עוגיות דֶבּלָה עוגיות תוניסאיות

עוגיות המלכה. עוגיות תוניסאיות מסורתיות. כשנוגסים הבצק הדק מתפורר בפה, טיפות הדבש מטפטפות ואתם מרגישים שהגעתם לגן עדן!

שתף
הדפסה
עוגיות דֶבּלָה
מה צריך

 

3 ביצים XL
בתוך חצי קליפה של ביצה ששברנו למלא מים -לפי כמות הביצים כך כמות החצאים= 3 ביצים-3 פעמים חצי קליפה עם מים
4.5 כוסות קמח (חד פעמי קר)
1/4 כפית אבקת אפיה
1 סוכר וניל
שמן עמוק לטיגון

להכנת הסירופ המתוק:

קילו סוכר
2.5 כוסות מים
מיץ מחצי לימון
1 סוכר וניל

 

מה צריך

 

3 ביצים XL
בתוך חצי קליפה של ביצה ששברנו למלא מים -לפי כמות הביצים כך כמות החצאים= 3 ביצים-3 פעמים חצי קליפה עם מים
4.5 כוסות קמח (חד פעמי קר)
1/4 כפית אבקת אפיה
1 סוכר וניל
שמן עמוק לטיגון

להכנת הסירופ המתוק:

קילו סוכר
2.5 כוסות מים
מיץ מחצי לימון
1 סוכר וניל

 

עוגיות דֶבּלָה

עוגיות דֶבּלָה הן עוגיות תוניסאיות/טריפוליטאיות מסורתיות, הנקראות מלכת העוגיות או עוגיות המלכה.
עוגיות דֶבּלָה מכינים בחגים ולאירועים חגיגיים כמו חתונות או חינה.
הכנת עוגיות דֶבּלָה, עוגיות תוניסאיות מסורתיות לא פשוטה.
אצל התוניסאים קוראים להן דבלה אבל הן ידועות גם כשבקייה.

עוגיות דֶבּלָה עשויות מפסים של בצק דק-דק אותו כורכים על האצבעות בצורת פרח.
את עוגיות דֶבּלָה מטגנים ולאחר מכן טובלים בסירופ מתוק.
כשנוגסים הבצק הדק כנייר מתפורר בפה, טיפות הדבש מטפטפות ואתם מרגישים שהגעתם לגן עדן!

חנה בטיט, אישה נדירה, טובת לב, מדהימה ומיוחדת היא אמא של אביבית שפנתה אלי עם סיפור מרגש.
לפני כתשע שנים בערב פסח, עברה חנה השתלת לב בחו"ל מאחר ולא נמצא לה תורם בארץ .
לפני כחמש שנים התדרדר מצבה והיא מועמדת להשתלת לב חוזרת.

חנה נשואה לניסים כ – 42 שנים. היא אם לשלושה ילדים וסבתא לשישה נכדים.
כל השנים דאגה חנה למשפחתה, טיפלה בהם ופינקה אותם במאכלים מסורתיים מופלאים.
משחר ילדותה נכנסה אביבית למטבח הסתכלה בהערצה על אמה.
ראתה איך בסבלנות רבה היא רוקחת תחת ידיה תבשילים ומאפים מופלאים אותם הכינה למשפחה.
את האהבה לבישול ואפייה ירשה אביבית מאמא חנה.

אביבית מספרת כי "לפני כשנה וחצי שברה אמא את האגן אולם בגלל בעיות הלב לא ניתן לנתח אותה והיום היא בכיסא גלגלים."
כיום נמצאת אביבית הרבה עם אמה במטבח ועוזרת לה במיוחד עם הבישולים לשבת.

מספרת אביבית:
"בחג פורים האחרון לקחתי על עצמי להכין את כל האפיה לחג ולמשלוחי המנות.
על מנת לשמר את המסורת, אמא היתה איתי לאורך כל הדרך והדריכה אותי צעד-צעד מה לעשות.
נעזרנו במחברת המתכונים שלה שמלווה אותה כבר שנים ארוכות "..

