איך מכינים ריבה בבית
השבוע פרסמתי מתכון לריבת משמשים וראיתי שיש לי המון ריבות וקונפיטורות באתר
וזה זמן מצוין ללמוד איך מכינים ריבה בבית.
יש מתכון לריבת משמשים, מתכון לריבת תותים, מתכון לריבת ענבים, מתכון לקונפיטורת חצילים,
מתכונים לריבות מעשי בית פשוט חלומיות, ולכן הגיע הזמן שיהיה גם מדריך מסודר איך מכינים ריבה בבית,
או קונפיטורה כל העצות והטיפים.
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
אם לא – בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
איך מכינים ריבה בבית? שתדעו שזה ממש קל להכין ריבות והכי כיף ריבת משמשים שמכינים בעונה,
יכולה להישאר כל השנה בצנצנת קטנה וסגורה עם טעמים נהדרים.
גם ריבת תותים היא ריבה נפלאה שמכינים בסוף העונה ויש לכם כל השנה תזכורת נפלאה לתותים.
איך מכינים ריבה בבית
ראשית, מה ההבדל בין ריבה לקונפיטורה?
ריבה היא תערובת של הפרי עם הסוכר,
לדוגמא ריבת מישמשים היא ריבה
קונפיטורה מכילה בתוכה חתיכות פרי או את הפרי השלם, עם הסמיכות של הריבה, לדוגמא –
קונפיטורת חצילים
טיפים ועצות להכנת ריבה
בגדול, להכין ריבה או קונפיטורה זה ממש קל,
ואני מודיעה לכם ש להכין ריבה וקונפיטורה זה אפילו כיף!
הסוד של הריבה כמובן תלויה בסמיכות שלה,
לכן ממליצים לפעמים לשים תפוחים בזמן שמבשלים את הריבה,
כי הפקטין שיש בתפוח עוזר להסמיך את הריבה.
אני לא משתמשת בדרך כלל בתפוחים ונותנת לריבה להסמיך בזמן הבישול.
טיב הריבה כמובן תלויה באיכות הפרי.
ממליצה להשתמש בפירות רכים אבל לא מעוכים.
נכון, אני ממליצה, אבל בתכל'ס מה שגורם לי להכין ריבה זה לראות פירות או עגבניות שרי קצת מעוכות במקרר.
שלב ראשון – משרים את הפירות עם סוכר
שוטפים את הפירות היטב, מעבירים לסיר מפזרים סוכר ונותנים לסיר לעמוד לילה במקרר.
בדרך כלל היחס בין הסוכר לפירות הוא אחד לאחד,
זאת אומרת קילו פרי וקילו סוכר,
אבל גיליתי כבר שהיחס הזה לעיתים מתוק מדי לטעמי,
ויש ריבות שהכנתי עם קילו פרי וחצי קילו סוכר.
כאמור, שמים את הפרי שבחרתם בסיר עם סוכר למשך הלילה.
הפרי יגיר נוזלים במשך הלילה וזה יזרז את זמן הבישול.
רוצים להצטרף לקבוצת ווטצ'אפ שקטה
ולקבל מתכונים כל יום?
לחצו כאן28 – מתכונים לווטצ'אפ
תהליך הבישול
למחרת, הפירות הגירו נוזלים, מוסיפים מעט מיץ לימון סחוט,
בדרך כלל אני מוסיפה מקל וניל ושמים את הסיר על האש.
יש ריבות שאני מוסיפה בזמן הבישול גם מקל קינמון
מביאים את הריבה לרתיחה ולאחר שהכל רתח,
מנמיכים את האש,
לאש נמוכה ומבשלים לאט לאט את הריבה שלנו.
לא מכסים את הסיר.
אל תיבהלו מהקצף, אפשר להסיר בעדינות עם כף,
להנמיך את האש ולבשל לאט את הריבה שלנו.
לא לעזוב את הריבה לבד, לערבב את הריבה מדי פעם.
בהתחלת הבישול של הריבה,
יהיו הרבה נוזלים אולם במשך הזמן הנוזלים יצטמצמו,
הנה דוגמא לריבת עגבניות שרי לפני הבישול
פה אתם רואים את ריבת עגבניות שרי מוכנה
והנה דוגמה לתהליך של בישול ריבת תותים
"איך יודעים שהריבה מוכנה?" שאלו אותי – וזו שאלה מצויינת.
קוראים לזה מבחן הצלחת הקפואה.
שמים צלחת קטנה במקפיא לחמש עשר דקות.
מוציאים הצלחת ומטפטפים על הצלחת מעט מהריבה.
מעבירים אצבע בזהירות באמצע.
אם כמו ים סוף אצל משה, נפתח לשניים, זה הזמן שהריבה הגיעה לשלב הסופי שלה.
אם אין שביל סימן שצריך לבשל את הריבה עוד קצת.
עיקור הצנצנות לשמירת טריות הריבה
אחרי שמכינים את הריבה הדבר הכי חשוב זה לעקר את צנצנת הריבה כמו שצריך,
ככה הריבה יכולה להישמר אפילו שנה.
מה פירוש לעקר? להרוג את כל החיידקים על מנת שהריבה תישמר לאורך זמן.
בוחרים צנצנת זכוכית שבה נרצה להכין את הריבה
שוטפים ומנקים את הצנצנת היטב, מייבשים
ועכשיו הטריק.
מכניסים את צנצנת הזכוכית למיקרו למשך דקה,
אחרי דקה, מוציאים את הצנצנת בזהירות עם מגבת, כי הצנצנת חמה ומניחים בצד שתתקרר.
מחכים דקה לא יותר ויוצקים פנימה את הריבה.
שיטה נוספת לעיקור
יוצקים מים רתוחים לצנצנת, נותנים למים לעמוד מספר דקות, לרוקן את המים,
להניח את הצנצנת הפוכה על מפית מטבח ומייבשים היטב.
אחרי שהצנצנת התקררה מעט יוצקים פנימה את הריבה.
אני מוצאת שהשיטה לעיקור במיקרו יותר קלה והכי פרקטית.
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
ריבה כמתנה
להביא מתנה ריבה שהכנתם בבית זו מתנה נפלאה!
לאירוע הפרישה מהעבודה של אחותי, למסיבה, הכנתי לאורחים צנצנות קטנות עם ריבה.
מעצבת הכינה לי את עטיפת הריבה והנה לכם רעיון להגיש מתנה.
אני צירפתי למתנה סכין מיוחדת למריחה.
אבל לפעמים כל מה שצריך
זה מדפסת, נייר, דבק
צנצנות ריקות ויש לנו צנצנות ריבה מתנה נהדרת!
טיפים ועצות
– תמיד תשתמשו בכפית נקיה כשאתם רוצים לטעום מהריבה, ככה תישאר טריות הריבה.
– רצוי להשתמש בצנצנות קטנות. בצנצנת גדולה, כל פעם שפותחים את המכסה יש חשיפה לאור ויש סכנת עובש.
– ריבות מאחסנים במקום קריר ויבש, אני מאחסנת במקרר במדף התחתון.
והנה מתכונים למבחר הריבות והקונפיטורות שלי הכל כאן –
מתכונים לריבות וקונפיטורות לחגים
איך מכינים ריבה בבית?