מתכון לריבת בצל שתמיד מצליחה

מיוחדת בטעמה ומתלווה נהדר לכבד קצוץ.

יום שישי חברה שלך מתקשרת אליך ושואלת מה הכנת לשבת. זה מה שנקרא השוואת ביצועים.
אם אמרת רק שלושה דברים והיא מביאה לך אותה בשרשרת את מרגישה שאת לאבסדר/לאיוצלחית/היאאמאיותרטובה
והבנתם את הנקודה.

על אותו משקל התקשרה אלי השבוע חברה שלי ושאלה איך אני מתכוננת לפסח.
הצחיקה אותי. איך את מתכונתת לפסח, החזרתי לה בשאלה.
מנתה את הדברים שעשתה וסיימה  ב"והכנתי ריבת בצל".
הופה! "ריבת בצל??" הפילה אותי מהכסא
"כן. ריבת בצל. מה את לא מכינה לליל הסדר?"
"מתי אוכלים בליל הסדר ריבת בצל?"
"עם הכבד הקצוץ. מה אוכלים אצלכם עם הכבד הקצוץ?"
לכי תגידי לה שרק הצד האשכנזי וגם הוא בקושי אחד מהנוכחים אוכל כבד הקצוץ. היתר בקושי נוגעים,  אבל הריבה ריתקה אותי הרבה יותר.
"איך מכינים ריבת בצל?"
"איך את מכינה כל ריבה דולי?"
"בצל וסוכר?"
"בדיוק!"

אצתי רצתי להכין ריבת בצל.
מתה על הניסויים האלה.

ריבת בצל מכינים בסבלנות.
אם אתם לא רוצים לדמוע אפשר במעבד מזון עם פריסה שטוחה.
אני חתכתי במנדולינה ידנית וכן היו דמעות.
חברתי אמרה לי שהיא שמה מקל וניל אני הוספתי מקל קינמון.
הוספתי עלאק, כשמזגתי את הסוכר נשפך גם מקל הקינמון.
(כן בצנצנת הסוכר תמיד יש מקל וניל ומקל קינמון. שריטה פרטית שלי).
שאני אוציא? מה יכול לקרות ?! לא רק שלא קרה כלום הטעם יצא משובח!
אז נכון, לא בטוח שיהיו הרבה קונים אצלנו אבל למדתי משהו חדש(:

מתכון לריבת בצל שתמיד מצליחה

מתכון לריבת בצל שתמיד מצליחה

 




מה צריך לריבת בצל?

4 בצלים בינונים/גדולים
2 כפות שמן
1כוס סוכר
חצי מקל וניל
חצי מקל קינמון
חצי כוס לימון סחוט

איך מכינים ריבת בצל?

פורסים את הבצל לפרוסות.
שמים את פרוסות הבצל עם השמן ומטגנים קלות את הבצל כחמש דקות.
מוסיפים את הסוכר, לימון ומקלות הוניל והקינמון. מביאים לרתיחה.
לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים לאט לאט כשעה עד שעה וחצי.

חברימים, שיהיה חג שמח!

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

 


תגובות

עוד מתכונים טעימים