עוגיות שבדיות משני מצרכים

עוגיות שבדיות שנמסות בפה משני מצרכים וסוכר

בדצמבר, נסעה בתי עם המשפחה  לבקר את הסבתא והסבא בשבדיה .
אחרי יומיים של השתלטות על המרחב, מספרת הילדה
"אמא תשמעי, יש פה עוגיות שאי אפשר להפסיק לאכול אותן"
"איזה עוגיות?"
"לא יודעת אבל הן ממש טעימות"
"רצינית?"
לא נעים לי אבל אני ומיה חיסלנו כבר חצי קופסה. כל פעם עוברות ולוקחות עוגיה"
"ממה הן עשויות? משוקולד?"
"לא. מיה קוראת להן עוגיות בננה"
"יש בהן בננות?"
" הן נראות בדיוק כמו הבננות הקטנות האלה שעשויות מגומי לכן היא קוראת להן כך"
" נו תביאי מתכון"
"אמא, את נוראית!"
"הלו! שכחת מי אמא שלך? תבקשי מתכון!"
"את עושה לי בושות"
"תגידי לה שזה בשביל הסוויט וזה חשוב!"

ואכן הגיע המתכון בשבדית.
THANK YOU SO MUCH ANNETTE

IMG_0052
השוס הגיע כשהמתכון תורגם
חמאה, קמח וסוכר וניל. סה-טו! עוגיות שבדיות משני מצרכים.
מכינים העוגיות ובסוף טובלים אותן בסוכר.

האמת, הייתי סקפטית והייתי חייבת לנסות את המתכון.

סוףשבוע הזה נפל הפור, העוגיות הוכנו וחיכו אחר כבוד לטעימות.
הגשתי את העוגיות השבדיות של אנט, לטעימה לבתי ולשבדי.
ממש ספרתי את השניות שיגיעו ויטעמו.
שניהם נגסו בעוגיה וכמעט ביחד אמרו "בול! זה הטעם!"
איך אני מרוצה שמצליח לי(:

את העוגיות שבדיות משני מצרכים מכינים בעשר דקות.
בקערה מערבבים החמאה עם הקמח וסוכר הוניל.
חלק הכנתי בצורת בננה, חלק עשיתי עיגולים ואפשר להבין למה הן נעלמות במהירות.
הן רכות, הן נמסות בפה, מושלמות!!

חברימים, תמונות של הבנות הנהדרות שכבר הכינו את העוגיות!!!
ויפי שהכינה אותן בצורת מתנה:

sweedishcookiesyafi

5555 11041706_782955365113691_8926048525262715528_n 555555555 שקופית1 שקופית2

עוגיות שבדיות2

4641

העוגיות השבדיות הגיעו גם ל"YNET" "XNET" וגם ל"לאשה"

עוגיות שבדיותעיתון

ועכשיו יש לנו גם גירסה טבעונית.

עוגיות שבדיות של נטע

והשוס האחרון
ב"אמהות מבשלות ביחד" הקבוצה הנהדרת של האמהות
עפו על העוגיות שלי!

עוגיות שבדיות אמהות מבשלות

עוגיות שבדיות משני מצרכים




הכמות מתאימה לכ-30 עוגיות.

מה צריךבשביל עוגיות שבדיות משני מצרכים?

200 ג' חמאה בטמפרטורת החדר – אפשר להשתמש במחמאה
2 כוסות קמח לבן – אפשר קמח מלא
2 כפות סוכר וניל
צלחת עם סוכר

איך מכינים עוגיות שבדיות משני מצרכים?

בקערה שמים החמאה הקמח וסוכר הוניל ולשים עד לקבלת בצק רך.
יוצרים כדורים או בננות.
אופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות 12-15 דקות.
כשהעוגיות עדיין חמות עם כף העברתי  מהתבנית לצלחת הסוכר. ערבוב קל שהעוגיה תהיה עטופה בסוכר והעברתי לקופסה.
לטבול את כל העוגיות בסוכר.
כמה פשוט ככה טעים.
הן רכות, הן נמסות בפה, הן מושלמות!

עוגיות שבדיות בגירסה טבעונית:
חצי כוס שמן קוקוס – במקום חמאה
אפשר להשתמש בקמח רגיל או
כוס וחצי קמח מלא ורבע כוס קמח כוסמין.
בהצלחה!

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

shortbread butter cookies


תגובות

עוד מתכונים טעימים