קונפיטורת תפוחי עץ

קונפיטורת תפוחי עץ מופלאה לראש השנה.

בערב ראש השנה, הברכה הראשונה אותה אנו מברכים הינה על תפוח בדבש.
מה מתאים יותר לראש השנה, מקונפיטורת תפוחי עץ אותה תכינו בעצמכם ותתנו לאנשים לטעום?
מתכון קל-קל לקונפיטורת תפוחי עץ –  ויש לכם מעדן.

 

 

קונפיטורת תפוחי עץ




  

סוויט טיפ:
רצוי להשתמש לקונפיטורת תפוחי עץ, בתפוחים אדומים קשים. הקמחיים יצרו מהריבה עיסה.

כדי שהקונפיטורה תישאר לאורך זמן יש לעקר את הצנצנות בהם נשים את הריבה/הקונפיטורה, על מנת להרוג את החיידקים.
איך עושים את זה? פשוט.
שמים את הצנצנת הריקה במשך דקה במיקרו ולהפעיל.
אחרי שעברה דקה, מוציאים בזהירות כי זה חם ואחרי שהתקררה למלא בריבה/קונפיטורה.

מה צריך בשביל קונפיטורת תפוחי עץ?

קילו תפוחים קלופים, חתוכים לפרוסות או ריבועים.
קילו סוכר
מיץ מלימון סחוט
כפית קינמון טחון
מקל וניל

איך מכינים קונפיטורת תפוחי עץ?

מקלפים התפוחים וחותכים לפרוסות או רבעים.
מניחים בסיר, שמים הסוכר והלימון ומשהים כ-6 שעות או לילה במקרר.
מוציאים מהמקרר, מערבבים, מוסיפים הקינמון ומקל הוניל מביאים לרתיחה על אש גבוהה.
מוציאים את מקל הוניל, מנמיכים האש ונותנים לזה להתבשל לאט לאט על אש נמוכה לפחות שעה עד שהסירופ מסמיך והתפוחים נעשים שקופים.

מגישים בחג בהנאה רבה(:

שתהיה שנה עגולה כתפוח ומתוקה מדבש!

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

שקופית2


תגובות

עוד מתכונים טעימים