עוגיות פאי תפוחי עץ מופלאות

בצק פריך עם ריבה, תפוחים, סוכר וקינמון. פאי תפוחים בתוך עוגיה.

שבוע אחרי שפתחתי את דף הפייס שלי,
הכנתי את עוגיות פאי תפוחי עץ מופלאות האלה,
אולם התמונות עשו להן עוול.

וכך מדי שנה לקראת ראש השנה
כשמגיע זמן הפרסום של העוגיות,
אני רואה את התמונות הישנות
ומחליטה להעמיד את הדוגמניות לצילומים חדשים.

appelcookies3
הן באמת מופלאות בטעמן.
appelcookies5

הכנתי השנה גם סרטון הכנה הנה:

 

הנה הסיפור המקורי שליווה את הפוסט.

בעודי עומדת במטבח ומשחקת בתפקיד עקרת הבית,
הגיעה החברה של הסטודנט הכינה לעצמה קפה, פתחה המקרר ובטון מהסס שאלה: “יש משהו של הסוויט?..”
“נאדה,” עניתי “התחלתי דיאטה ולא הכנתי כלום.”
(כל שנה קוראת ולא מאמינה על עצמי, איך אני לא מתייאשת מעצמי וכל פעם מנסה מחדש את הנושא הזה. דיאטה.)
התיישבה הבחורה מאוכזבת על כסא ואמרה “את יודעת איזה עוגיות עשית פעם ואני הרוסה עליהן?”
הסתכלתי עליה בשאלה
“עשית פעם עוגיות תפוחים הורסות. למות כמה היו טעימות.”
בהיתי בה לא מאמינה
“את רצינית?? הבוקר סיפרתי עליהן בפייס בהקשר אחר"

עבורי, זה היה סימן שצריך להכין את העוגיות בשנית לקראת ראש השנה.

אחרי ההסברים יש  מתכון מסודר יש עם כמויות.

ערב לפני הכנתי את התפוחים.

שקופית1

נזדקק גם לריבה. אני השתמשתי בריבת מישמשים וריבת שזיפים.

שקופית2

מתחילים להכין את העוגיות. מרדדים את הבצק ומורחים  שכבת ריבה, מעל מפזרים את התפוחים.

 שקופית3

את החצי השני של הבצק מרדדים ופורסים לקוים ישרים

שקופית3
עם הפסים יוצרים רשת על בצק.
קודם שמים פסים לאורך ואח”כ פסים לרוחב.
מורחים מעל שכבת ריבה דקה ומפזרים סוכר חום עם קינמון.

שקופית4

עם כוס עגולה קורצים עיגולים

שקופית5

תצמידו את הכוס כדי שלא יתבזבזו לנו העוגיות

שקופית6

ואם תעבדו צפוף ככה יראה קרש העבודה שלכם בסוף.

שקופית9

אגב, את השאריות ערבבתי ביחד, יצרתי כדורים ועוגיות נוספות.
את העוגיות המוכנות מעבירים לתבנית אפיה.

שקופית8

יצאו לכם בסוף בערך כ – 30 עוגיות.

שקופית7

אופים בתנור עד שהעוגיות מזהיבות,
חלקן אפילו השארתי קצת לבנות יצאו מעולה!

שקופית14

ובפינתנו מי הכינה כבר את העוגיות – ווקשה(:

appelcookieslena

שקופית18

ותמונה אחרונה של הדוגמניות שהצטלמו היום

appelcookies1

עוגיות פאי תפוחי עץ מופלאות




סוויט טיפ:

לקיצור התהליך אני הכנתי ערב קודם את התפוחים. 
בבוקר לרדד בצק, למרוח ריבה, לפזר תפוחים ולקרוץ עוגיות לקח לי בערך חצי שעה ככה שאולי זה נראה המון עבודה אבל חברימים זה משחק.

מה צריך בשביל עוגיות פאי תפוחי עץ מופלאות?

בצק פריך
1 חב’ בצק פריך מוכן או מתכון לבצק פריך:

300 ג’ קמח
200 ג’ חמאה
100 ג’ סוכר
1 ביצה או 2 חלמונים
קורט מלח

שמים הכל בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים.
מוסיפים את הביצה ממשיכים לערבל עד שנוצר גוש של בצק. לעטוף בניילון נצמד ולמקרר לחצי שעה.
לפני הרידוד לפזר מעט קמח על משטח העבודה.

למלית התפוחים:

4 תפוחים
3 כפות סוכר חום
חצי כפית קינמון
25 ג’ חמאה
5-6 כפות ריבה

לפיזור על העוגיות:
קערית נפרדת – כף ריבה מהולה בכף מים
קערית נוספת – 3 כפות סוכר חום+חצי כפית קינמון

איך מכינים עוגיות פאי תפוחי עץ מופלאות?

מקלפים את התפוחים וחותכים לריבועים.
מחממים במחבת החמאה, סוכר וקינמון ומערבבים עד לקבלת נוזל סמיך.
מוסיפים התפוחים, מערבבים ונותנים לזה להתבשל כחמש עשר דקות על אש נמוכה עד שהתפוחים משחימים. (לא צריך יותר מעשר דקות.).
מרדדים בצק פריך לעלה דק. מורחים שכבת ריבה ומפזרים מעל את התפוחים.
את החצי השני של הבצק הפריך מרדדים לעלה ופורסים לפסים ישרים.
על הבצק יוצרים פסים של שתי וערב.
אחרי שהפסים מוכנים, מוהלים בקערית כף ריבה עם כף מים ומורחים בעדינות עם מברשת את הפסים.
מערבבים 2 סוכר חום עם חצי כפית קינמון ומפזרים מעל הריבה.
קורצים עיגולים ומעבירים לדף אפיה משומן בתבנית אפיה משומנת.
אופים ב-180 מעלות כעשר דקות- רבע שעה או עד שהעוגיות מזהיבות.
מאחסנים את העוגיות בקופסה סגורה.
אין צורך במקרר והן מחזיקות עד שבוע ימים רק ברור לכם שהן יתחסלו לפני(: שנה טובה חברימים!

למען ההגינות אומר שאת הרעיון לעוגיות קבלתי מהאתר הזה

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

 


תגובות

עוד מתכונים טעימים