קרם ברולה מתכון קלאסי

קרם ברולה מתכון קל וקינוח מופלא כשהאורחים ישברו את שכבת הסוכר והפה יתמלא בקרם וניל קר עם שברי קרמל - הם לא ירצו ללכת.

שתף
הדפסה
קרם ברולה מתכון קל קינוח קלאסי
מה צריך

3 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
5 חלמונים
1 מקל וניל
1/3 כוס סוכר
בערך כוס סוכר חום לפיזור על קרם הברולה.

סוויט טיפ

את קרם הברולה מכינים משמנת מתוקה.
אני השתמשתי בשמנת מתוקה וחלב להפחתת הקלוריות.
הכמות מתאימה לכ-15 תבניות קרם ברולה כמו בתמונה.

 

מה צריך

3 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
5 חלמונים
1 מקל וניל
1/3 כוס סוכר
בערך כוס סוכר חום לפיזור על קרם הברולה.

סוויט טיפ

את קרם הברולה מכינים משמנת מתוקה.
אני השתמשתי בשמנת מתוקה וחלב להפחתת הקלוריות.
הכמות מתאימה לכ-15 תבניות קרם ברולה כמו בתמונה.

 

קרם ברולה מתכון קל קינוח קלאסי

קרם ברולה מתכון קלאסי, הוא קינוח מופלא המשלב בתוכו קרם וניל אפוי עם מעטה דק של סוכר חום.
אחרי שמכינים את קרם הברולה, מפזרים מעל סוכר חום.
את המעטה הדק של הסוכר החום שורפים קלות ונוצרת שכבה קריספית.
בעת אכילת קרם ברולה, שוברים עם כפית את השכבה הקריספית כדי להגיע לקרם.
התוצאה ח-לו-מית!
כשהאורחים שלכם ישברו את שכבת הסוכר הקריספית והפה יתמלא בקרם וניל קר עם שברי קרמל
– הם לא ירצו ללכת.

בחג השבועות האחרון, הכנתי לקינוח קרם ברולה וככה תוכלו לראות איך מכינים

 

 

 קרם ברולה עושה את עבודת הוואוו.
ואם נדמה לכם שעובדים קשה בשבילו. שטויות. ת'כלס כלום עבודה.
העברתי סדנה לבנות הפורום היפות
והן הופתעו כמה קל להכין
קרם ברולה מתכון קל לקינוח קלאסי בשקדנות בתיה הכינה את הקרם ברולה
צילמתי אותה כדי שתזכור כמה זה קל
בפעם הבאה שתרצה להכין לבד.

רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו61 כאן – מתכונים לווטצ'אפ

קרם ברולה מתכון קל לקינוח קלאסי

 

עוד מתכונים לפסח תמצאו כאן
מתכונים לפסח

 

 מתחילים להכין קרם ברולה
ובשלב ראשון מבשלים שמנת וחלב.
(בדרך כלל משתמשים רק בשמנת אני הפחתתי שמנת אחת והחלפתי בכוס חלב)
לאחר הבישול מקציפים חלמונים ולתוך התערובת מוסיפים את תערובת השמנת.

קרם ברולה מתכון קל קינוח קלאסי

ככה נראית תערובת קרם הברולה לאחר ההקצפה

קרם ברולה מתכון קל קינוח קלאסי

מעבירים לתבנית תנור שמכוסה במגבת מטבח.
את מגבת המטבח מרטיבים ואופים את קרם הברולה ב"אמבטיית מים"
כמו בעוגת גבינה אולם פה הוספנו מגבת.
אין ממה לחשוש לא קורה כלום למגבת בזמן האפיה.

גם בסדנה הבנות מאד דאגו,
"מה? להרטיב את המגבת? היא לא תישרף? את בטוחה?"
כן אני בטוחה. הכנתי את הקרם ברולה המון פעמים ואל דאגה
לא קורה כלום למגבת. היא רק דואגת ללחות הקרם ברולה.

