עוגת רולדה כחול לבן ליום העצמאות

איך מכינים עוגת רולדה רכה וטעימה בצבעי כחול לבן ליום העצמאות, הסברים ותמונות

שתף
הדפסה
מתכון לעוגת רולדה בצבעי כחול לבן ליום העצמאות
מה צריך

לשכבה הכחולה:
1 חלבון
50 גרם חמאה רכה
2 כפות אבקת סוכר
חצי כוס קמח
טיפת ג'ל צבע מאכל כחול

לעוגה
4 ביצים
1 כוס סוכר
3/4 כוס קונפלור

לקרם וניל
1 שמנת מתוקה
3 כפיות סוכר

מה צריך

לשכבה הכחולה:
1 חלבון
50 גרם חמאה רכה
2 כפות אבקת סוכר
חצי כוס קמח
טיפת ג'ל צבע מאכל כחול

לעוגה
4 ביצים
1 כוס סוכר
3/4 כוס קונפלור

לקרם וניל
1 שמנת מתוקה
3 כפיות סוכר

מתכון לעוגת רולדה בצבעי כחול לבן ליום העצמאות

עוגת רולדה כחול לבן ליום העצמאות ראיתי ברשת ותמיד רציתי להכין,
לכבוד יום העצמאות ה-70 החלטתי שזה זמן מצויין
להכין את הרולדה בצבעי כחול לבן לכבוד יום העצמאות ה-70 של המדינה.

 

רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו27 כאן – מתכונים לווטצ'אפ

 

אז איך מכינים רולדה בצבעי כחול לבן?
ראשית מכינים את התערובת הכחולה
חמאה רכה, ביצה (משתמשים רק בחלבון), אבקת סוכר וקמח מערבבים בקערה
מערבבים לתערובת אחידה

מתכון לעוגת רולדה בצבעי כחול לבן ליום העצמאות

מוסיפים טיפת צבע מאכל ומערבבים
מתכון לעוגת רולדה בצבעי כחול לבן ליום העצמאות מעבירים לשקית זילוף
מתכון לעוגת רולדה בצבעי כחול לבן ליום העצמאות

באינסטגרם שלי תוכלו לראות בלייב את המתכונים שהכנתי
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
אם לא – בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי

 

ועכשיו הטריק
בגלל שאני כתבתי מספרים על העוגה חשוב לכתוב בכתב ראי. הכוונה לכתיבה הפוכה.
כדי שלא אתבלבל, כתבתי את המספרים על נייר
הפכתי את הדף על תבנית אפייה ועם שקית זילוף הזלפתי את המספרים.
תשימו לב זה חשוב מאד! לכתוב בכתב הפוך
לא כמו דולי שהתבלבלה, הכינה עוגה, הפכה אותה וגילתה שהמספרים הפוכים,
ואז הכינה עוגה נוספת. לא מאמינים? בחיי.
פעמיים הכנתי את העוגה הזו. מדליה מגיעה לי.
מתכון לעוגת רולדה בצבעי כחול לבן ליום העצמאות נשארה לי תערובת בשקית אז הזלפתי גם נקודות בנוסף ללבבות ולמספרים.
מכניסים את התבנית לשעתיים למקרר או חצי שעה במקפיא שהתערובת תתקשה.
מתכון לעוגת רולדה בצבעי כחול לבן ליום העצמאות מוציאים מהמקרר, שופכים את בלילת הרולדה ולתנור
אופים כעשר דקות עד שהרולדה משחימה אולם נשארת עדיין קפיצית למגע
מתכון לעוגת רולדה בצבעי כחול לבן ליום העצמאות התבנית יצאה מהתנור, חתכתי בצדדים כדי שאוכל להפוך
מתכון לעוגת רולדה בצבעי כחול לבן ליום העצמאות הופכים את העוגה על נייר אפייה שעליו פיזרתי קורנפלור
טאדם! המספרים בצורה הנכונה
מתכון לעוגת רולדה בצבעי כחול לבן ליום העצמאות מקלפים את הנייר בזהירות מהעוגה
מתכון לעוגת רולדה בצבעי כחול לבן ליום העצמאות והנה יש לנו בסיס לרולדה בצבעי כחול לבן ליום העצמאות מתכון לעוגת רולדה בצבעי כחול לבן ליום העצמאות

הופכים את העוגה בחזרה, מלאים בקצפת ומגלגלים בזהירות.
העוגה מאד ארוכה ואפשר לחתוך לשניים.
אם אתם רוצים להכין רולדה רגילה בגלי קישוטים בבקשה
רולדה וניל עם קרם שוקולד

עוד מתכונים למתוקים ליום העצמאות כאן
שבעה מתכונים מתוקים לשבעים שנות עצמאות

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

עוגת רולדה כחול לבן ליום העצמאות

עוגת רולדה כחול לבן ליום העצמאות

 

מה צריך לעוגת רולדה כחול לבן ליום העצמאות?

לשכבה הכחולה:
1 חלבון
50 גרם חמאה רכה
2 כפות אבקת סוכר
חצי כוס קמח
טיפת ג'ל צבע מאכל כחול

לעוגה
4 ביצים
1 כוס סוכר
3/4 כוס קונפלור

לקרם וניל
1 שמנת מתוקה
3 כפיות סוכר

אך מכינים בשביל עוגת רולדה בצבעי כחול לבן ליום העצמאות?

ראשית מכינים את השכבה הכחולה.
מערבבים בקערית קטנה את החומרים לתערובת אחידה.
מעבירים לשקית זילוף.
משטחים נייר אפייה על תבנית אפייה
מציירים על נייר את המספרים ו/או האותיות בכתב הפוך!!
מכניסים את התבנית לשעתיים למקרר או חצי שעה למקפיא.
בינתיים מכינים את בלילת הרולדה.

להפריד בין החלבונים והחלמונים
להקציף את החלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב ולבן.
לאחר שהקצף מוכן להעביר לקערה נוספת.
להקציף חלמונים עם חצי כוס סוכר לקצב בהיר .
לסנן את הקורנפלור לתוך עיסת החלמונים כדי שלא יהיו גושים בקורנפלור.
לערבב את תערובת החלמונים עם הקורנפלור.
לאחד בין שתי העיסות ביחד בתנועות קיפול,
שזה אומר לערבב לתוך החלמונים את החלבונים בתנועות עטיפה או סיבוביות.
לחמם תנור ל – 180 מעלות

להוציא את התבנית עם הכיתוב הכחול ולשפוך עליה את הבלילה הבהירה,
לכסות את הכיתוב להימנע משוליים.
כשהתנור חם להכניס את התבנית לעשר דקות עד 12 דקות,
העוגה לא ממש משחימה אבל בהחלט נעשית רכה וקפיצית.
להוציא את התבנית.
לפזר על נייר אפייה קורנפלור ולהפוך את הבלילה האפויה על נייר האפיה.
פשוט הופכים את התבנית על הנייר.
מוציאים את התבנית ומקלפים בזהירות את הנייר.
מכסים את העוגה שוב בנייר אפיה והופכים שוב.
מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקצפת בהירה ואוורירית.
מצפים את העוגה ובהירות מתחילים לגלגל את הרולדה,
כשהמספרים רחוקים ממכם, כדי שבסוף הגלגול של הרולדה המספר שבעים יהיה באמצע.
מעבירים לתבנית הגשה ומעבירים למקרר לקרור לפחות לשעתיים שלוש שהעוגה תתייצב.
שיהיה לכם חג טעים!

 

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

תגובות פייסבוק

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים