יהלומי המעמולים של סבתא גלילה

סבתא גלילה חושפת את הסוד להכנת מעמולים בטעם של פעם

הסיפור שלנו (על עוגיות מעמול) מתחיל לפני כארבעים שנה. בסוף יהיה מתכון למעמולים במילוי תמרים. יהלומי מעמולים.

הדיירים שגרו בבניין הקטן בן שלוש הקומות בשכונת נווה שאנן שבחיפה, היו מיודדים מאד.
כשהיה חסר סוכר או לחם, לא הססו לדפוק בדלת של השכנים ולבקש ואם היה צורך לשמור על הילדים, האימהות עזרו אחת לשנייה בשמחה.
אלה היו זמנים של פעם.
לאחר כמה שנים, עזבו השכנים מהקומה הראשונה ובמקומם הגיעה משפחה חדשה.
אמא, אבא ובת בשנות העשרים. בניגוד לשכנים הקודמים, המשפחה החדשה נהגה להסתגר בינה לבין עצמה.
הם לא יצרו קשרים עם השכנים ולא התערו עם שכניהם. אנשים סגורים.
באחד הימים החליק אב המשפחה באמבטיה, שבר עצם במפרק הירך ואושפז בבית החולים.
יוסי, השכן מקומה שניה החליט ללכת לבקר את האב.
האב שמח לראותו והשניים החלו לשוחח. תוך כדי שיחה אמר יוסי משפט באידיש.
התעניין האב מאיפה יוסי יודע אידיש
"אני מפולין" ענה יוסי
"איך אתה מפולין אם שם המשפחה שלך הוא טל-אור?"
"אני נולדתי למשפחת ליכטנטל (ליכט-פירושו אור) אולם בארץ שינינו את השם לטל-אור " ענה יוסי

בשנייה ששמע האיש את השם ליכטנטל החוויר, התרגש, התחיל לבכות, לא ידע מה לעשות עם עצמו.
נרעש עד עמקי נשמתו מילמל ליוסי המופתע "אנחנו בני דודים" ועיניו דומעות "אנחנו משפחה".

האיש סיפר ליוסי את סיפורו.
האיש נולד וחי בפולין. כשהגיע לגיל עשרים החליט לעזוב את פולין, ללמוד עריכת דין ולחפש את מזלו בעולם הגדול.
דודו, שהיה איש אמיד מאד נתן לו את ברכתו.
הוא גם  נתן לו סכום כסף נכבד כדי שיוכל להתחיל את דרכו.
וכך היה. האיש נסע לרודזיה של אז – זימבבואה של היום – למד עריכת דין והתבסס כלכלית.
במשך השנים הקים לו חווה חקלאית גדולה ממנה התפרנס.
כשהתחילו מהומות על רקע גזעני, סגר את עסקיו, לקח את משפחתו הקטנה ועלו לארץ.
"הדוד שלי – זה אבא שלך, שלמה ליכטנטל – כל מה שיש לי זה בזכות אביך.." מלמל האיש בדמעות.

הוריו של יוסי נספו בשואה. יוסי שבגיל חמש היה כשפרצה המלחמה, מחק את השנים מחייו.
כששאלו אותו נכדיו על עברו נהג לומר "נולדתי בפולין ושם חייתי עד גיל 5. כשהייתי בן 12 עליתי לארץ ישראל".
שנים לא דיבר על השנים המסוייטות שעבר ופתאום מולו בן משפחה.

עכשיו תגידו לי אתם,
מה הסיכויים של אדם שאיבד את כל משפחתו בשואה,
נשאר בלי  אף קרוב משפחה, נסע לרודזיה והקים משפחה,
עלה לארץ ישראל,
הגיע דווקא לשכונת נווה שאנן בחיפה,
גר בבניין כמה שנים,
ואז, לגלות באקראי שהבן דוד שלך,
שאביו נתן לך כסף לפני שנים, להתחיל את החיים,
הוא השכן שלך מהקומה השנייה?
כל מילה בסיפור – אמת לאמיתה. לעיתים, המציאות עולה על כל דימיון.

באותו היום נקשר גורלן של שתי המשפחות ולא בשל המעמולים במילוי תמרים.

יוסי, השכן שהלך לבקר את האיש, הוא אבא של בעלי. בעלי נקרא לזכר סבו, שנספה בשואה.
יוסי נשוי כבר מעל לחמישים שנה לגלילה חמותי.
גלילה, ששורשי משפחתה נטועים בארצנו ומעולם לא עזבו לגולה, היא בשלנית בחסד עליון.

