עוגיות יו יו

עוגיות יו יו עשויות מבצק רך טבול בסירופ מתוק והן חלומיות בטעמן.

עוגיות יו יו הן עוגיות רכות ומתוקות בצורת עיגולים. לאחר שמטגנים את עוגיות יויו טובלים בסירופ מתוק.
בעדה המרוקאית נהוג לאכול את עוגיות יו יו לשבירת הצום.
עוגיות יו יו מעולות למשלוח מנות בחנוכה.

חנה בטיט, אישה נדירה, טובת לב, מדהימה ומיוחדת היא אמא של אביבית שפנתה אלי עם סיפור מרגש.
לפני כתשע שנים בערב פסח, עברה חנה השתלת לב בחו"ל מאחר ולא נמצא לה תורם בארץ .
לפני כחמש שנים התדרדר מצבה והיא מועמדת להשתלת לב חוזרת.

חנה נשואה לניסים כ – 42 שנים. היא אם לשלושה ילדים וסבתא לשישה נכדים.
כל השנים דאגה חנה למשפחתה, טיפלה בהם ופינקה אותם במאכלים מסורתיים מופלאים.
משחר ילדותה נכנסה אביבית למטבח הסתכלה בהערצה על אמה.
ראתה איך בסבלנות רבה היא רוקחת תחת ידיה תבשילים ומאפים מופלאים אותם הכינה למשפחה.
את האהבה לבישול ואפייה ירשה אביבית מאמא חנה.

אביבית מספרת כי "לפני כשנה וחצי שברה אמא את האגן אולם בגלל בעיות הלב לא ניתן לנתח אותה והיום היא בכיסא גלגלים."
כיום נמצאת אביבית הרבה עם אמה במטבח ועוזרת לה במיוחד עם הבישולים לשבת.

מספרת אביבית:
"בחג פורים האחרון לקחתי על עצמי להכין את כל האפיה לחג ולמשלוחי המנות.
על מנת לשמר את המסורת, אמא היתה איתי לאורך כל הדרך והדריכה אותי צעד-צעד מה לעשות.
נעזרנו במחברת המתכונים שלה שמלווה אותה כבר שנים ארוכות "..

מאחר ודפי המחברת דוהים עם הזמן, ביקשה אביבית להנציח את מאכלי אמה.

לכבוד פורים, הכינה אביבית בהדרכת חנה עוגיות יו יו.

לאחר הכנת הבצק לעוגיות יו יו יש לשמן את הידיים על מנת לעבוד עם הבצק.
עוגיות יו יו נחשפו לראשונה בעונה של "מאסטר שף" ע"י אבי לוי שהכין אותן.
אפשר לפזר קוקוס על עוגיות יויו לאחר הטבילה בסירופ המתוק.

כשבועיים לאחר פרסום הפוסט לא עמד ליבה של חנה במאמץ והיא נפטרה.
יהא זכרה ברוך והמאכלים שהכינה עם אביבית ישמשו הנצחה לזכרה.

השנה, החלטתי שאנימכינה אותן לפי המתכון.
צעד אחר צעד הכנתי אותן ואכן יצאו מופלאות.

התמונה הזו צולמה ע"י אביבית

עוגיות יו יו

אני השתדלתי מאד בהכנת העוגיות
הצורה לא ממש מושלמת
אבל טעימים אש!

עוגיות יו יו

עוגיות יו יו




הכמות לכ -40 עוגיות יו יו.

מה צריך להכין עוגיות יו יו?

6 ביצים שלמות XL
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
1/4 כוס מיץ תפוזים
750 גרם קמח
1 שקית אבקת אפיה

(כוס המידה היא חד פעמי קר)

להכנת הסירופ המתוק:

קילו סוכר
2.5 כוסות מים
מיץ מחצי לימון
1 סוכר וניל

שמים את כל המצרכים בסיר ומביאים לרתיחה.
לאחר הרתיחה להנמיך האש ולבשל עוד כחצי שעה.

איך מכינים עוגיות יו יו?

מערבבים היטב את כל החומרים הרטובים יחד.
להוסיף לאט לאט את הקמח ולערבב בכף עד שלא ניתן יותר ולעבור ללישה ביד.
לשים ביד עד לקבלת בצק רך.
הבצק יוצא מעט דביק. על מנת לעבוד איתו יש לשמן מעט את היידים.
לשים טיפה של שמן ביד לקחת כדור קטן מהבצק.
לגלגל הכדור בין הידיים לצורת לנחש, לסגור בקצוות לעיגול.
את עיגול היו יו לטגן בשמן עמוק.
לאחר הטיגון יש לטבול בסירופ המתוק.
לא לחכות שכל הכמות תהיה מוכנה כי אז הם יתייבשו.
יש לשמן את היידים מדי פעם על מנת שהבצק לא ידבק לידיים.
עוגיות היו יו רכות, טבולות בסירופ, חלומיות!

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!


תגובות

עוד מתכונים טעימים