עוגת מוס שוקולד וקפה על בסיס קראנצ'י

עוגה המשלבת מוס שוקולד מריר וקפה על בסיס קראנצ'י של נוגט ופצפוצי אורז. היא מצויינת לפסח וללא גלוטן.

יש לי בשבילכם עוגת מוס שוקולד וקפה על בסיס קראנצ'י – חלומית!
טעמתי מהעוגה בהשקת אתר המתכונים החדש של שטראוס "רגע מתוק".
שטראוס השיקה אתר חדש של מתכונים המבוססים על שוקולד פרה שנקרא "רגע מתוק".
הידעתם כי בכל שתי שניות נמכרת חפיסת שוקולד פרה?

היא חיכתה לי על השולחן, שחומה-יפיפייה ואני ידעתי שאני מאוהבת.
אחרי שטעמתי מעוגת מוס שוקולד וקפה על בסיס קראנצ'י , אני יכולה להגיד לספר בפה מלא (בשוקולד ומוס) שהיא פשוט מעולה!
מרקם שממלא את הפה במוס שוקולדי ובסוף מגיעה גם הקרנצ'יות. חלומית!
זה שעוגת מוס שוקולד וקפה על בסיס קראנצ'י מתאימה לפסח זה בכלל שוס.

פה ראיתי אותה בפעם הראשונה.
השולחן היפהפה עוצב ע"י הבנות המקסימות של פטי גאטו .

12זה היה בוקר מתוק במיוחד בו הכנתי עם נטלי מעוגיו.נט בראוניז שוקולד ללא קמח.

אם אתם עוד לא מכירים אותי
ובטוחים שאני דמות מצויירת
זה הזמן להפריך את המיתוס.
הימנית, מערבבת הבראוני זו אני(:

שקופית7

הבראוני אחרי

שקופית3

מהבראוני הכנו קייק-פופס, או בעברית כדורי שוקולד על מקל מקושטים ומעוטרים בשוקולד ודברים טובים.

99

זה היה בוקר תענוגות! מה גם שאני יכולה להביא לכם מתכון לעוגת מוס שוקולד וקפה על בסיס קראנצ'י.

העוגה  משלבת מוס שוקולד מריר וקפה על בסיס קראנצ'י של נוגט ופצפוצי אורז.
היא לא מכילה קמח ולכן מתאימה לפסח ולנמנעים מגלוטן,
אבל היא בדיוק מסוג העוגות שתשמחו לאמץ אותה גם כעוגת יום הולדת למבוגרים לאורך כל ימי השנה.

IMG_1629

ובפינתנו אתן גורמות לי אושר עם תמונות של העוגה שהכנתן – ווקשה(:

3 IMG_3444

עוגת מוס שוקולד וקפה על בסיס קראנצ'י




 

מה צריך לעוגת מוס שוקולד וקפה על בסיס קראנצ'י?

לתחתית קראנץ':

100 גרם מחית פרלינה או ממרח שוקולד
100 גרם שוקולד חלב קצוץ
75 גרם חמאה
80 גרם פצפוצי אורז

למוס שוקולד מריר וקפה:
2 גרם (1/2 כפית) ג'לטין
10 מ"ל (2 כפיות) מים
500 גרם שוקולד מריר 60%
250 מ"ל (1 כוס) חלב
2 כפיות אבקת קפה נמס
קורט מלח
3 חלמונים
25 גרם (2 כפות) סוכר
500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה

לקישוט:
50 גרם שוקולד מריר קצוץ

איך מכינים עוגת מוס שוקולד וקפה על בסיס קראנצ'י?

  • תחתית קראנץ': בקערה בינונית שמים יחד מחית פרלינה, שוקולד קצוץ וחמאה וממיסים במיקרוגל עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • מוסיפים פנימה פצפוצי אורז ומערבבים עד שהם מצופים בצורה אחידה.
  • משטחים את הפצפוצים המצופים בתחתית התבנית ומהדקים היטב כך שיווצר בסיס דק ויציב יחסית.
  • מצננים את הבסיס במשך כחצי שעה במקפיא.
  • מוס שוקולד מריר וקפה: בקערית קטנה מערבבים יחד ג'לטין ומים ומניחים במשך כ-10 דקות בטמפרטורת החדר עד שהג'לטין סופח את כל הנוזלים.
  • קוצצים את השוקולד המריר, שמים בקערה וממיסים במיקרוגל או על בן מארי עד שהוא נמס לחלוטין.
  • בסיר קטן שמים חלב, קפה נמס ומלח ומחממים עד לסף רתיחה.
  • במקביל, טורפים יחד חלמונים וסוכר לתערובת אחידה.
  • השוואת טמפרטורות: יוצקים בערך 1/3 מכמות תערובת החלב החמה לתוך החלמונים, תוך כדי טריפה נמרצת, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מחזירים את תערובת החלמונים לתוך הסיר ומערבבים היטב.
  • ממשיכים לבשל את התערובת על להבה נמוכה-בינונית, תוך כדי ערבוב בלקקן, עד שהיא מסמיכה קלות ומגיעה לטמפרטורה של 82 מעלות.
  • ממיסים את הג'לטין במיקרוגל עד שהוא נוזלי ומוסיפים פנימה. מערבבים היטב.
  • מסננים את התערובת ומוסיפים לשוקולד המומס. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה ושוקולדית.
  • מצננים את תערובת השוקולד במשך כ-15 דקות בטמפרטורת החדר.
  • בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה עד שמתקבלת קצפת יציבה אך רכה.
  • מקפלים את השמנת המוקצפת לתוך תערובת השוקולד עד שמתקבל מוס אחיד.
  • יוצקים את תערובת המוס על גבי הבסיס ומיישרים את החלק העליון.
  • מצננים את העוגה במקפיא במשך 5-6 שעות לפחות, ועדיף לילה שלם.
  • מחלצים את העוגה הקפואה מהתבנית ומקשטים בשוקולד קצוץ.
  • מפשירים במשך כמה שעות במקרר ומגישים.

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

המתכון נמצא ברגע מתוק האתר החדש של שטראוס.


תגובות

עוד מתכונים טעימים