כשחברתי שפרה הכינה את העוומה היא הביאה איתה קערת עוגיות.
"אלה עוגיות מיוחדות י'אוחתי. עוגיות טבעוניות שהצפתים קוראים להן ביסביסטי"
"איך??"
"עוגיות טבעוניות – בִּיסבִּיסטִי. ככה קוראים להן"
לא יעזור כלום, שפרה סטנדפיסטית בדם.
"למדתי אותן מחמותי שתהייה בגן עדן. אלה עוגיות מצפת. מכינים את העוגיות בצ'יק צ'ק. שמים בתבנית, עם סכין חותכים צ'יק-צ'יק-'ציק"
עשתה תנועות לאורך,
"אחרי זה צַ'ק צַ'ק צַ'ק" עשתה תנועות לרוחב "והעוגיות מוכנות".
"אופים אותן עד שהן יבשות. אני אוהבת אותן הכי יבשות, כמו הביסקוטי. שיחשבו שהם מאיטליה ויאכלו עוגיות מצפת".
חברימים, עוגיות טבעוניות בטעם איטלקי מצפת. בול לפורים!
צירפתי במיוחד את העוגיות הטבעיות לפורים כדי שכולם יוכלו להנות מהן. עוגיות טבעוניות.
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו25 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
למתכונים נוספים לעוגיות לחצו כאן – מתכונים לעוגיות
מחפשים עוד מתכונים לפורים\? בבקשה
מתכונים לפורים
מתכונים לעוגיות משלושה מצרכים בלבד כאן
מתכונים לעוגיות משלושה מצרכים בלבד
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
עוגיות טבעוניות – בִּיסבִּיסטִי
סוויט טיפ:
אפשר להוסיף לתערובת גם שקדים או קוואקר זה יעשיר את הטעם.
ניתן להכין את הבצק, לגלגל בצורת גליל, להקפיא כחצי שעה ואז להוציא ולחתוך לעיגולים ולאפות.
מה צריך בשביל להכין עוגיות טבעוניות?
3 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
2 כפות קינמון
1 כוס שומשום
3/4 כוס מים + 2 טיפות מי ורדים – לא חייבים מי ורדים
2 כפות טחינה גולמית
איך מכינים עוגיות טבעוניות?
מערבבים את כל המצרכים ביחד למעט הטחינה לתערובת.
מודיעה מראש – התערובת די דביקה. מורחים תבנית בטחינה הגולמית.
מאחר והעיסה רטובה יש לשטח עם הידיים את העיסה בתבנית מרובעת שטוחה.
עם סכין חורצים פסים לאורך ולרוחב.
אופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות כחצי שעה עד ארבעים דקות.
אפשר גם יותר ואז העוגיות יוצאות כמו ביסקוטים.