עוגת דלעת ברוטב מייפל

עוגת דלעת בחושה בטעם דבש עדין שמחליפה בטבעיות את עוגת הדבש הקלאסית.

מנה מותרת” – מילות קסם שאמורות לתת כח.
שתי מילים שכל מי שעברה דרך קבוצות תמיכה למיניהן בשנים האחרונות מכירה אותן.
כשאת לועסת בשיעמום את סלט החסה או מקללת כשאת שותה מיץ מלפפונים תזכרי, את עכשיו אוכלת כלום אבל, זה שם, המנה המותרת.

גשי לבית הקפה למקום מגוריך, היתה ההמלצה, הזמיני את עוגת הקצפת שהכי בא לך ותחגגי עליה.
כל פעם באותו היום ובאותה שעה.
תשבי, תתענגי על כל ביס ותזכרי זו המנה המותרת.
למחרת כשתחזרי לבלוס במונוטוניות ירקות תיזכרי כי אתמול חגגת על מנה מותרת ולכן אסור לך לקטר.
המנה המותרת אמורה לתת לך שליטה על תאוות המתוקים. קפיש? יופי.
ועכשיו תשאלו, למה אני מספרת לכם את כל זה? או! בדיוק לשם כך אני כאן.
עם כל הכבוד ל”דיאט דולי” עברו שלושה ימים של ירקות-ירקות-ירקות והיום הגיע זמנה של המנה המותרת.

כדי שהחטאים לא יהיו מתוקים מדי, יש לי בשבילכם עוגה מופלאה. עוגת דלעת ברוטב מייפל.
אני לא ממש אוהבת עוגות דבש ולכן העוגה הזו בטעמה מזכירה עוגת דבש והיא מתאימה כל כך לראש השנה.

את העוגה הזו אני מקדישה לגברת אפיתי. מלכת העוגות המעוצבות שאמרה לי שאני לא דואגת לאנשים ששומרים כשרות.
אסופיתי הנהדרת, עוגת דלעת ברוטב מייפל היא גם פרווה והיא פשוט מעולה.

להלן כמה עובדות חשובות.
בערב כיפור הכנתי את העוגה. הגיעה עורכת הדין לארוחה מפסקת. “קניתי לך עוגת דבש שאת אוהבת.” הודעתי לה.
בדקה את המימצאים שעל השיש ושאלה “ומה זו העוגה שליד?”, היא התכוונה לעוגת הדלעת ברוטב מייפל ”אני הכנתי” עניתי.
כשחזרה במוצאי כיפור “לארוחה מתחלת” אחרי הצום,
איך שנכנסה אמרה, “אני חייבת לטעם את העוגה שלך שוב. חלמתי עליה כל הכיפור, היא לוקחת בהליכה את העוגה הקנויה.”

 בבקשה חברימים, עוגת דלעת בחושה, בטעם דבש עדין, טבולה ברוטב מייפל.
עוגה שמכינים בנוהל סוויט דוּלי בחמש דקות הכנה ויש לכם עוגה נפלאה.
שקופית2

איך מכינים עוגת דלעת ברוטב מייפל?
חלק מהחומרים בתבנית בצילום אמנותי

 שקופית5

ראשית טוחנים את הדלעת במעבד מזון
אח"כ מוסיפים את החומרים
ורק בסוף את הקמח.

שקופית6

ככה נראית העוגה לפני האפיה.

שקופית7

אחרי האפיה יוצקים המייפל

שקופית3

ואלה היו התגובות אחרי שהעוגה פורסמה לראשונה:

עוגת דלעת

עוגת דלעת ברוטב מייפל




מה צריך בשביל  עוגת דלעת ברוטב מייפל?

 250 ג’ דלעת טחונה/מרוסקת
3/4 כוס סוכר חום
חצי כוס שמן
2 ביצים
1 כוס חלב סויה
2 כוסות קמח תופח
1/2 כפית וניל
1/2 כפית קינמון
כוס מייפל – לצקת על העוגה לאחר האפיה

 איך מכינים עוגת דלעת ברוטב מייפל?

במעבד מזון טוחנים את הדלעת.
במידה ואין מעבד מזון מגרדים הדלעת בפומפיה.
מוסיפים, סוכר, ביצים, וניל, קינמון ושמן ולסיבוב במעבד מזון.
אם אין פשוט בקערה מערבבים הכל ביחד.
מוסיפים הקמח- מערבבים ובסוף מוסיפים החלב ומערבבים שוב.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
משמנים תבנית, יוצקים הבלילה ומכניסים לתנור שחומם מראשלחצי שעה עד ארבעים דקות.
בודקים עם קיסם. עם הקיסם יוצא עם טיפה פירורים עליו להוציא העוגה מהתנור.
לחכות שתתקרר, להפוך העוגה ולצקת עליה המייפל.

יש גם גירסה לא פרווה:
במקום חלב סויה להשתמש ב 1 שמנת מתוקה.
עוגה שמחליפה בטבעיות את עוגת הדבש הקלאסית.

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

שקופית1


תגובות

עוד מתכונים טעימים