מרק עדשים – לינְטֶזָ’ה – מתכון מנצח למרק עדשים

“קֶרֶס לינְטֶזָ’ה קוֹן קִיפטִיקָס דֶה קָרנֶה?” היתה שואלת נונה בלדינו ולפני שענית הצלחת הגיעה לשולחן עם מרק העדשים. זה הרגע שידעת שהגעת הביתה.

אצלנו הסלוניקאים לכל מאכל יש שם בספרדית וכמו שהפידאו מעורר זכרונות, הלינְטֶזָ’ה זורק אותך שנים אחורנית.
מרק עדשים זה לינְטֶזָ’ה.

“קֶרֶס לינְטֶזָ’ה קוֹן קִיפטִיקָס דֶה קָרנֶה?” היתה שואלת נונה בספניולית
ולפני שענית הגיעה צלחת לשולחן עם הלינְטֶזָ’ה.
בתוך הלינְטֶזָ’ה נחו להן קציצות שמנמנות ועסיסיות של בשר. זה הרגע  שידעת שהגעת הביתה.
לפני שנים כשהיינו באפריקה הגיע אלינו יום אחד מבשל חדש.
שאלתי אותו מה הוא יודע להכין והוא אמר מרק עדשים.
אפריקה, מקום זר, ברגע שאמר מרק עדשים העיף אותי לזכרונות.
באותה שנייה ביקשתי שיכין מרק עדשים.
כל זמן ההכנה הסתובבתי סביבו, נושמת את הריחות, ראיתי את הבעבוע,
כבר חיכיתי שיגיע מרק העדשים.
בצהרים, הילדים הגיעו ולשולחן הגיעה צלחת עם נוזל חום.
"מהזה??" הבטתי בצלחת לא מבינה איפה העדשים שלי
"טחנתי את המרק, שיהיה לילדים יותר קל"
אם יכולתי הייתי זורקת את הצלחת על הרצפה מרוב עצבים,
אבל לא אמרתי כלום ולא נגעתי במרק.

לפני שנתיים בפברואר, נסע הסטודנט לטיול-של-אחרי-צבא.
(היום כשאני קוראת את זה עברו כבר כמה שנים טובות אבל אז פורסם הפוסט)
אתמול שלחה לי הגדולה במייל  את הסמס הזה שקבלנו לפני שנתיים.
הסמס הגיע כחודש לפני תחילת הטיול.

מרק עדשים - לינְטֶזָ’ה - מתכון מנצח למרק עדשים

מסקנות:

א. גם אם את מקבלת מחמאות מהבן שלך, אל תשתפכי, יש חשש שלא תקבלי מחמאות יותר.

ב. גם אם הגדולה שלחה לך מייל שיש בו מחמאה, אל תתלהבי, זה פשוט רמז שמזמן לא הכנת לינְטֶזָ’ה.

לא היתה ברירה צריך להכין את מרק העדשים שוב.
והכנתי לכם סרטון על הכנת המרק במדוייק

 הטריק של הכנת הלינְטֶזָ’ה – מרק עדשים, על ידי טיגון בצל עד גוון חום.
כשהבצל ממש כהה מוסיפים מים לסיר ומביאים לרתיחה.
המים משנים צבעם לחום ומפה זה כבר קלי קלות.

מרק עדשים - לינְטֶזָ’ה - מתכון מנצח למרק עדשים

אחרי שלימדתי אתכם את כל הסודות זה הזמן להכין לינְטֶזָ’ה.
אם אתם מחפשים עוד מתכונים למרק
רק ללחוץ כאן – מרקים

מרק עדשים - לינְטֶזָ’ה - מתכון מנצח למרק עדשים

מרק עדשים – לינְטֶזָ’ה




מה צריך בשביל מרק עדשים – לינְטֶזָ’ה?

2 בצל חתוך לריבועים
3 כפות שמן
1 כוס עדשים ירוקות/חומות
ליטר-ליטר וחצי מים
קופסה קטנה של רסק עגבניות – בערך 4 כפות גדושות
מלח פלפל – לפי הטעם

איך מכינים מרק עדשים – לינְטֶזָ’ה?

בסיר מטגנים את הבצל לאט לאט עד גוון חום כהה.
כשהבצל כהה, מוסיפים לו מים ומביאים לרתיחה. המים משנים צבעם לחום וזה מצויין.
מוסיפים את העדשים מביאים לרתיחה נוספת, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים חצי שעה.
לאחר כחצי שעה מוסיפים את רסק העגבניות, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כחצי שעה עד שלוש רבעי שעה נוספים.

ברוכים הבאים הביתה(:

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

בחנות החדשה שלי כבר הייתם? עם מחירים מיוחדים ללקוחות הסוויט(: לחנות המתוקה לחצו כאן - SWEET SHOP
ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!


תגובות

עוד מתכונים טעימים