עוגת מנגו לסוף הקיץ

עוגת ספוג רכה ועסיסית עם שכבת קצפת ופרוסות מנגו. אושר – מזל טוב!

לפני כחמש שנים פגשתי את האושר הפרטי שלי.
קוראים לה אושרה ואלוהים זרק לי אותה לחיים בדיוק בזמן המתאים עבורי.
נפגשנו במקום העבודה ומשם צמחה חברות של פעם בחיים.
השם שלה אושרה, אבל בשבילי היא אושר.
כשאני מדברת איתה אפילו אני קצת מתעייפת כי האנרגיות שלה זה אש ולהבה.
היא תזיז את כדור הארץ מהמקום-תגלגל אותו בסיבוב מהיר-תהפוך אותו ובאותו הזמן גם תענה לטלפונים תשלח מייל תחייך תכין קפה
ועוד כמה דברים ששכחתי מן הסתם לתאר.

פעם אמרתי לה שאני זקוקה ל.. וכדור הרעם מתחיל להתגלגל מבלי שאפילו ביקשתי.
”רגע, אני מחפשת באינטרנט, הנה מצאתי, אל תגידי לי רגע, כבר מצאתי, הנה, תגידי לי רק מתי את רוצה ואזמין לך. הנה הזמנתי. את לא צריכה לעשות יותר כלום”בום! זו אושר.
היא היתה יד ימיני בעבודה.
הייתה לצידי כשהייתי צריכה אותה, גם כשלא הייתי צריכה אבל זה המשמעות של אושר, הוא שם.
כשהייתי זקוקה לשקט, ידעה מתי להניח לי, לתת לי את הזמן שלי.
“ביי אושרה!” היה סימן ההיכר להפסקה של שעה בינינו כשהיה מתחיל להיות דביק.
היא, בלי להיעלב ובלי להיפגע עם צחוק מתגלגל ועיניים מוארות חזרה תמיד.
ידעתי שאפשר לסמוך עליה לחלוטין והיא כולה – לב ענק של נתינה ואהבה.

 אושר פרטי שלי, אהובתי הנצחית – מזל טוב.
אני אוהבת אותך מיליונים, מאחלת לך שהחיים יפנקו אותך באהבה כמו שרק מגיע לך ובכל הטוב שבעולם.
ביום הולדתך סוויט דוּלי, מקדישה לך את עוגת המנגו לסוף הקיץ. נשיקות אהובתי.

עוגת מנגו לסוף הקיץ בנויה משלוש שכבות.
שכבת עוגת ספוג, שכבת קצפת עם אינסטנט פודינג וניל ופרוסות מנגו.
אתם יכולים במקום המנגו לשים איזה פרי שבא לכם
אני השתמשתי במנגו בצורת פרח.

שקופית3

את המנגו יש לקלף, לפרוס לחצאים ואת החצאים לפרוס לפרוסות דקות.
את המנגו מניחים על העוגה מהחוץ כלפי פנים כשהמנגו חופפים אחד את השני.

שקופית6

מכיון שהשתמשתי בשלושה מנגואים, הצבעים היו שונים
ולכן שיחקתי עם הפרוסות ליצור משחק צבעים.
הפרוסות הפנימיות צריכות להיות דקות בפריסה.

שקופית7

כך נוצר לנו פרח של מנגו
בעוגת מנגו לסוף הקיץ

שקופית8

לפני שתרוצו למתכון על הגרלת הקיץ המתוקה שלי שמעתם?

sweet_hagrala_summer_01-2_big

 עוגת מנגו לסוף הקיץ




מה צריך בשביל עוגת מנגו לסוף הקיץ?

6 ביצים
1 כוס סוכר
חצי כוס שמן
כוס חלב
כפית אבקת וניל
1 כוס קמח תופח

שכבת הקצפת:
1 אינסטנט פודינג וניל
1 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
3 מנגו קלופים ופרוסים לפרוסות.

איך מכינים עוגת מנגו לסוף הקיץ?

 מחממים תנור ל – 180 מעלות ומכינים את עוגת הספוג.
להקציף את החלבונים במהירות בינונית כעשר דקות להעביר למהיר ולהקציף עד שהחלבונים מקבלים נפח.
להוסיף את הסוכר בזמן ההקצפה, כל פעם כף כדי שמרקם החלבונים לא יהרס. כשמוכן, להניח בצד.
לערבב בקערה נפרדת את החלמונים עם הוניל, השמן והחלב.
להוסיף כף או שתיים מהחלבונים לקערת החלמונים ולערבב כדי שהחלבונים המעורבבים יהיו מעט סמיכים.
להעביר התערובת לקערת החלבונים ולערבב בעדינות.
להוסיף הקמח לערבב בתנועות קיפול עד שהקמח יעלם.
משמנים תבנית בחמאה, יוצקים הבלילה לתבנית מס’ 24 ואופים כשעה.
יש לקרר העוגה.
אני השתמשתי רק במחצית מהעוגה. חציתי לשניים באמצע והשתמשתי רק בתחתית אחת.
אני הכנתי את העוגה יום לפני ולכן הרכבת העוגה לקחה פחות זמן.

 שכבת הקצפת:
בקערת מקסר לשים שמנת מתוקה, חלב ואינסטנט פודינג וניל ולהקציף עד לקבלת קצפת.

 שלב הרכבת העוגה:
על שכבת הבסיס יש למרוח את הקצפת המוכנה.
את פרוסות המנגו יש להניח על העוגה מהחוץ כלפי פנים
שפרוסות המנגו חופפות אחת את השניה. כשהעיגול מתחיל לקטון יש לשים פרוסות עדינות וקטנות.

 העוגה זכתה להצלחה אדירה.
היא רכה, נימוחה ועם הקצפת והמנגו פשוט מושלמת. תהנו!

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה בסוויט דוּלי SWEET DOOLY   תודה!

שקופית2


תגובות

עוד מתכונים טעימים