עוגיות מושחתות במיוחד

עוגיות מגולגולות עם בצק פריך, נוטלה ופרורי עוגיות אוראו. בדילוגים להדליק תנורים.

לפני שנים, כשהיינו באפריקה, עשיתי דוקטורט באמנות ההתמקחות על המחיר בשווקים.
שם גם נולדו עוגיות מבצק פריך עם נוטלה ופרורי אוריאו.
כל מה שביקר בעולם השלישי מכיר את הנוהל.

את מטיילת בשוק, עוצרת ליד חנות שראית בה פריט שרצית.
"הָאוּ-מָץ- How much" את שואלת באדישות (חייבת פרצוץ אדיש)
"מאה" עונה בעל החנות
"עשר" את מורידה במחיר ואפילו לא ממצמצת
"לא-לא אני לא יכול. שמונים"
"עשרים" את מפטירה באדישות
תלוי מה הסבלנות שלך וכמה את רוצה את הפריט, לפי זה יקבע המחיר.

ככה למדנו את המשחק.
חברתי ואני טיילנו בשווקים, לא פוחדות ולא מפסיקות להתמקח.
אם שילמתי שלושים, הרגשתי נהדר כי הצלחתי לרדת במחיר יפה למרות שידעתי שההוא בכל זאת הרויח עלי.
אם שילמתי חמישים, ידעתי שהוא הרויח ממש יפה ועדיין היה סבבה, כי בשבילנו זה עדיין היה גרושים.
ככה למדנו את אמנות ההתמקחות.

באחד הימים נסענו לעיר הגדולה.
זה היה לקראת אחד החגים והייתי צריכה לקנות מתנות לילדי ביה"ס, למורות ולקרנבל שהתקיים באותו החג.
נתנו לי 370,000 ניירה. שלוש מאות ושבעים אלף. בחיים לא אשכח את הסכום.
זה נשמע הון-עתק אבל ת'כלס זה היה שווה 200 או 300 דולר.

אנחנו במכונית והנהג נכנס ל"גו-סלואו" (go-slow). "גו-סלואו" היה הכינוי לפקק תנועה שזחל מטר-מטר.
אגב, תמיד היה לנו נהג והאוטו תמיד נעול.
אנחנו מפטפטות כשלפתע משום מקום הגיחו שישה בחורים.
אחד נעמד מקדימה, אחד מאחורה ואחד נשען על כל חלון, מנענעים את המכונית בכח.
זה שבחלון שלי מצמיד את השפתיים לשמשה ואומר "מאני-מאני-מאני". רוצה כסף הבחור.
לקח לי שתיים-שלוש דקות להבין ואני אומרת לו "סטופ!" "תפסיק להזיז את האוטו"
ההוא מסמן לבחורים והם מפסיקים לנער את המכונית.
"תני לי כסף-תני לי כסף-תני לי כסף" הוא לא מפסיק להצמיד שפתיים לחלון.
אני חושבת על השקית עם השלוש מאות אלף ניירות שיש לנהג מתחת לכסא ואומרת לעצמי בלב איך אנחנו יוצאות מפה בחיים.
מסביב ים מכוניות, אף אחד אפילו לא מסתכל עלינו והפקק עדיין עומד.
"דולי מה עושים?" חברה שלי נלחצה
לא יודעת מאיפה באה לי ההברקה אני מסתכלת על הבחור, לא ממצמצת ושואלת "How much?"
השחור המפחיד הסתכל עלי "מה??"
"How much?" אני מרימה את הקול
"מאה. מאה. תני לי מאה ניירה" הוא נדלק
אתם מבינים. לי יש שלוש מאות אלף ושבעים והוא הכי גבוה שלו זה מאה.
"חכה!" אני אומרת לו
"חברה שלי, תכניסי את היד לתיק, תספרי חמש שטרות של עשרים בתוך התיק ותוציאי לי מאה"
באיטיות החברה שלי הוציאה את המאה.
פתחתי סדק צר-צר בחלון ואחד אחרי השני השחלתי לו את השטרות החוצה.
ההוא, קבל את המאה, הסתכל עלי אמר "אבל זה הכסף שלה. את עוד לא נתת לי"
"לא נותנת" אני עונה, מסתכלת עליו הכי בקשיחות שאני יכולה
"כן" הוא עונה
"לא!"
"כן!!"
"זו הפעם האחרונה!"
"אוקי" עונה המפחיד.
הריטואל חוזר, השטרות יוצאות מהתיק ואני משחילה שוב כסף דרך החלון.
הבחור לקח את השטר האחרון, נפנף לשלום וכל הבחורים נעלמו.
אלוהים אהב אותנו ובדיוק נפתח הפקק ואני צורחת על הנהג תעוף-מפה-כמה-שיותר-מהר!
ההוא טס, לקח אותנו למשרדי החברה ואנחנו עדיין בהלם שותקות.
מגיעות למשרד, נרגעות אחרי שהשער נסגר אחרינו, חברה שלי מסתכלת עלי ואומרת:"הָאוּ-מָץ?"
"הָאוּ-מָץ?? מאיפה הבאת את זה? איך אמרת לו את זה??"
הלחץ השתחרר ואני פרצתי בצחוק
"בחיי לא יודעת מאיפה זה בא לי. מרוב הטיולים שלנו בשוק. אבל הצליח לי לא?"

