עוגת מוס לימון חלומית

מוס לימון אוורירי וחלומי על בסיס מרנג עם הסיפור הכי מרגש שיש

סבתא ארנה היתה ניצולת שואה מברלין ששרדה את התופת ועלתה לארץ. מעולם לא דיברה על מה שעברה.
מהיום שנועה נכדתה נולדה, היא גדלה אצל סבתא ארנה.
כל יום בשעות הבוקר המוקדמות, הביאו ההורים את נועה לסבתא ובשעות הלילה חזרו לקחת אותה לישון בבית.
סבתא ארנה אהבה את נכדתה נועה אהבת נפש וטיפלה בה במסירות.
מדי בוקר לקחה אותה לגן, כעבור שנים לביה"ס, כך עד גיל שמונה נועה גדלה אצל סבתא, במשך השבוע ואף בסופי שבוע.
בגיל שלוש אמצה סבתא ארנה חתול סיאמי ונועה נתנה לו את השם שנקול.
מדי יום, סבתא ארנה בגינונים אירופאים, ערכה את השולחן עבורן לארוחה והניחה צלחת גם לשנקול.
סבתא ארנה מאד אהבה פרחים ותמיד גידלה פרחים באדניות. כשנועה היתה בת חמש ביום חורף קר, בתמימות ילדותית, השקתה נועה את הפרחים במים רותחים כדי שלא יהיה להם קר.
סבתא לא הרימה את הקול על נועה ואף לא כעסה עליה כשהאדנית נהרסה. מה שכן, נתנה לה את השיעור הראשון בביולוגיה.
"נועהל'ה לצמחים לא קר כמו לאנשים" והן שתלו פרחים חדשים באדנית.

סבתא ארנה אהבה מאד לקרא ספרים בשפה הגרמנית וגם ספרי בישול היו שם. שעות רבות בילו השתיים במיטבח שהיה מצוייד להפליא, בצורה שלא מביישת שף מקצועי, שם הכינו ביחד בישולים ועוגות.
לא פלא שנועה ירשה את האהבה לבישול ואפייה. בחגים, לקחה אותה לריכרד לוי – מוסד של בשר ידוע בחולון, לראות את הקרפיונים השוחים בבריכה מהם יכינו את הגפילטעפיש ומהמוכרים ביקשה שלא יהרגו את הדגים ליד הילדה.

המכה הגיעה כשבגיל שמונה נפטרה סבתא ארנה. מאז ועד היום נועה מתגעגעת אליה נואשות.

לסבתא ארנה היו שתי עוגות מיתולוגיות שנהגה להכין לנועה. עוגת שוקולד ועוגת לימון.
את עוגת הלימון נועה אהבה במיוחד.
במשך השנים המתכונים של סבתא ארנה אבדו, אולם טעם עוגת הלימון נשאר לנועה צרוב בזכרון.

אחרי שפרסמתי את עוגת הלימון שלי פנתה אלי נועה: "שמי נועה, וכל השבוע חיכיתי להכין את עוגת הלימון שפרסמת והיא השאירה אותי עם דמעות בעיניים, הרשי לי להסביר, עוגת הלימון הזו מאוד דומה בטעמה לעוגה של סבתי ז"ל, תודה רבה על הזיכרון…"
נועה סיפרה לי את סיפורה האישי וביקשה
"
העוגה של סבתי הופיעה בפעם בספר בישול של אודטה. אימא של בן זוגי לשעבר שהייתה מכינה לי אותה אך סירבה לתת לי את המתכון, אני מחפשת בנרות אחר הספר והמתכון, בתור מומחית לעוגות לימון אשמח אם את יודעת על איזה מתכון אני מדברת ותוכלי להפנות אותי"

טוב, אני לא יודעת מה אתכם, אני נהרסתי לחלוטין מהסיפור והיה לי ברור שאני מתכוונת להפוך עולמות בשביל נועה.
מה שנועה לא ידעה שהיא נתנה לי אפשרות, שלא הייתי מעלה בדעתי לעשות, לפנות למלכה הבלתי מעורערת מבחינתי של עולם העוגות והעצות אודטה.

