עוגת הגבינה של סבתא שושנה

עוגה גבינה נפלאה עם תחתית של בצק פריך ושקדים ומתכון שעובר מדור לדור

עוגת הגבינה של סבתא שושנה פורסמה לראשונה בסלונה לפני שנה, הגיעה לדף הראשי וקצרה כמובן הצלחה גדולה.

עוגת גבינה בדף הראשון

היא היתה גם בין העוגות הראשונות שפרסמתי ולכן היתה לי התרגשות כששמעתי על אדם אמיתי שקרא את הפוסט שלי ומכאן תבינו את רעיון הפוסט.
עוגת הגבינה פורסמה לאחר שפרסמתי בסלונה מתכון לעוגת גבינה בשם עוגת גבינה "גן עדן" עם תחתית בצק אפוי.
עוגת גבינה גן עדן פורסמה הפעם ללא תחתית בצק אפוי.  אם תלחצו פה תמצאו את המתכון.
הגיעה הזמן שתככב גם בסוויט דוּלי ולא רק בסלונה.

עוגת הגבינה של סבתא שושנה התחילה כך:

אהרוןןןןןןןןןןן בוא בוא נשמה שלי. כן. כן. אתה. זה שעובד עם האחיינית המדהימה שלי קרן, שמיחצנת אותי בכל פורום אפשרי.
סיפרה לי שבאת אליה וביקשת מתכון לקרמשניט. אז קודם כל מבטיחה לך בהזדמנות הראשונה מתכון.
על הדרך אמרת לה “הכנתי את עוגת הגבינה של הסוויט הזאת, שמפרסמת בסלונה. תשמעי, העוגה מעולה. טעימה אש! אבל הבצק לא נאפה טוב כל כך”.

אז כפרות, תקשיב. קודם כל התרגשתי מאד.
מעטות הפעמים שאני שומעת תגובות.
פעם, מישהי שלחה לי בפייס שאכן הכינה את המתכון שלי וכל המשפחה מאד נהנתה, הייתי בשמיים.
אבל לשמוע שמישהו ממש הכין את העוגה שלי, אני ישר קפצתי והתחלתי לרקוד סטפס על השולחן.
עכשיו תשמע נסיך של אמא.
אנחנו, נכין פה, עכשיו, ביחד! עוגת גבינה מהחלומות. עוגת הגבינה של סבתא שושנה.
כל שלב תמונה.
רק לידיעתך, תחתית הבצק עשויה מבצק פריך עם שקדים טחונים. שידרוג שלי כי רציתי שהבצק יהיה יותר מעניין.
על הבצק תהיה שכבת גבינה חלומית ולמעלה קצף של חלבונים.
אגב, סבתא שושנה מקציפה עם מקצפה ידנית כזו של פעם את קצף החלבונים ותאמין לי, הקצף יוצא יותר אוויריר וגבוה מהמקסר.

מוכן נשמה שלי? קדימה. לעבודה.
נותנת לתמונות לדבר במקומי.

שקופית1

שקופית2

שקופית3

שקופית4

שקופית5

שקופית6

111

שקופית8

שקופית9

עוגת גבינה1 שושנה

עכשיו מתוקי תקשיב. נכון מהבצק פריך נשאר לנו חלבון אחד? וממלית הגבינה עוד שלושה?
יופי! את כל ארבעת החלבונים מקציפים עם חצי כוס סוכר לקצף חזק ויציב.

מוציאים את העוגה מהתנור,  שמים את הקצף ערמות ערמות על העוגה וסבתא שושנה אומרת להכניס לתנור לעוד עשר דקות-רבע שעה שצבע הקצף יהפוך לקרמל.
מכיוון שיש לי בבית מבער קטן, אתה יודע, כזה שמשתמשים איתו בקרם ברולה, חרכתי את הקצף קלות.

במיוחד בשבילך, העמדתי את ד’ דוגמנית הבית, עם העוגה, ומכל הצדדים עשיתי לה פאפרצ’י כדי שתיווכח כמה יפה יצאה.

שקופית2

עוגת הגבינה של סבתא שושנה




העוגה של סבתא שושנה נאפתה בתבנית 24.

מה צריך לעוגת הגבינה של סבתא שושנה?

לבצק
כוס קמח תופח
50 ג’ שקדים מולבנים טחונים
חצי כוס סוכר
1 חלמון
100ג’ חמאה
ללוש ולשים במקרר

מלית הגבינה:
100 ג’ חמאה
חצי כוס סוכר
500 ג’ גבינה 5%
250 ג’ גבינה 9%
תמצית וניל
3 חלמונים
2 כפות קורנפלור+רבע כוס חלב

איך מכינים עוגת הגבינה של סבתא שושנה?
מכינים את הבצק.
האפשרויות:
א. לשים במעבד מזון, שני סיבובים וכשהכל נעשה פירורים, מוציאים.
מניחים ניילון על משטח עבודה, שמים את הפירורים ומאחדים לבצק.
ב. ללוש את חומרי הבצק עד שהבצק נהפך לעיסה אחידה. חשוב לא ללוש הרבה זמן.
עוטפים בניילון וחצי שעה למקרר.
את החמאה החלמונים, הסוכר והוניל לשים במקסר ולהקציף עד קבלת קצף אורירי ותפוח.
בקערה נפרדת לערבב את הגבינות ביחד.
את הקורנפלור להמיס בחלב ולהוסיף לתערובת הגבינות.
להוסיף את תערובת הגבינות למקסר ולערבב הכל ביחד.
עוד שני סיבובים ואנחנו מתחילים לרקוד הורה.
להוציא את הבצק פריך מהמקרר, לרדד בתבנית 24.
לצקת הגבינות על הבצק .
לאפות את העוגה כעשר דקות בחום של 180 מעלות, להעביר ל-160 לעוד כשלושים-ארבעים דקות, עד שהעוגה משחימה מעט למעלה.
מוציאים מהתנור ונותנים לעוגה להתקרר.
מקציפים את ארבעת החלבונים הנותרים עם חצי כוס הסוכר לקצף חזק ויציב.
מעבירים את קצף הביצים על העוגה. כל פעם כף או בשקית זילוף.
מחזירים לתנור לעוד 10-15 דקות. אני חרכתי את הקצף עם מבער קטן.
שמים במקרר ואחרי כמה שעות מתמכרים לטעם.

חג שמח!!

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!


תגובות

עוד מתכונים טעימים