לסיפור מושחת מגיע עוגיות מושחתות. עוגיות בצק פריך עם נוטלה ופרורי אוריאו מושחתות במיוחד.
המתכון להכנת  עוגיות מבצק פריך עם נוטלה ופרורי אוריאו מאד דומה לעוגיות של מורמור  .
רק שאחרי שמרחתם את הנוטלה על הבצק פריך, מפוררים עוגיות אוראו על הנוטלה.

בתמונה: שכבת בצק פריך עם נוטלה ופרורי אוראו מעל

שקופית5

זה מה שנקרא – שחיתות במיטבה.

שקופית1

עוגיות מושחתות במיוחד




סוויט טיפ להכנת עוגיות מבצק פריך עם נוטלה ופירורי עוגיות אוריאו:

אתם יכולים למרוח חלק מהבצק בנוטלה, חלק בממרח לוטוס ועל זה לפזר את העוגיות.
אלה יקראו עוגיות ממש מושחתות.

מה צריך בשביל עוגיות מושחתות במיוחד ?

1 חב' בצק פריך – או מתכון לבצק פריך בסוף
1 צנצנת נוטלה
8 עוגיות אוראו טחונות

איך מכינים עוגיות מושחתות במיוחד?

מרדדים את הבצק הפריך לשכבה דקה.
מורחים שכבת נוטלה על הבצק.
מפזרים עוגיות אוראו על הבצק.
מגלגלים לנקניק ארוך.
מסדרים בתבנית אפיה את הגלילים רחוקים אחד מהשני.
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות אופים.
כשהבצק משחים מוציאים. נותנים לעוגיות להתקרר כחמש דקות, לא יותר.
כשזה חם, לחתוך לאורך הגליל לפרוסות, ולתת לעוגיות להתקרר.
אפשר לאחסן עוגיות בצק פריך עם נוטלה ושבבי אוריאו בקופסה סגורה כשבוע ימים.

 מתכון לבצק פריך:

300 ג' קמח – 2 כוסות קמח+2 כפות
200 ג' חמאה
100 ג' סוכר – חצי כוס
1 ביצה או 2 חלמונים
קורט מלח

שמים הכל בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים.
מוסיפים את הביצה ממשיכים לערבל עד שנוצרת העיסה.
את הבצק המוכן לקרר לפחות חצי שעה במקרר ורק לאחר מכן לעבוד איתו.

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה בסוויט דולי SWEET DOOLY   תודה!

 

שקופית3


תגובות

עוד מתכונים טעימים