטתי על רולדה וניל כשרה לפסח טעימה ורכה
ללא טיפת קמח!
למתכון לעוגת ביסקוויטים כשרה לפסח לחצו כאן
עוגת ביסקווטים כשרה לפסח ללא אפיה
לכדורי שוקולד כשרים לפסח לחצו כאן
כדורי שוקולד כשרים לפסח
ולעוד מתכונים לעוגות של פסח – כאן – עוגות שוקולד של פסח
ויש גם עוגת תפוחים בחושה, כשרה לפסח.
בטוחה שתאהבו המתכון כאן – עוגת תפוחים בחושה כשרה לפסח
הנה עוד ילדה נהנית מהעוגה
"מורמור, העוגה ממש טעימה!"
בתמונה למטה תוכלו לראות בצד ימין איך הילדים הנהדרים שלי
לא מתעסקים עם אמא בגיל כשזה מגיע ליוםהולדת.
הם יודעים בדיוק איזה גיל אמא חוגגת כל שנה אותו דבר. ילדים מחונכים(:
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצאפ?
בואו65 לחצו כאן – מתכונים לווטצ'אפ
רולדה וניל כשרה לפסח טעימה ורכה
מה צריך בשביל רולדה וניל כשרה לפסח טעימה ורכה?
לעוגה
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס שקדים טחונים
3 כפות קורנפלור
לקרם שוקולד
1 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 אינסטנט פודינג שוקולד
לקישוט
50 גרם שוקולד מריר מומס עם כף חלב
או חצי כוס גאנש שוקולד
איך מכינים רולדה וניל כשרה לפסח טעימה ורכה?
להפריד בין החלבונים והחלמונים
להקציף את החלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב ולבן.
לאחר שהקצף מוכן להעביר לקערה נוספת.
להקציף חלמונים עם חצי כוס סוכר לקצב בהיר .
להוסיף את השקדים הטחונים והקורנפלור לעיסה של החלמונים (העיסה הצהובה) ולערבב.
לאחד בין שתי העיסות ביחד בתנועות קיפול,
שזה אומר לערבב לתוך החלמונים את החלבונים בתנועות עטיפה.
לחמם תנור ל – 180 מעלות
בינתיים, לרפד תבנית תנור בנייר אפיה ולשמן את הנייר
להעביר את התערובת ולשטח על נייר האפייה.
כשהתנור חם להכניס את התבנית לעשר דקות עד 12 דקות,
העוגה לא ממש משחימה אבל בהחלט נעשית רכה וקפיצית.
להוציא את התבנית.
להניח מגבת מטבח נקיה על השיש ולפזר עליה אבקת סוכר
להעביר את הרולדה עם נייר האפיה כלפי מעלה למגבת המטבח.
לקלף את נייר האפיה בזהירות מהעוגה.
לפזר על העוגה מעל גם אבקת סוכר ולגלג את העוגה עם מגבת המטבח.
מכינים בינתיים את קרם השוקולד:
שמנת מתוקה, חלב ואינסטנט פודינג שוקולד מקציפים ביחד במיקסר.
פותחים את המגבת בזהירות ומורחים שלושת רבעי מהכמות של הקצפת על העוגה
ומגלגלים את העוגה עם הקרם
מורחים על העוגה למעלה את שארית הקרם ומקשטים בגאנש שוקולד או
ממיסים שוקולד עם מעט חלב מערבבים ומזליפים על העוגה.
מעבירים לתבנית הגשה ומעבירים למקרר לקרור לפחות לשעתיים שלוש שהעוגה תתייצב.
שיהיה לכם חג טעים!