פאי דובדבנים ובצק פריך שקדים
טוב תשמעו, כבר אכלתם פאי דובדבנים בחיים שלכם זה ברור,
אבל כזה פאי דובדבנים עם בצק פריך שקדים, מילוי דובדבנים וקראמבל עם שקדים מעל
מודיעה לכם חגיגית – לא אכלתם!
הכנתי את הבצק פריך עם שקדים טחונים והתוצאה הסופית היא בצק רך ונמס בפה,
באמת אחד המתכונים המופלאים.
אחרי שנגמרו הצילומים שלחתי לאחותי לטעם וזאת שלא נוגעת בעוגות, לא הפסיקה לכעוס עלי,
ואל תספרו הגענו למצב של צעקות, בכל טלפון שהתקשרה, "למה שלחת לי את העוגה המכה הזאת??"
כי אי אפשר היה להפסיק לאכול את העוגה.
מלית הדובדבנים עסיסית ונפלאה וכדי שלא יהיה קשה מדי, מעל פיזרתי קרמבל עם שקדים טחונים נוספים,
מה שיוצר פאי דובדבנים מושלם בטעמו!
אז איך מכינים פאי דובדבנים עם בצק פריך שקדים?
ראשית, מכינים את הבצק הפריך במעבד מזון או ביד ומשטחים בתבנית
אחרי שמשטחים בתבנית מעבירים למקרר
מערבבים את הדובדבנים עם הסוכר, הלימון, השקדים,
הקורנפלור, הכל ביחד
נותנים לדובדבנים קצת לנוח שיגירו מיצים
ומכינים את הקרמאבל אחרי שהקרמבל מוכן
יוצקים את הדובדבנים על הבצק הפריך שהוצאנו מהמקרר
מפזרים את הדובדבנים על כל
בסיס הבצק פריך ומפזרים מעל את הקרמבל
פאי דובדבנים עם בצק פריך שקדים יצא מהתנור!
חלום!!
אני הכנתי את הקרמבל עם סוכר חום
ולכן הבדלי הצבעים
אני גם פיזרתי אבקת סוכר על הפאי, אין צורך.
פאי דובדבנים עם בצק פריך שקדים מתוק מספיק,
אין צורך באבקת סוכר.
אבל אם תגישו אותה עם גלידה או קצפת או-אה
זה פשוט היסטרי!
אחת העוגות אם לא ה!פאי דובדבנים עם בצק פריך שקדים.
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי!
לעוד מתכונים עם דובדבנים רק לחצו כאן
מתכונים עם דובדבנים
ולמתכוני עוגות מכל הסוגים כאן – מתכונים לעוגות
פאי דובדבנים ובצק פריך שקדים
סוויט טיפ:
הכמויות מתאימות לעוגה בתבנית 24.
מה צריך לפאי דובדבנים עם שקדים בצק פריך?
לבצק
1 כוס קמח תופח
200 גרם שקדים מולבנים טחונים
חצי כוס סוכר
2 חלמונים
200 גרם חמאה
מילוי דובדבנים
500 גרם דובדבנים מגולענים
2 כפות שקדים טחונים
4 כפות סוכר
כף לימון סחוט
2 כפות קורנפלור
קראמבל כיסוי מעל
50 גרם חמאה
חצי כוס סוכר לבן / אני שמתי חום/ עדיף לשים סוכר לבן כי השכבה למעלה כהה יותראם משתמשים בסוכר חום.
חצי כוס קמח תופח
2 כפות שקדים טחונים
איך מכינים פאי דובדבנים עם שקדים בצק פריך?
ראשית, מכינים את תחתית הבצק הפריך.
לשים את כל החומרים במעבד מזון, שני סיבובים, הבצק נעשה פירורי, מצויין!
להעביר לתבנית, לצפות את תחתית התבנית ולהכניס למקרר.
לא חייבים מעבד מזון, אפשר ללוש ביד, לא להרבות בלישה ברגע שיש פירורים,
להעביר לתבנית, לצפות את התחתית ולהכניס למקרר.
בזמן שהתבנית במקרר מכינים את המילוי.
שמים בקערה את הדובדבנים המגולענים, מוסיפים את הסוכ, הלימון הקורנפלור ומערבבים הכל ביחד.
בינתיים בגלל ערבוב הדובדבנים עם הסוכר, נוצר נוזל, אל תדאגו, זה בסדר גמור.
שימו את הדובדבנים בצד ותכינו את הקרמבל העליון.
שמים את כל החומרים בקערה ומערבבים מפוררים הכל ביחד.
צריך בצק פירורי, כשיש לכם בצק פירורי יופי זה מוכן.
מוציאים את התבנית מהמקרר, יוצקים מעל את הדובדבנים,
מפוררים את הקרמבל למעלה.
גם אם הקרמבל לא מכסה את כל התבנית אל תדאגו בזמן האפיה הכל יסתדר.
לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את התבנית
אופים כארבעים דקות, כשהבצק למעלה מתחיל להשחים, תכניסו קיסם לבדוק שהבצק למטה אפוי.
מוציאים מהתנור ומחכים שיתקרר.
ואם אין לכם סבלנות אפשר לגמרי לאכול חם זה ח ל ו מ י!
חותכים לריבועים וכל ביס שנכנס לפה הוא חלום של פאי!