עוגת בננות וחמוציות שמכינים בחמש דקות.
לאמא שלי יש יומולדת בט"ו בשבט.
אין תאריך מדוייק כי בזמנים של פעם, היא נולדה בט"ו בשבט, אחותה בפסח, אחות נוספת בפורים ואחת "מסכנה" נפל לה יום כיפור.
לפני יומיים שפוכה על הספה, בחיי גמורה, אחותי שולחת ווטצאפ
"תכיני ליומולדת של אמא שתי עוגות"
"לא!"
"מה קרה?"
"כלום"
דממה.
הסתכלתי על הנייד לא כתוב שם "…מקלידה". חייכתי. בטוח נבהלה ממני.
נו מה. זה שאני סוויט אומר שאני צריכה כל פעם להכין מתוקים??!
ואז צלצל הטלפון.
בלי להגיד שלום ומה שלומך פתחה מבערים "אני מכינה את זה ואת זה ואת זה" ניגנה לי על המצפון
"יופי. תכיני מה שאת רוצה. אני לא מכינה הפעם כלום. אין לי כח!"
"אז מה יהיה עם המתוקים?"
"אני אקנה. לא טוב?"
"מעולה. ביי!"
זה ריב אחיות טיפוסי אצלנו.
היא צועקת עלי, אני צועקת עליה אבל היא יודעת מתי אין סיכוי לנצח בקרב, משחררת.
חגגנו אתמול יומולדת בליעיןהרעטפוטפוחמסהחמסה היה יופי.
אבל היום בבוקר איך שפתחתי את העיניים ידעתי מה אני הולכת לעשות.
עוגת בננות וחמוציות שמכינים בחמש דקות.
זכרתי את הבננות על השולחן שתכף משחירות, את החמוציות במגרה והחלטתי שזו תהיה העוגה.
עוגת בננות וחמוציות שמכינים בחמש דקות.
זו לא עוגת הבננות היחידה בסוויט דוּלי.
ואם תלחצו על השורה הורודה תמצאו גם את עוגת הבננות בציפוי טופי הכי שווה אבר!
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו25 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
אז שתדעו, את העוגה תיקתקתי בחמש דקות. חמש! לא יותר.
את הסיפור כתבתי כשהאצבעות רצו על המקלדת כמו מכונית בכביש החוף (בלי פקקים),
צילמתי שעה! שעה!! עד שמצאתי את התמונה הנכונה.
אבל עכשיו יש לכם עוגה חדשה לט"ו בשבט.
הנה העוגה בתמונות בדיוק איך הכנתי
וכשאני כותבת ג'ין ג'ין – זה אומר הפעלת מעבד המזון
זורקים למעבד מזון שלוש בננות ג'ין ג'ין והבננות מרוסקות
מוסיפים סוכר ביצים ושמן עוד פעם ג'ין ג'ין
ככה זה נראה אחרי ארבעה סיבובים של המעבד מזון
שמים קמח ועוד שני סיבובים מוסיפים מים חמים עוד סיבוב
ובסוף את החמוציות
חלק אפיתי בתבנית מאפינס של לבבות. יצא יופי!
לעוד מתכונים לעוגות בחושות קלות להכנה רק ללחוץ כאן
מתכונים לעוגות בחושות
לעוד מתכונים לעוגות עם פירות קלות להכנה רק ללחוץ כאן
מתכונים לעוגות עם פירות
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
עוגת בננות וחמוציות שמכינים חמש דקות
סוויט טיפ:
אפשר במעבד מזון. אם אין לכם, קערה ומטרפה/מזלג זה עובד מצויין!
מה צריך בשביל עוגת בננות וחמוציות שמכינים חמש דקות?
3 בננות
3/4 כוס סוכר חום
2 ביצים
חצי כוס שמן
2 כוסות קמח תופח
חצי כוס מים רותחים
כוס חמוציות
כוס סירופ מייפל לשפוך על העוגה
איך מכינים עוגת בננות וחמוציות שמכינים חמש דקות?
מחממים תנור ל – 180 מעלות.
זורקים למעבד מזון הבננות ומפעילים לשני סיבובים.
מוסיפים ביצים, קמח, סוכר, שמן ומפעילים לעוד שני סיבובים.
מוסיפים קמח שני סיבובים.
מוסיפים מים רותחים ועוד סיבוב. מוסיפים החמוציות ועוד סיבוב. הבלילה מוכנה.
יוצקים לתבנית אינגליישקייק ואופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות כשלושים עד ארבעים דקות.
כשהעוגה יוצאת מהתנור לשפוך עליה הסירופ.
אני אפיתי חלק בתבנית של מאפינס והמאפינס הקטנים יצאו נפלאים!
ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק בסוויט דוּלי SWEET DOOLY תודה רבה!!
באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!