מתכון לשבלולי שמרים עם שוקולד

הם קטנים, הם מלאים בנוטלה והם קטלניים. על אחריותכם הבלעדית.

יש לי כמה אפשרויות לעוגות שמרים
יש את מיס שוקולד וחברתה מיס שנק
הכנתי גם עוגת שמרים שוקולד וחלבה – שערורייתית
ועכשיו הגיע תור השבלולים הקטנים.
איך מכינים שבלולי שמרים עם שוקולד?
שלב אחרי שלב בתמונות. .

שבלולי שמרים עם שוקולד מכינים בדיוק כמו עוגת שמרים רגילה.

שבלולי שמרים עם שוקולד אחרי שהכנו את הבצק, מורחים  את הנוטלה,
מגלגלים לרולדה ארוכה
ואת הרולדה חותכים לפרוסות
הפרוסות האלה יהיו שבלולי שמרים עם שוקולד

שבלולי שמרים עם שוקולד

לא פשוט לשחק עם שוקולד.
הקרש מתלכלך, הידיים מתלכלכות,
השוקולד מכתים את הבצק בנקודות שוקולד
במיוחד אם משקיעים
בשבלולי שמרים עם שוקולד
שכבה עבה של נוטלה

שבלולי שמרים עם שוקולד

אבל הסירו דאגה מלבכם,
חוץ מכתמי שוקולד
לא קורה כלום.
באפיה הכל הכל נעלם.

שבלולי שמרים עם שוקולד

אחרי שהתמלאה תבנית המאפינס
עם שבלולי שמרים עם שוקולד
בתבנית נפרדת
מסדרים אותם רחוקים אחד מהשני

שבלולי שמרים עם שוקולד

 זו כל התורה.
כפי שתראו בתצלום יש שילובים מתבנית המאפינס
של שני שבלולי שמרים עם שוקולד

שבלולי שמרים עם שוקולד

או שלושה שבלולי שמרים עם שוקולד

שבלולי שמרים עם שוקולד

הם קטנים, הם מלאים בנוטלה, קטלניים!

שבלולי שמרים עם שוקולדשבלולי שמרים עם שוקולד




מה צריך בשביל שבלולי שמרים עם שוקולד?

לבצק
500 ג' קמח – 3.5 כוסות קמח
כף וחצי שמרים יבשים או 25 ג' שמרים רטובים
100 ג' חמאה מומסת לא חמה
150 מל' חלב פושר– כשלוש רבעי כוס
75 ג' סוכר – כשלוש רבעי כוס
2 ביצים
קורט מלח
1 קופסה נוטלה

למריחה על השבלולים 
ביצה טרופה

זיגוג לאחר האפיה
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
חצי מקל וניל

איך מכינים שבלולי שמרים עם שוקולד?

בקערת המיקסר שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבלים כדקה.
מוסיפים את המלח ועוד סיבוב במיקסר.
מוסיפים את יתר החומרים בזמן שהמקסר עובד: ביצים, חמאה ובסוף את החלב הפושר.
בשלב הזה אתם נותנים למיקסר לעבוד במהירות איטית עד שכל הבצק נהפך לעיסה אחידה לפחות עוד כעשר דקות. זה חשוב!!
אחרי חמש דקות עוצרים את פעולת המקסר, "אוספים" את הבצק.
עוד חמש דקות עבודה במיקסר עד שהבצק כולו אחיד והמרקם שלו חלק וקצת דביק.
אחרי הלישה מגיע שלב ההתפחה.
שתי אפשרויות:  לילה במקרר או שעה עד שעה וחצי בחוץ עד שהבצק מכפיל נפחו.
בשלב ההתפחה את הבצק מניחים בקערה משומנת עטוף בניילון נצמד.
הפעם אני הלכתי על לילה במקרר. בבוקר, הוצאתי הבצק, חילקתי לשניים והתחלתי לעבוד.

מרדדים את הבצק, מורחים שכבת נוטלה.
מגלגלים לרולדה.  את הרולדה חותכים לפרוסות.
בתבנית מאפין משומנת מניחים לעיתים שניים או שלוש עיגולים בשקע אחד.
בצורה זו עד שהתבנית מלאה.
את יתרת העיגולים מסדרים אחד אחרי השני בתבנית עם מירווחים ביניהם.
מורחים ביצה טרופה על השבלולים ונותנים לבצק לטפוח כחצי שעה נוספת.
מחממים תנור ל – 180 מעלות. כשהתנור חם, אופים כחצי שעה עד שהבצק משחים.
הריח שמשתרר בבית בזמן האפיה הורס!

בינתיים מכינים זיגוג שימרח על העוגה בצאתה מהתנור.
בסיר שמים את הסוכר המים ומקל וניל, מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.
כשהעוגות יוצאות מהתנור, מורחים הזיגוג על העוגות.
שבלולי שמרים עם שוקולד – מושלמים!

לגרסת פרווה – אפשר להחליף את החלב בחלב סויה או מים – את החמאה המומסת להחליף במחמאה או מרגרינה.

 

ואם הגעתם עד לכאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

שקופית4

 


תגובות

עוד מתכונים טעימים