רד ולווט קאפקייקס

איך מכינים קאפקקייס של קטיפה אדומה שלב אחרי שלב.

כל פעם שראיתי ברשת את ה"רד וולווט" או בשמם העברי קאפקייקס קטיפה אדומה, השתגעתי.

הן נראו כל כך מזמינות, כל כך יפות, פתחתי לי ספריה שלמה בפינטרסט וכל פעם דחיתי את ההכנה שלהן.

קורס הצילום במתכוניישן, הביא לי את האתגר עד הבית.
היינו צריכים לבחור סוג מזון אחד שיצולם בתפאורה שונה של שחור ולבן.
אני ידעתי בדיוק מה אני הולכת להכין. את עוגיות הקטיפה האדומה שלי.
הבעיה היחידה שהן לא נעשו ממש אדומות, יותר בורדו כהה(:

ברקע השחור, בחרתי ברקע רומנטי משהו

שקופית15

ברקע הלבן הוספתי את הקצפת והקישוטים לשדר רומנטיות.
אגב, עשיתי שתי נגלות של הקאפקייקס כי הנגלה הראשונה לא היתה מספיק אדומה לטעמי.
בנגלה השניה יצאו אדומות נהדרות אבל שכחתי אותם בבית. מוח!
הפירורים האדומים הם הוכחה שהיו גם יותר אדומות אבל נשארו בבית.

שקופית3

והרי התכנסנו למתכון לא? או איך מכינים רד ולווט קאפקייקס? פשוט.
שמים במיקסר חמאה,ביצה, סוכר ווניל ומקציפים

שקופית5

את הקמח, אבקת אפיה וקקאו מערבבים ביחד

שקופית6

 מערבבים את היוגורט עם צבע המאכל

שקופית7

את החומרים והרטובים מערבבים בפעמיים כשכל פעם מוסיפים את היוגורט.
פעם ראשונה = למקסר עם הרטובים מכניסים מחצית מכמות היבשים, מערבבים ומוסיפים מחצית מהיוגורט

שקופית8

עוד סיבוב שהכל יתערבב

שקופית9

עוד פעם יבשים סיבוב במיקסר ומוסיפים היוגורט

שקופית10

עירבול של המקסר לתערובת אחידה

שקופית9

בכוס שמים את החומץ והסודה לשתיה, זה תוסס לא להתרגש (אני השתמשתי בכוס עם הצבע מאכל לכן זה אדום)

שקופית12

יוצקים לקערה ומערבלים עד קבלת עיסה אחידה.

שקופית11

יוצקים לקאפקייס ואופים.

שקופית14

כשמתקרר – מקשטים

שקופית16

רד ולווט קאפקייקס




סוויט טיפ
מכינים את הקאפקייקס בקלות וברציפות כשהמיקסר עובד כל הזמן על מהירות בינונית עד איטית.

עשר דקות הכנה, עשר דקות בערך אפיה ויש לכם מאפינס/קאפקייק רד וולווט מהסרטים.
מסקנה עיקרית: עדיף להשתמש בשוקולית על מנת שהקקאו לא יגנוב את הצבע.

 מה צריך? 

50 ג' חמאה רכה
1 כוס סוכר
1 ביצה
1 שקית סוכר וניל או כפית וניל (קונים בחנויות אפיה)
1 כוס קמח רגיל
1 כף קקאו או שוקולית   
1/2 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
1 יוגורט קטן או 120 ג' ריוויון – אני השתמשתי ביוגורט 3%
1 כפית צבע מאכל אדום – אני השתמשתי בג'ל
1 כף חומץ
1 כפית סודה לשתיה

 לציפוי:
1 גבינת שמנת 30%
1 שמנת מתוקה
6 כפיות סוכר

איך מכינים?

מחממים תנור ל – 180 מעלות.
במיקסר עם וו K שמים החמאה, הסוכר, ביצה ווניל ומקציפים עד לקבלת קציפה אוורירית.
מערבבים בקערה את הקמח, קקאו, אבקת אפיה ומלח.
את צבע המאכל מערבבים בתוך היוגורט.
מוסיפים לקערת המיקסר עם הקציפה חצי מכמות הקמח ונותנים למיקסר לעבוד.
מוסיפים מחצית מכמות היוגורט עם צבע המאכל עוד שני סיבובים במיקסר.
מוסיפים את החצי השני של כמות הקמח ואת יתרת היוגורט עם צבע המאכל.
נותנים למיקסר לעבוד על מהירות איטית
בכוס שמים את החומץ והסודה לשתיה, זה תוסס לא להתרגש ויוצקים לקערת המיקסר.
עוד שני סיבובים וכל התערובת מוכנה.
יוצקים את התערובת למנג'טים של קאפקייק רק שלושת רבעי גובה כי הם תופחים.
לתנור שחומם ל – 180 מעלות מכניסים את המנג'טים.
אופים כ-10-15 דקות, תבדקו עם קיסם שיבש ולהוציא מהתנור.

 בזמן שהם נאפים מכינים את הציפוי:
מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
מוסיפים את הגבינה, עוד שני סיבובים והקצף מוכן.
כשהאדומים היפים האלה התקררו מקשטים בקצפת ועל כל קישוט שיעלה בדעתכם.

 חג האהבה שמח!

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

 

שקופית2


תגובות

עוד מתכונים טעימים