עוגיות שושנים נוסטלגיות

עוגיות שושנים נוסטלגיות פריכות מתוקות ונהדרות!

עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות.
עוגיות שושנים נוסטלגיות עשויות מבצק פריך שמעשירים אותו בחלבונים.
המלית מתוקה ועשויה מאינטסנט פודינג וניל.

חנה בטיט, אישה נדירה, טובת לב, מדהימה ומיוחדת היא אמא של אביבית שפנתה אלי עם סיפור מרגש.
לפני כתשע שנים בערב פסח, עברה חנה השתלת לב בחו"ל מאחר ולא נמצא לה תורם בארץ .
לפני כחמש שנים התדרדר מצבה והיא מועמדת להשתלת לב חוזרת.

חנה נשואה לניסים כ – 42 שנים. היא אם לשלושה ילדים וסבתא לשישה נכדים.
כל השנים דאגה חנה למשפחתה, טיפלה בהם ופינקה אותם במאכלים מסורתיים מופלאים.
משחר ילדותה נכנסה אביבית למטבח הסתכלה בהערצה על אמה.
ראתה איך בסבלנות רבה היא רוקחת תחת ידיה תבשילים ומאפים מופלאים אותם הכינה למשפחה.
את האהבה לבישול ואפייה ירשה אביבית מאמא חנה.

אביבית מספרת כי "לפני כשנה וחצי שברה אמא את האגן אולם בגלל בעיות הלב לא ניתן לנתח אותה והיום היא בכיסא גלגלים."
כיום נמצאת אביבית הרבה עם אמה במטבח ועוזרת לה במיוחד עם הבישולים לשבת.

מספרת אביבית:
"בחג פורים האחרון לקחתי על עצמי להכין את כל האפיה לחג ולמשלוחי המנות.
על מנת לשמר את המסורת, אמא היתה איתי לאורך כל הדרך והדריכה אותי צעד-צעד מה לעשות.
נעזרנו במחברת המתכונים שלה שמלווה אותה כבר שנים ארוכות "..

מאחר ודפי המחברת דוהים עם הזמן, ביקשה אביבית להנציח את מאכלי אמה.

 

לכבוד פורים, הכינה אביבית בהדרכת חנה
עוגיות שושנים נוסטלגיות לפי המתכון שבמחברת:

שקופית2

מכינים את הבצק עליו מורחים את שכבת המלית

11048628_10205236222217781_4872424804735434266_n

 מגלגלים את הבצק בעדינות לרולדה ופורסים לפרוסות

11043116_10205236222817796_8378974646459244233_n

 לאחר האפיה של עוגיות שושנים נוסטלגיות בוזקים עליהן אבקת סוכר.

11044544_10205236223377810_1156343892925069170_n

עוגיות שושנים נוסטלגיות




כמות לכ – 40 עוגיות שושנים נוסטלגיות.

מה צריך בשביל להכין עוגיות שושנים נוסטלגיות?
5 כוסות קמח

1 אבקת אפיה
חצי כוס סוכר

2 מרגרינה רכה
4חלמונים
1/2 בקבוק תמצית רום
2-3 כפות מים
קצת פחות מחצי כוס מיץ תפוזים.

 

למלית: 
4חלבונים 
1+1/2 כוסות סוכר
1אינסטנט פודינג וניל

איך מכינים עוגיות שושנים נוסטלגיות?

שמים במיקסר את כל החומרים, מפעילים על מהירות בינונית ונותנים למיקסר לעבוד.
ניתן להכין את העוגיות גם בלישה ביד ללא צורך במיקסר.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד לכחצי שעה במקרר ובנתיים מכינים את המלית.

הכנת המלית:
להקציף את החלבונים עם הסוכר ולאחר כמה דקות להוסיף את האינסטנט.

לחלק את הבצק לארבעה חלקים.
לרדד כל חלק למלבן ולמרוח מהמלית.
לגלגל בעדינות לרולדה ולחתוך בעדינות פרוסות פרוסות.

להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 16-17 דקות.
אחרי שמתקרר לבזוק אבקת סוכר. 

בהצלחה!

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

 כל התמונות צולמו ע"י אביבית בטיט.

בחנות החדשה שלי כבר הייתם? עם מחירים מיוחדים ללקוחות הסוויט(: לחנות המתוקה לחצו כאן - SWEET SHOP
ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!


תגובות

עוד מתכונים טעימים