קרם ברולה מתכון קל קינוח קלאסי

לאחר האפיה שומרים במקרר.
בעת ההגשה מכסים בשכבה דקה של סוכר חום ועושים לאורחים הצגה.
אם יש לכם מבער בבית זה עושה את העבודה פלאים.
שורפים בעדינות את הסוכר חום.
אצלנו זה הפך למשחק שכל אחד מנסה להכין את הקרם ברולה לעצמו.

ויש כבר תוצאות מוכנות של הקרם ברולה: קרם ברולה מתכון קל לקינוח קלאסי

קינוחים לשבועות תוכלו למצוא כאן
קינוחי כוסות אישיים

אפרת ושחר הבן שלה בן החמש
הכינו כבר(:
קרם ברולה מתכון קלאסי

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

קרם ברולה מתכון קל לקינוח קלאסי

קרם ברולה מתכון קל קינוח קלאסי

 

מאחר ומשתמשים רק בחלמונים (הצהובים) נשארים לכם החלבונים (הלבנים). לא לזרוק. תוכלו להכין מהם  מרנג.

קרם ברולה

קרם ברולה מתכון קלאסי

סוויט דולי
קרם ברולה שמפתיע כמה קל להכין
Prep Time 20 minutes
Cook Time 27 minutes
Total Time 50 minutes
Course מתכונים לקינוחים אישים
Cuisine מטבח אירופאי

Ingredients
  

  • 750 מל שמנת מתוקה
  • 1 כוס חלב
  • 5 חלמונים
  • 1 מקל וניל או שקית סוכר וניל
  • חצי כוס סוכר
  • חצי כוס סוכר חום - לפיזור על הברולה

Instructions
 

  • את מקל הוניל חוצים ושמים בשלמותו בסיר יחד עם השמנת והחלב ומביאים לרתיחה.
  • לאחר הרתיחה יש להסיר התערובת מהאש ולקרר.
  • להוציא את מקל הוניל מהתערובת.
  • בקערת מקסר להקציף החלמונים והסוכר עד לקבלת עיסה תפוחה בצבע בהיר
  • נותנים למיקסר לעבוד וכשתערובת החלב התקררה מוסיפים לאט לאט את החלב לקערת המיקסר
  • המיקסר על מהירות איטית בינונית
  • מוסיפים את החלב לקערת החלמונים עד שכל התערובת ביחד בבלילה אחידה
  • מעבירים את הקרם המוכן לקעריות הגשה
  • עכשיו שימו לב לדרך העבודה ככה יהיה לכם הכי קל
  • דרך העבודה חשובה כדי שלא לטלטל את התבנית עם המים
  • על משטח העבודה מניחים תבנית תנור.
  • בתבנית התנור פורסים מגבת ועל המגבת מניחים את קעריות הקרם ברולה.
  • את תבנית התנור עם הקעריות מכניסים לתוך התנור החם
  • מוזגים מים בזהירות לתבנית, כוס אחרי כוס, שהמגבות יתרטבו ובזהירות שהמים לא יחדרו לקעריות.
  • אפשר לשים במקום גם קוביות קרח.
  • אופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל – 160 מעלות.
  • זה מוכן כשאתם רואים שהשכבה למעלה מעט התקשתה
  • אם תזיזו בעדינות הקרם ברולה עדיין לא יהיה יציב אבל הכל בסדר הוא יתקשה במקרר.
  • שומרים במקרר עד להגשה
  • בעת ההגשה מפזרים שכבת סוכר חום דקה על הקרם ועם מבער שורפים בעדינות את הסוכר.
  • אם אין לכם מבער מחממים גריל, מפזרים סוכר ומשחימים כדקה עד שתיים מתחת לגריל עד שהסוכר נמס.
  • בזהירות הקעריות חמות ביציאה מהתנור.
  • ואל תגידו לי שלא אמרו – ואוו! - בתיאבון!
Keyword קרם ברולה מתכון קלאסי

 

 

 

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

תגובות פייסבוק

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים