מתכון לעוגת פרג עם שוקולד וקצפת

היא רכה, אוורירית, חלומית ופותחת את חגיגות פורים

מתחילים את ההכנות לחג הפורים.
מלך הפורים הוא הפרג ואין עוגה שמתאימה לכך יותר מעוגת פרג עם שוקולד וקצפת.

היום בלי סיפורים, רק מתכון.

איך מכינים עוגת פרג עם שוקולד וקצפת? בואו נראה(:

מקציפים חלבונים עם סוכר
ומוסיפים להם את הפרג

עוגת פרג עם שוקולד וקצפת

אחרי שהעוגה יצאה מהתנור,
נותנים לה להתקרר
חוצים לשניים ומזגזגים עליה גאנש שוקולד

עוגת פרג עם שוקולד וקצפת

מצפים בקצפת

עוגת פרג עם שוקולד וקצפת

שוב מזגזגים שוקולד על הקצפת

עוגת פרג עם שוקולד וקצפת

מכסים עם החצי השני של העוגה, מזגזים שוקולד, קצפת וקישוטים של שוקולד

עוגת פרג עם שוקולד וקצפת

העוגה רכה, עסיסית ונהדרת!
וכן. כמו שהיא יפה – עוגת פרג עם שוקולד וקצפת
ככה חלומית. אוורירית, נמסה בפה, תענוג!

אבל בואו נגיד שאתם לא רוצים להתעסק עם הקצפת,
אין שום בעיה,
אפשר להכין מהתערובת בומבות של פרג
ביסים קטנים של פרג מצופים שוקולד
שהמתכון שלהם נמצא פה-
עוגת פרג עם שוקולד או בומבות של פרג ושוקולד

עוגת פרג עם שוקולד וקצפת

עכשיו תחליטו
בומבות או קצפת ושוקולד?

עוגת פרג עם שוקולד וקצפתעוגת פרג עם שוקולד וקצפת.




מה צריך בשביל עוגת פרג עם שוקולד וקצפת ?

6 ביצים
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
3/4 כוס חלב
1 כוס קמח תופח
250 ג’ פרג טחון טרי!

לשכבת שוקולד-
100 ג’ שוקולד מריר
חצי קופסת שמנת מתוקה

לשכבת הקצפת-
1 שמנת מתוקה
3כפיות סוכר מחוקות! בלי בטן אפילו לא של חודש שלישי!

איך מכינים עוגת פרג עם שוקולד וקצפת?

מפרידים את החלבונים והחלמונים לשתי קערות.
את החלבונים מקציפים לקצף חזק.
מתחילים במהירות בינונית, עוברים למהירות חזקה ומוסיפים את הסוכר לאט לאט, עד שהקצף מבריק.
בקערה נפרדת לערבב: חלמונים, שמן, חלב.
לצקת בזהירות לקערת החלבונים את תערובת החלמונים ולערבב בתנועות קיפול. לא לפחד שזה נוזלי, רק בבקשה לעבוד לאט!
להוסיף את הקמח והפרג ולהמשיך לערבב בתנועות קיפול.
לצקת לתבנית 24 ולאפות בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות כ-50 דקות.

בינתיים
מרתיחים את השמנת, מוסיפים השוקולד ואחרי מספר דקות מערבבים עד קבלת משחה סמיכה.
מקציפים את השמנת מתוקה עם הסוכר עד לקבלת שמנת יציבה.
אחרי שהעוגה יצאה מהתנור, נותנים לה להתקרר כשעה ומתחילים במלאכת ההרכבה.
חוצים את העוגה לשניים
על חצי עוגה מזליפים מחצית מהשוקולד המומס.
על השוקולד המומס שמים מחצית מכמות הקצפת.
מניחים את שכבת הבצק השניה, מזגזגים שוקולד ומצפים בקצפת הנותרת.
עוגת פרג עם שוקולד וקצפת – היא טעימה, חלומית, אתם פשוט תהנו.

 

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

שקופית2

 

 


תגובות

עוד מתכונים טעימים