עוגת שמרים שוקולד וחלבה

היא מושחתת, שערורייתית ואלוהים כמה שהיא טעימה! על אחריותכם טוסו להדליק תנורים.

צריך לחסל את החמץ ואני בסופ"ש הזה החלטתי שאני מסיימת עם הקמח.
סיימתי עם הקמח אבל רק התחלתי עם הקלוריות. לא-לא זה היה פשוט נוראי!
אני באמת אוהבת אתכם. אתם מפרגנים לי, כותבים לי כמה שאני אופה נהדר ולכן –
אני מציעה לכם לא.
פשוט
לא להכין את השחיתות המופלאה הזו שקוראים לה עוגת שמרים שוקולד וחלבה.

עוגת שמרים שוקולד וחלבה

הבעיה מתחילה עם הריח בזמן האפיה של עוגת שמרים שוקולד וחלבה.
אתם מסתובבים סהרורים ליד התנור, רואים איך הבצק משחים
כשזה יוצא מהתנור
אתם בוהים בעוגיה ורואים איך החלבה נמסה יחד עם השוקולד,
אתם אומרים נו טוב, נטעם רק חתיכה קטנה.
עוגת שמרים שוקולד וחלבה – מה יכול להיות כל כך נורא בזה?
יוג'! יוג' מיסטייק!

עוגת שמרים שוקולד וחלבה

זה מלא בשוקולד
והחלבה ככה נדבקת קצת לשיניים
ואתם אומרים די. לא רוצים יותר עוגת שוקולד וחלבה,
רוצים רק שוקולד.
אני איתכם חברימים.
הסירו דאגה מלבכם יש גם שבלולים רק עם שוקולד
לתמונות ומתכון לחצו כאן:  שבלולים רק עם שוקולד 

עוגת שמרים שוקולד וחלבה

אני הכנתי אותם בתבנית מאפינס,
דוגמאות קטנות של
עוגת שמרים שוקולד וחלבה
שלא נתחרע עליהם

עוגת שמרים שוקולד וחלבה

כן-כן.
אנחנו טובים בדיבורים פחות במעשים.
באמצע הצילומים הגיעו הילדים.
שלום-שלום מה נשמע סובבתי את הגב לכמה דקות. בום! נעלמה עוגיה!

עוגת שמרים שוקולד וחלבה

מה?? אני מצלמת!
שומעת את החתן אומר בשקט לילדה
"קשה. קשה אצל ההורים שלך"

 מה גם שעשיתי ניסיונות נוספים.
עוגת שמרים שוקולד וחלבה

עוגת שמרים שוקולד וחלבה

וחלה מתוקה עם שוקולד בטעמים

עוגת שמרים שוקולד וחלבה

הטעמים כבר בפנים

זוכרים מה אמרתי בהתחלה? יופי!

עוגת שמרים שוקולד וחלבה

לא עזר נכון? קדימה.
טוסו להדליק תנורים
עוגת שמרים שוקולד וחלבה




 

סוויט טיפ:
את הבצק כולו נכין במיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה.
לאחר שהבצק מוכן, מורחים עליו שכבת נוטלה ועליה מפזרים חלבה.

חלבה ושוקולד

מה צריך בשביל עוגת שמרים שוקולד וחלבה?

לבצק
500 ג' קמח – 3.5 כוסות קמח
כף וחצי שמרים יבשים או 25 ג' שמרים רטובים
100 ג' חמאה מומסת לא חמה
150 מל' חלב פושר– כשלוש רבעי כוס
75 ג' סוכר – כשלוש רבעי כוס
2 ביצים
קורט מלח
1 קופסה נוטלה שוקולד
כ-250 ג' חלבה

למריחה על השבלולים 
ביצה טרופה

זיגוג לאחר האפיה
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
חצי מקל וניל

איך מכינים עוגת שמרים שוקולד חלבה?

בקערת המיקסר שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבלים כדקה.
מוסיפים את המלח ועוד סיבוב במיקסר.
מוסיפים את יתר החומרים בזמן שהמקסר עובד: ביצים, חמאה ובסוף כוס חלב פושר.
בשלב הזה אתם נותנים למיקסר לעבוד במהירות איטית עד שכל הבצק נהפך לעיסה אחידה לפחות עוד כעשר דקות. זה חשוב!!
אחרי חמש דקות עוצרים את פעולת המקסר, "אוספים" את הבצק.
עוד חמש דקות עבודה במיקסר עד שהבצק כולו אחיד והמרקם שלו חלק וקצת דביק.
אחרי הלישה מגיע שלב ההתפחה.
שתי אפשרויות:  לילה במקרר או שעה עד שעה וחצי בחוץ עד שהבצק מכפיל נפחו.
בשלב ההתפחה את הבצק מניחים בקערה משומנת עטוף בניילון נצמד.
הפעם אני הלכתי על לילה במקרר. בבוקר, הוצאתי הבצק, חילקתי לשניים והתחלתי לעבוד.

מרדדים את הבצק, מורחים שכבת נוטלה, מפוררים חלבה ומפזרים מעל.
מגלגלים לרולדה.  את הרולדה חותכים לפרוסות.
בתבנית מאפין משומנת מניחים לעיתים שניים או שלוש עיגולים בשקע אחד.
בצורה זו עד שהתבנית מלאה.
מורחים ביצה טרופה על השבלולים ונותנים לבצק לטפוח כחצי שעה נוספת.
מחממים תנור ל – 180 מעלות. כשהתנור חם, אופים כחצי שעה עד שהבצק משחים.
הריח שמשתרר בבית בזמן האפיה הורס!

בינתיים מכינים זיגוג שימרח על העוגה בצאתה מהתנור.
בסיר שמים את הסוכר המים ומקל וניל, מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.
כשהעוגות יוצאות מהתנור, מורחים הזיגוג על העוגות.
ומעכשיו האחריות היא רק עליכם.

לגרסת פרווה – אפשר להחליף את החלב בחלב סויה או מים – את החמאה המומסת להחליף במחמאה או מרגרינה.

 

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!


תגובות

עוד מתכונים טעימים