פנקייקים קטנים אפויים שמכינים בעשר דקות

פנקייקים קטנים אפויים שמכינים בדקות ומחסלים בשניות. כבר הדלקתם תנורים נכון?..

יושבים מול הטלוייזיה כשהסטודנט מכריז שהוא מת מרעב.
"נו אימוש לא תכיני לי איזה משהו טעים?"
"לא"
"מה פירוש לא??"
"לא פירושו שאין לי כח"
"אני לא מאמין! אני בא הבית אחרי שבוע שלא הייתי וככה את אומרת לי?"
"מהזה קשור? המקרר מלא אוכל, לך תקח מה שאתה רוצה"
"אין כלום במקרר"

אתם מכירים את זה נכון?
שהמקרר עוד שניה מקיא את עצמו לדעת והילדים אומרים שאין מה לאכול.
אני הפסקתי להתרגש אבל לנגן לנו על המצפון הם יודעים.

"אימוש יש לי רעיון פצצה. אולי תכיני לי את הפנקייקים ההורסים שלך?"
"מה פנקייקים עכשיו? השתגעת?"
"נו אימוש אל תהיי כזו"
לקח לו עוד עשר דקות לשכנע אותי והלכתי להכין לו פנקייקים.

בדרך קלטתי את מגש המאפינס שהכנתי את הלחמניות זיתים מהירות והחלטתי לעשות ניסוי.

פנקייקים קטנים אפויים.
תקשיבו חברימים – זה שוס!
פנקייקים קטנים אפויים שמכינים בעשר דקות וכרגיל מתחסלים בשניות.

מכינים תערובת לפנקייק, מדליקים תנור ונותנים לתערובת לנוח.
בינתיים, חותכים פירות, מוציאים שוקולד צ'יפס מהארון  ומתחילים בחגיגה.

שקופית1

לתבנית המאפינס מוזגים מעט מהתערובת ומקשטים עם הפירות

שקופית3

לחלק הוספתי נוטלה, חמוציות, חלק פיזרתי שוקולד צ'יפס

שקופית2

אופים בתנור בין 12 – 15 דקות ו-טא-דם! יש לכם פנקייקים קטנים אפויים שמכינים בעשר דקות

שקופית10

אפשר לאכול פנקייקים קטנים אפויים עם סירופ מייפל, או נוטלה.

שקופית6

פנקייקים קטנים אפויים שמכינים בעשר דקות
רכים, מלאים בדברים שילדים אוהבים, פשוט נפלאים!

שקופית7

חלק אפיתי בתוך מנג'טים
שמקלפים אחרי שהתקררו
אבל לפני דעתי הם יותר טעימים כשאופים בתבנית.

שקופית9

ובפינתנו "סוויט קבלי תמונות של הפנקייקים שאני הכנתי" – ווקשה:

פנקייקים אפויים

IMG_2504 IMG_2505

panckakes

 

ניתן להכין בנוסח פרווה:
הדר פלדמן הכינה עם קצפת ריץ'.

55

 

 

פנקייקים קטנים אפויים שמכינים בעשר דקות.




סוויט טיפ
אחרי שמכינים את תערובת הפנקייק תנו לה לנוח כעשר דקות.
מתיקות הפנקייק תלויה בחוש הטעם, אני הוספתי 2 כפות סוכר.
אם תרצו לאכול אותם בלי סירופ מייפל או שוקולד ממליצה להוסיף עוד סוכר כף או שתיים.
בזמן האפיה הפנקייקים מתנפחים אולם צונחים אחרי האפיה, זה לא פוגם בטעמם הנפלא.
הכמות מספיקה לכ-15 פנקייקים קטנים אפויים. 

מה צריך בשביל פנקייקים קטנים אפויים שמכינים בעשר דקות?

1 ביצה
1 כוס חלב – לגירסת פרווה אפשר להשתמש בשמנת צמחית
2 כפות סוכר
3 כפות שמן
1 כוס קמח תופח או 1 כוס קמח רגיל +כפית אבקת אפיה

איך מכינים פנקייקים קטנים אפויים שמכינים בעשר דקות?

שמים את כל החומרים הרטובים בקערה ומערבבים.
מוסיפים את הקמח ומערבבים שוב.
אני ערבבתי את הכל בבלנדר מוט, אם אין לכם קערה ומזלג עובדים מצויין.
לאחר שהתערובת מוכנה לתת לה לעבוד כעשר דקות, בזמן הזה היא תהפך לסמיכה יותר.
משמנים תבנית מאפינס היטב עם ספריי שמן ויוצקים לתבנית מהבלילה.
לא למלא עד הסוף כי העיסה תופחת.
לקשט בפירות קצוצים, שוקולד צ'יפס, נוטלה, מה שבא לכם.
בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות מכניסים התבנית ואופים כ – 12-15 דקות.
הפנייקים מתנפחים בזמן האפיה, בעת הוצאתם מהתנור הם צונחים.
מעבירים סכין מסביב לפנקייק להפריד מהתבנית.
מגישים לשולחן חם עם סירופ מייפל, שוקולד וכל הטוב הזה – שלכם.
פנקייקים קטנים אפויים שמכינים בעשר דקות טעימים גם כשהם קרים.
אם משתמשים במנג'טים יש לשמן את המנג'טים עם ספריי שמן,
לפי דעתי עדיף להכין אותם בתבנית המאפינס יותר טעימים.

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

שקופית8

 

 

 


תגובות

עוד מתכונים טעימים