מרנג טבעוני הטירוף החדש

שלב אחרי שלב איך מכינים מרנג טבעוני ממי חומוס

יש לי אחיינית טבעונית שהסבה את תשומת לבי שיש טירוף חדש ברשת וקוראים לו מרנג טבעוני.
"מכינים את המרנג ממי חומוס מקופסת שימורים. את יכולה לבדוק אם זה נכון?" שאלה
האמת, הייתי די סקפטית.
פעם כבר שיכנעו אותי להכין עוגת שוקולד מסלק וזה לא נגמר בשוס.
נכון, העוגה יצאה עסיסית, נימוחה, בצבע בורדו עמוק משגע אבל לעוגה היה טעם של סלק.
אבל אני לא מתייאשת, אני חייבת לבדוק.

מרנג טבעוני שמכינים ממי החומוס שבקופסת שימורים? בואו נפריך את המיתוס.
ואם אני לא אבדוק מי כן?(:

שלחתי את הקניין לקנות קופסת שימורים של חומוס וסיננתי את החומוס
220 ג' של מי חומוס או 3/4 כוס חד פעמית

שקופית1

שמתי המים בקערת המיקסר והתחלתי להקציף
הוספתי את הסוכר ממש לאט כל פעם
הפעלתי סטופר בשביל הבדיקה, חמש דקות שלמות עבד המיקסר
אבל חברימים, הקסם עובד.

שקופית2

 טעמתי, טעם של ביצים וסוכר. אין זכר למי החומוס.

הכנתי נשיקות שיהיה מרנג טבעוני

שקופית4

מרנג טבעוני בכל הצורות

שקופית5

חלק מהמרנג הטבעוני ערבבתי גם עם קוקוס

6

קישטתי את המרנג הטבעוני והקוקוס

שקופית12

 

לאחר האפייה, קראתי לבני הבית לטעימות.

41

"מה אימוש, התחלנו עם פסח?" התעניינו
"תטעמו תגידו מה דעתכם", חייכתי
בעודם נוגסים בחנתי היטב את הבעות פניהם, נראו סבבה.
"טעים מאד" הודו שני הנסיינים והיד נשלחה לקחת עוד נשיקה
"אתם יודעים ממה זה עשוי?"
הם הפסיקו לאכול והסתכלו עלי בחשש
"ממים של חומוס! זה מרנג טבעוני," חייכתי מדושנת מעונג
"אמאאא" זרקה עורכת הדין את הנשיקה. "מים של חומוס??"
התפוצצתי מצחוק, "אם לא הייתי אומרת לכם לא הייתם יודעים. הרגשתם משהו מוזר בטעם?"
נאלצו להודות שהטעם מעולה.

החלטתי לצפר את הטבעונים לכבוד החג
והכנתי להם פבלובה טבעונית

שקופית15

 מרנג טבעוני הטירוף החדש





סוויט טיפ
הסוד בהכנת המרנג הוא הסבלנות.
יש לתת למיקסר לעבוד ואת הסוכר להוסיף לאט לאט כל פעם כפית עד שנפח המסה גדלה.
אני לא הוספתי אבל בהחלט אפשר להוסיף 2 כפות של קורנפלור שהעיסה תהיה יותר יציבה.
המתכון מתאים בפסח לאוכלי קיטניות.

מה צריך למרנג טבעוני?

3/4 כוס  מי חומוס(כוס חד פעמית חמה)  – 220 ג' מי חומוס – מקופסת שימורים של חומוס.
1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל

איך מכינים מרנג טבעוני?

שמים במיקסר את מי החומוס ומפעילים את המיקסר במהירות גבוהה.
אחרי שתי דקות מתחילים להוסיף את הסוכר כל פעם כפית.
תנו למיקסר לעבוד כחמש דקות.
על נייר אפיה לא משומן להזליף את נשיקות המרנג הטבעוני.
לתנור שחומם מראש לחום של 100 מעלות להכניס התבניות למשך שלוש שעות.
אחרי כיבוי התנור להשאיר את הנשיקות עוד כשעה בתנור הסגור.

איך מכינים פבלובה טבעונית?
מקציפים קצפת צמחית עם 3 כפיות סוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
מזליפים על המרנג הטבעוני ומקשטים בפירות.

איך מכינים עוגיות קוקוס ממרנג טבעוני? 

למחצית מכמות המרנג מוסיפים כוס קוקוס טחון ומערבבים.
שמים במנג'טים, מקשטים ואופים יחד עם המרנג הטבעוני.
אחרי שעתיים ניתן להוציא מהתנור.

פסח שמח חברימים!

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

 

 

שקופית11

 

 


תגובות

עוד מתכונים טעימים