עוגיות מקרוד

עוגיות עשויות מקמח וסולת ממולאות בתמרים וטבולות בסירופ מתוק. עוגיות תוניסאיות מסורתיות.

עוגיות מקרוד הן עוגיות תוניסאיות/טריפוליטאיות מסורתיות. עוגיות מקרוד עשויות מקמח וסולת והן ממולאות בתמרים.
לאחר הכנת עוגיות המקרוד, טובלים אותן דקות ארוכות בסירופ מתוק שהופך את טעמן למיוחד.

חנה בטיט, אישה נדירה, טובת לב, מדהימה ומיוחדת היא אמא של אביבית שפנתה אלי עם סיפור מרגש.
לפני כתשע שנים בערב פסח, עברה חנה השתלת לב בחו"ל מאחר ולא נמצא לה תורם בארץ .
לפני כחמש שנים התדרדר מצבה והיא מועמדת להשתלת לב חוזרת.

חנה נשואה לניסים כ – 42 שנים. היא אם לשלושה ילדים וסבתא לשישה נכדים.
כל השנים דאגה חנה למשפחתה, טיפלה בהם ופינקה אותם במאכלים מסורתיים מופלאים.
משחר ילדותה נכנסה אביבית למטבח הסתכלה בהערצה על אמה.
ראתה איך בסבלנות רבה היא רוקחת תחת ידיה תבשילים ומאפים מופלאים אותם הכינה למשפחה.
את האהבה לבישול ואפייה ירשה אביבית מאמא חנה.

אביבית מספרת כי "לפני כשנה וחצי שברה אמא את האגן אולם בגלל בעיות הלב לא ניתן לנתח אותה והיום היא בכיסא גלגלים."
כיום נמצאת אביבית הרבה עם אמה במטבח ועוזרת לה במיוחד עם הבישולים לשבת.

מספרת אביבית:
"בחג פורים האחרון לקחתי על עצמי להכין את כל האפיה לחג ולמשלוחי המנות.
על מנת לשמר את המסורת, אמא היתה איתי לאורך כל הדרך והדריכה אותי צעד-צעד מה לעשות.
נעזרנו במחברת המתכונים שלה שמלווה אותה כבר שנים ארוכות "..

מאחר ודפי המחברת דוהים עם הזמן, ביקשה אביבית להנציח את מאכלי אמה.

לכבוד פורים, הכינה אביבית בהדרכת חנה עוגיות עוגיות מקרוד.

על בצק המקרוד מורחים שכבה דקה של תמרים

מקרוד 6

מגלגלים לרולדה ופורסים את עוגיות מקרוד

שקופית3

מניחים במגש שיהיה נוח יותר לטגן אותן

שקופית4

מטגנים בשמן עמוק מספר דקות

שקופית5

לאחר הטיגון טובלים דקות ארוכות את עוגיות מקרוד בסירופ מתוק
על מנת שיספגו את הסירופ לתוכן.

שקופית8

עוגיות מקרוד

 




כ – 80 עוגיות מקרוד.

מה צריך לעוגיות מקרוד :

1 קילו סולת
2+1/2 כוסות קמח
1/2 שקית אבקת אפיה
2 שקיות סוכר וניל
1+1/2 כוסות שמן
2 כוסות מים פושרים

* כל המידות בכוס חד פעמית קרה

למלית:
500 ג' -חבילה אחת – תמרים ללא חרצנים.

על מנת לרכך את התמרים, מכניסים החבילה למים חמים.
עם הידיים "פותחים" את התמרים ומנקים את החרצנים.

להכנת סירופ מתוק:

קילו סוכר
2.5 כוסות מים
מיץ מחצי לימון
1 סוכר וניל

שמים את כל המצרכים בסיר ומביאים לרתיחה.
לאחר הרתיחה להנמיך האש ולבשל עוד כחצי שעה.

איך מכינים עוגיות מקרוד :

במחבת מחממים את הסולת והקמח למשך 2-3 דקות תוך כדי ערבוב (תעשו את זה בחלקים ולא את כל הכמות בבת אחת).
לאחר מכן מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לבצק אחיד.
מחלקים לכדורים ומרדדים כל כדור לבצק דק.
את התמרים ממיסים במים חמים, מנקים מחרצנים.
מורחים על הבצק שכבה דקה מהתמרים.
מגלגלים לרולדה ופורסים את הרולדה לפרוסות אלכסוניות.
מניחים במגש ליד השמן שיהיה נח לטיגון.
מטגנים למשך כמה דקות בשמן עמוק ולאחר מכן טובלים בסירופ המתוק.
העוגיות מתוקות ונפלאות!

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

 כל התמונות צולמו ע"י אביבית בטיט.

בחנות החדשה שלי כבר הייתם? עם מחירים מיוחדים ללקוחות הסוויט(: לחנות המתוקה לחצו כאן - SWEET SHOP
ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!


תגובות

עוד מתכונים טעימים