לכבוד פורים, הכינה אביבית בהדרכת חנה עוגיות דֶבּלָה.

לאחר שמכינים את הבצק לעוגיות דֶבּלָה,
מעבירים אותו במכונה לרידוד פסטה
או מרדדים את הבצק שיהיה דק-דק כמו נייר
לאחר הרידוד מגלגלים, מטגנים וטובלים בדבש.

הכנת עוגיות דֶבּלָה – עוגיות תוניסאיות מסורתיות
שלב אחרי שלב במדוייק – במתכון למטה.
לעוד מתכונים של עוגיות רק לחצו כאן
מתכונים לעוגיות

מחפשים עוד מתכונים לפורים\? בבקשה
מתכונים לפורים

 

עוגיות דֶבּלָה

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו25 כאן – מתכונים לווטצ'אפ

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

 

עוגיות דֶבּלָה עוגיות תוניסאיות

 

כמות לכ- 30 פרחי-  עוגיות דֶבּלָה.

מה צריך בשביל עוגיות דֶבּלָה עוגיות תוניסאיות?

3 ביצים XL
בתוך חצי קליפה של ביצה ששברנו למלא מים -לפי כמות הביצים כך כמות החצאים= 3 ביצים-3 פעמים חצי קליפה עם מים
4.5 כוסות קמח (חד פעמי קר)
1/4 כפית אבקת אפיה
1 סוכר וניל
שמן עמוק לטיגון

להכנת הסירופ המתוק:

קילו סוכר
2.5 כוסות מים
מיץ מחצי לימון
1 סוכר וניל

שמים את כל המצרכים בסיר ומביאים לרתיחה.
לאחר הרתיחה להנמיך האש ולבשל עוד כחצי שעה.

איך מכינים עוגיות דֶבּלָה עוגיות תוניסאיות?

שמים את כל החומרים בקערה ולשים לבצק.
להמשך העבודה ישנן שתי אפשרויות.
לרדד את הבצק במכונת פסטה או במערוך לרדד הבצק שעוביו יהיה דק דק כמו נייר.
מחלקים את הבצק ל-30 כדורים וכל כדור מרדדים במכונת הפסטה.
ניתן גם לחלק למספר קטן יותר של כדורים.
במכונת הפסטה מרדדים כל כדור עד שהבצק נהיה דק.
במכונת הפסטה מעבירים הבצק פעם אחת בשלב שלוש.
ופעם נוספת מרדדים בשלב ארבע.
על מנת שהבצק יהיה דק דק מרדדים פעם נוספת בשלב חמש.
בשלב הזה הבצק נעשה סרט ארוך.
לאחר רידוד במכונת הפסטה יש לחתוך עם גלגלת משוננת מה שנותן את צורת הפרח בצדדים.
לאחר הכנת כל פס בצק יש לכסות את הבצק מאחר והוא מתייבש.
מחממים את השמן לטיגון.

את פסי הבצק מגלגלים על האצבעות הידיים.
מתחילים את הסיבוב עם שתי אצבעות להוסיף עוד אצבע מגלגלים על האצבעות עד סוף פס הבצק.
להשאיר מרווחים כדי שלא תידבק שכבה לשכבה.
מכניסים לתוך הכדור המגולגל שעל היד מזלג ומעבירים לשמן הרותח.
מיד עם המגע בשמן מסובבים את הדבלה שמאלה ימינה ולצדדים על מנת שהבצק יפתח.
מטגנים מספר שניות עד לקבלת זהוב בהיר.
צריך לשמור שהצבע ישאר זהוב. צבע חום בהיר פוגם בטעם.
לאחר הטיגון שמים במסננת או על נייר סופג למספר דקות.
מעבירים לסיר הסירופ המתוק וטובלים את עוגיות הדֶבּלָה מכל הצדדים.

כשנוגסים בעוגיות הדֶבּלָה, הבצק הדק מתפרק בפה, טיפות הדבש מטפטפות ואתם מרגישים שהגעתם לגן עדן!

כל התמונות צולמו ע"י אביבית בטיט.

 

 

 

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

תגובות פייסבוק

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים