מרק מחלתה

מרק תוניסאי/טריפוליטאי מסורתי המכיל את כל טוב ירקות הארץ שאין בלתו ליל סדר. מרק כשר לפסח, טבעוני, נטול גלוטן.

 

עצרו רגע את כל ניקיונות הפסח והעבודות שמסביב, שבו, קחו נשימה ארוכה ותתחילו לקרא.
זוכרים את העוגיות המסורתיות והנפלאות של חנה בטיט שהתפרסמו כאן לפני כשבועיים?
מזכירה לכם שאביבית שלחה לי מתכונים של עוגיות שהיא ואמה חנה הכינו.

ביום הפרסום נסעה אביבית, להראות לאמה את הכתבה ומצאה שחנה לא מרגישה בטוב. זו היתה ההודעה שקבלתי.

1111
 בצניעות האופיינית לה, חנה לא לקחה את הקרדיט לעצמה, אלא אמרה לאביבית,
שהיא מאד גאה שעכשיו כולם יודעים שאביבית למדה ויודעת להכין את העוגיות המסורתיות.

כעבור שלושה ימים אושפזה חנה בבית החולים אולם מצבה התדרדר והיא נפטרה.

בימים שלפני פרסום הכתבה, בעודנו מחליפות מיילים על העוגיות, התעניינתי אם יש מאכל מיוחד שחנה מכינה לפסח.
אביבית סיפרה לי על מרק המחלתה.

מרק מחלתה הוא מאכל תוניסאי/טריפוליטאי מסורתי.
מרק מחלתה מכיל עלי סלק טריים, תפ"א, גזר, כרוב, קישואים, גרגרי פול טריים מכל טוב ירקות הארץ המבושלים ביחד עם תבלינים ועלי סלרי. אין פסח בלתו.
למחרת כבר סיפרה לי אביבית כי אביה חזר מהשוק עם סלים מלאי ירקות והן הולכות להכין את המרק.
ואכן באותו היום בערב שלחה לי אביבית תמונות ומתכון על מרק המחלתה שהיא ואמה והיא הכינו ביחד.

בדיעבד מסתבר, כי מרק מחלתה היה התבשיל בו חלקו האם ובתה, את רגעי הבישול האחרונים שלהן ביחד, טרם מותה של חנה.

מרק מחלתה הוא המאכל האהוב ביותר על אביה של אביבית יבדל לחיים ארוכים, בליל הסדר.
בעת השבעה, אביבית סיפרה בהתרגשות על מרק מחלתה האחרון שהיא ואמה הכינו ביחד.
סיפרה איך עמדו, טרחו, הכינו וחנה צעד אחרי צעד, לימדה אותה איך מכינים את מרק מחלתה.
כשהאנשים שמעו את הסיפור המרגש, הם אמרו לאביבית, שחנה במותה השאירה צוואת נצח למשפחה –
כדי שלאביה לא יחסר בפסח המרק האהוב עליו.

לכבוד הוא לי לחלוק עמכם את מרק המחלתה של חנה בטיט ז"ל.
מרק המחלתה יתווסף למורשת העוגיות האגדתיות שהשאירה חנה במותה למשפחתה.
הם יהיו זיכרון נצח למעשה ידיה המופלאות.
מרק המחלתה של חנה בטיט זכרונה לברכה.

55555555555
חנה ואביבית בימים שמחים לפני כשבעה חודשים.

את מרק המחלתה מכינים מירקות חתוכים ומתבלים בפלפל, פפריקה, כורכום וכמון שנותנים לו טעמים נפלאים.
את המרק נוהגים לאכול בפסח למרות שהוא מתאים לכל עונות השנה.
בפסח, נהוג לשבור מצות ועליהן לשפוך את המרק.
אני בטוחה שתהנו מהטעמים הנפלאים של המרק גם בלי המצות(: בתיאבון חברימים!

mahlata soup

 מרק המחלתה




את מרק המחלתה ניתן לבשל בסיר רגיל בבישול ארוך יותר או בסיר לחץ בישול קצר יותר.
חנה ואביבית השתמשו בסיר לחץ.

מה צריך בשביל מרק מחלתה?

חבילה של עלי סלק (מנגולד) -6 עלים – שטופים היטב היטב ומיובשים, חתוכים לפרוסות דקות
2 תפו"א בינוני חתוך לקוביות בינוניות
2 גזר בינוני חתוך לקוביות בינוניות
2 קישואים בינוני חתוך לקוביות בינוניות
2 גבעולים של סלרי כולל העלים חתוכים קטן
רבע ראש כרוב חתוך יחסית גס
400-500 גר' פול טרי
5 כפות שמן
כ 10 כוסות מים/חד פעמי חמה

תבלינים:
1 כף אבקת מרק עוף- גדושה
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית כמון
1 כף רסק עגבניות –גדושה

איך מכינים מרק מחלתה?

לשים את עלי הסלק בסיר לחץ ולאדות אותם – ללא שמן תוך כדי ערבוב מתמיד למשך כ- 2 דקות.
להוסיף את השמן ולהמשיך לערבב עוד 2 דקות.
להוסיף את הגזר, כרוב והסלרי ולהמשיך טיגון וערבוב עוד 2-3 דקות.
לבסוף להוסיף את תפוחי האדמה, הקישואים והפול.
לכסות במים רותחים חצי סיר.
לאחר הוספת המים יש להוסיף את התבלינים.
לערבב הכל יחד ולסגור את סיר הלחץ.
מהרגע שהסיר שורק, להנמיך את הלהבה (על ראש להבה בינונית) למשך כשעה.
ניתן לבשל בסיר רגיל למשך כשעה וחצי.

בתאבון !!! 

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

1

בחנות החדשה שלי כבר הייתם? עם מחירים מיוחדים ללקוחות הסוויט(: לחנות המתוקה לחצו כאן - SWEET SHOP
ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!


תגובות

עוד מתכונים טעימים