שתבינו, אני גדלתי על אודטה.
פעם, כשעוד היינו קונים עיתון, והידיים היו מתלכלכות מהדיו של "העולם הזה", עיתון שהס מלהזכיר את שמו אצלנו בבית, שם כבר קראתי אותה.
שנים, "ידיעות אחרונות" דף אחרון בשבועון, אורים ותומים עם העוגות והעצות.
את מתכון הקניידלך של אודטה, שומרת שנים בניילונית. כל פסח הולכת לקלסר הישן, הניילונית יוצאת לאוויר העולם, מכינה קניידלך ולחמניות ובסוף הפסח הניילונית חוזרת לקלסר.
נכון, עם השנים התלכלך הדף אבל המתכון מעולה גם אחרי עשרים שנה.

odeta

נו טוב, אחרי כל התיאורים הדביקים האלה ברור לכם שרצתי לספר המתכונים של אודטה שיש לי בבית.
חיפשתי את עוגת הלימון אבל נאדה. אין. החלטתי לפנות לאוטוריטה בעצמה.
היום, בעידן הפייס זה קל, במיוחד שאני עוקבת אחריה. שלחתי הודעה וחיכיתי.
אהה!! אצל אודטה גם לא צריך לחכות! ברבע לאחת בלילה באותו היום ענתה לי שהיא לא ליד מחשב והיא מבטיחה תשובה בהקדם. נשבעת לכם כבר התרגשתי. למחרת, שלחה לי בסמס צילום של המתכון.

limon

אח-אח איך אני יודעת את מי לאהוב!

המצחיקה הזאת, כתבה לי בהודעה הראשונה שהיא עסוקה בפרויקט חדש ומתנצלת מראש אם לא תמצא את העוגה בהקדם.
סבבה, קחי ת'זמן חשבתי לי בלב. שעתיים חברימים. שעתיים והמתכון היה אצלי. "כשהערתי" לה על כך, תראו איזו מלכה יצאה.

55555555

חברימים, קבלו את עוגת מוס לימון חלומית של אודטה. הנה התיאור של אודטה לעוגה:

יקירה, אולי היא מתכוונת ל"טורט מרחף – מוס לימון חלומי על בסיס באז'ה"?

שקופית5

זהו התיאור המדויק של העוגה.
בסיס באז'ה/מרנג  ועליו מוס לימון חלומי.
מוס לימון אוורירי, קליל פשוט למות כמה טעים!
כל מי שטעם מהעוגה אמר שהיא עילוי.

זאת שאוהבת עוגות לימון אכלה עם כפית ישר מהתבנית.

שקופית3

איך שהביס נכנס לפה, ה"וואוו" שהשמיעה, היה שווה הכל.

333

ועכשיו, כל שנותר לי הוא לקוות כי נועה מצאה את עוגת הלימון שלה. פיקוח נפש או לא? ואם לא נועה'לה אל תדאגי, אמשיך לחפש(:

שקופית4

 תראו איך האור נופל פה על העוגה.. אני מאוהבת בתמונה!

שקופית1

עוגת מוס לימון חגיגית

 




סוויט טיפ:
הטריק בהכנת הבאז'ה/מרנג הוא שיהיה בהיר ומוצק. איך עושים את זה?
שמים את החלבונים בקערת המיקסר ומתחילים להקציף במהירות בינונית כחמש דקות.

אחרי חמש דקות להעביר למהירות גבוהה ולתת למיקסר לעבוד לפחות עשר דקות עד שהקצף חזק ויציב.
רק בשלב הזה להוסיף את הסוכר ולהמשיך להקציף.

בסוף להוסיף הקורנפלור לעוד שני סיבובים. יצא לכם קצף בטון.