לגלילה יש מותגי אוכל שאין שני להם. כל מאכל מותג בפני עצמו וכך גם מתכון למעמולים .
יש לה ראלף – קישואים ממולאים באורז וצנוברים – לורן
קוקו – כדורי שוקולד אגדתיים – שאנל
והשוס – היהלומים . יהלומי מעמולים. מעמולים במילוי תמרים.

הכנתי לכם סרטון הדגמה איך מכינים את המעמולים:

יהלומי מעמולים של  סבתא גלילה.

שקופית2

סבתא גלילה הסכימה לחשוף את דרך הכנת המעמולים.
גלילה מכינה את הבצק בקערה שהיתה של אמא שלה,
משפחה ששורשיה מתחילים בפקיעין ועם השנים עברו לטבריה,
סבתא מרגלית כהן-עודה ז"ל

33

גלילה לשה את הבצק של המעמולים

שקופית4

אחרי שהבצק מוכן,
עם היידים "מרדדת" את עיסת התמרים
בודקת שאין שאריות של תמרים בעיסה
"את רואה? את זה מוציאים"

שקופית5

מחלקים לארבעה כדורים את הבצק ואת התמרים

11

מתחילים עם כדור אחד.
מרדדים עלה ועליו מרדדים תמרים

שקופית6

מפזרים על התמרים סוכר וניל

44

מגלגלים לרולדה ארוכה ומהדקים הבצק היטב

שקופית8

עם סכין חרוצים פסים לאורך ולרוחב הבצק

שקופית9

פורסים את המעמולים במילוי תמרים לפרוסות

שקופית10

מסדרים את המעמולים בתבנית

שקופית12

מניחים בתבנית משומנת – המעמולים הורסים!

שקופית13

מעמולים במילוי תמרים – במסדר המפקד – אחד אחרי השני

שקופית14

לאחר האפיה טובלים את המעמולים בקערה עם אבקת סוכר

שקופית15

מעבירים את המעמולים לסיר שזה תפקידו בחיים כבר שנים

שקופית16

להכיל את המעמולים במילוי תמרים

שקופית3

יהלומי המעמולים של סבתא גלילה





 

מה צריך בשביל להכין מעמולים במילוי תמרים?

500 ג' קמח לבן
1 שקית אבקת אפיה
קורט מלח
500 ג' -חבילה אחת – תמרים ללא חרצנים
בערך 4 כפות ממרח תמרים
1/2 כוס מים
100 ג' חמאה
חצי כוס שמן
1 שקית סוכר וניל
קערה עם אבקת סוכר לפיזור על עוגיות מעמול לאחר האפיה.

איך מכינים מעמולים במילוי תמרים?

כל מתכון למעמולים מנצח מתחיל כאשר מנפים את הקמח, אבקת אפיה ומוסיפים קורט מלח.
בסיר קטן שמים כף מהמים מוסיפיםהחמאה וממיסים.
מוסיפים לחמאה המומסת את המים,שמן ומערבבים.
יוצקים הנוזלים לקערת הקמח ולשים.
במידת הצורך מוסיפים מעט ושמן על מנת שהבצק יהיה ניתן לעיבוד.
לשים היטב 10 דקות עד שהבצק מוכן.
מוציאים התמרים מהאריזה ועם האצבעות מרדדים את התמרים.
מוציאים את הגרעינים או החרצנים שנשארו בעיסה.
מחלקים הבצק ל-4 כדורים.
את התמרים פורסים ל-4 יחידות.
מרדדים כדור בצק, מרדדים יריעת תמרים.
מניחים את התמרים על הבצק ומרדדים ביחד.
אם רוצים – מורחים על התמרים שכבה דקה של ממרח תמרים.
מפזרים מעל התמרים מעט סוכר וניל ומגלגלים לרולדה ארוכה.
עם סכין חרוצים פסים לאורך ולרוחב הבצק.
פורסים לפרוסות.
משמנים תבנית ומסדרים בה מעמולים .
בתנור שחומם מראש ל – 175 מעלות מכניסים עוגיות מעמול ואופים כעשר דקות.
אחרי עשר דקות מנמיכים ל – 160 מעלות ואופים עוד כחצי שעה עד שהמעמולים משחימים.
מוציאים מהתנור, נותנים להם להתקרר וטובלים אותם בקערת אבקת סוכר.
עוגיות מעמול נשמרות בסיר מכוסה עד חודש ימים. אין צורך בקירור.
חג שמח חברימים!

מעמולים הן שילוב מתוק של בצק טעים ותמרים. מתכון למעמולים במילוי תמרים של סבתא גלילה תמיד מנצח!  

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

 

22

 


תגובות

עוד מתכונים טעימים