במוס עצמו אודטה אומרת להקציף 4 חלבונים עם 4 כפות סוכר בלבד,
אני הוספתי סוכר גם לחלמונים ועדיין טעם העוגה היה מתקתק עדין.
במתכון המקורי את הבז'ה מכינים מ-2 חלבונים אני הכנתי מ-3.
במתכון המקורי נאמר לאפות בתבנית 28, אני אפיתי בתבנית 24 העוגה יצאה גבוהה ונהדרת.
את המתכון המקורי אתם יכולים לקרא בתמונה שלמעלה.

שקופית14

הדרך שבה הכנתי את העוגה – שלב אחרי שלב.

מצרכים לתחתית באז'ה או מרנג:
3 חלבונים
חצי כוס סוכר
2 כפיות מחוקות קורנפלור מקציפים לקצף חזק מאד.
רק תחתית של תבנית קפיצים מס 24 ועליה נייר אפיה לעוגות.
למרוח הקצף בקוטר קטן ב-2 ס"מ משולי הבסיס.
חום בינוני שעה עד שעה ורבע עד שזה יבש.
אני אפיתי בחום של 100 מעלות כמעט שלוש שעות כי רציתי את המרנג ממש קשה.
ניתן לקנות בסיס באז'ה מוכן.

מצרכים למוס:
1 שמנת מתוקה
4 ביצים מופרדות
שקיק ג'לטין 14 גרם
3/4 כוס מים רותחים
מיץ וגרד של לימון אחד
כף ליקר תפוזים – לא שמתי(:

מכינים את תחתית המרנג ועוברים להכנת המוס:
ממיסים את הג'לטין במים רותחים. שמים בצד לכמה דקות כדי שיתקרר מעט. הנוזל נהפך לשקוף.
להקציף 4 חלבונים עם 4 כפות סוכר, אחרי שהקצף חזק תפוח ובהיר, להוציא מהקערה ולהניח בצד. לא ניקיתי הקערה ועברתי לחלמונים.
להקציף 4 חלמונים עם 4 כפות סוכר, אחרי שהקצף תפוח ובהיר להוסיף למיקסר את כוס הג'לטין, מיץ הלימון וגרד הלימון ובמהירות איטית עוד שני סיבובים במיקסר.
את העיסה הצהובה העברתי לקערית אחרת. יש לנו עכשיו שתי בלילות שונות.

11111

לא ניקיתי הקערה – להקציף במיקסר שמנת מתוקה עם שקית סוכר וניל לקצף יציב.
ועכשיו מערבבים הכל ביחד.
לקערת המיקסר עם הקצפת מוסיפים את החלבונים, מקפלים בעדינות בשניים-שלושה סיבובים ומוסיפים את קערת החלמונים עם הג'לטין וממשיכים לקפל בעדינות עד לקבלת מרקם אחיד.
העיסה די נוזלית אין פחד. אחרי לילה במקרר העוגה מתייצבת.
"שופכים לתבנית עם בסיס הבאזה, מפזרים על העוגה 50 ג' קוקוס זה לא רק קישוט זה מרכיב חגיגי לטעם מדביקים ניילון ותוקעים לחצי יום מקרר שיצטנן יסודי או שעתיים פריזר." כה אמרה אודטה.

אני לא פיזרתי קוקוס אבל בהחלט תקעתי למקרר לילה שלם. לקישוט השתמשתי בפרחי קצפת עם גרד קל של קליפת לימון.

1

רק שתדעו שהכנתי את העוגה פעמיים. בפעם הראשונה פעלתי לפי ההוראות ועל המרנג שפכתי את המוס לימון.
כך זה נראה המרנג אחרי לילה במקרר. טעים-טעים.

222222

 חברימים, העוגה פשוט ח-לו-מית.
עוגה שוס. רוצו להכין.

11111111

 

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

תודה ל מושיק ברין על סדנת הצילום הנהדרת בה צילמתי את התמונות ול רותם ליברזון על אירוח מושלם ותפאורה מושלמת.

 


תגובות

עוד מתכונים טעימים