קרם ברולה

כשהאורחים ישברו את שכבת הסוכר והפה יתמלא בקרם וניל קר עם שברי קרמל - הם לא ירצו ללכת. רבע שעה עבודה כחצי שעה בתנור ואתם מסודרים עם קינוח מהסרטים.

קרם ברולה הוא קינוח מופלא המשלב בתוכו קרם וניל אפוי עם מעטה דק של סוכר חום.
אחרי שמכינים את קרם הברולה, מפזרים מעל סוכר חום.
את המעטה הדק של הסוכר החום שורפים קלות ונוצרת שכבה קריספית.
בעת אכילת קרם ברולה, שוברים עם כפית את השכבה הקריספית כדי להגיע לקרם.
התוצאה ח-לו-מית!
כשהאורחים שלכם ישברו את שכבת הסוכר הקריספית והפה יתמלא בקרם וניל קר עם שברי קרמל
– הם לא ירצו ללכת.

אזאוליבעצםאלתכינולהם(:

אין ספק. קרם ברולה עושה את עבודת הוואוו.
קרם ברולה הוא קינוח צרפתי שנוצר לאחר שאחד השפים שרף בטעות את הסוכר מעל הקרם.
ואם נדמה לכם שעובדים קשה בשבילו. שטויות. ת'כלס כלום עבודה.
רבע שעה הכנה כחצי שעה אפיה ושיחקתם אותה בארוחת החג כמו מלכים!

 מתחילים להכין קרם ברולה
ובשלב ראשון מבשלים שמנת וחלב.
(בדרך כלל משתמשים רק בשמנת אני הפחתתי שמנת אחת והחלפתי בכוס חלב)
לאחר הבישול מקציפים חלמונים ולתוך התערובת מוסיפים את תערובת השמנת.

11

ככה נראית תערובת קרם הברולה לאחר ההקצפה

22

מעבירים לתבנית תנור שמכוסה במגבת מטבח.
את מגבת המטבח מרטיבים ואופים את קרם הברולה ב"אמבטיית מים"
כמו בעוגת גבינה אולם פה הוספנו מגבת.
אין ממה לחשוש לא קורה כלום למגבת בזמן האפיה.

33

לאחר האפיה שומרים במקרר.
בעת ההגשה מכסים בשכבה דקה של סוכר חום ועושים לאורחים הצגה.
אם יש לכם מבער בבית זה עושה את העבודה פלאים.
שורפים בעדינות את הסוכר חום.
אצלנו זה הפך למשחק שכל אחד מנסה להכין את הקרם ברולה לעצמו.

שקופית2

במידה ואין לכם, לפני ההגשה,
מפזרים סוכר חום על קרם הברולה
ומשחימים כדקה או שניים בתנור באפייה גריל.
זה טעים, זה חלומי- האורחים שלכם לא ירצו לעזוב.

קרם ברולה




סוויט טיפ:
את קרם הברולה מכינים משמנת מתוקה.
אני השתמשתי בשמנת מתוקה וחלב להפחתת הקלוריות.
אתם יכולים להשאיר את כל הכמות שמנת מתוקה.

יותר קל להכין את קרם הברולה עם מקסר אבל גם קערה ומטרפה יעשו היטב את העבודה.
ציוד נלווה רצוי: מבער ידני קטן.
הכמות מתאימה לכ-15 תבניות קרם ברולה כמו בתמונה.
מאחר ומשתמשים רק בחלמונים (הצהובים) נשארים לכם החלבונים (הלבנים). לא לזרוק. תוכלו להכין מהם 
 מרנג.

מה צריך לקרם ברולה?

3 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
5 חלמונים
1 מקל וניל
1/3 כוס סוכר
בערך כוס סוכר חום לפיזור על קרם הברולה.

איך מכינים קרם ברולה?

מחממים תנור ל-160 מעלות.
את מקל הוניל חוצים ושמים בשלמותו בסיר יחד עם השמנת והחלב ומביאים לרתיחה.
לאחר הרתיחה יש להסיר התערובת מהאש ולקרר.
להוציא את מקל הוניל מהתערובת.
בקערת מקסר להקציף החלמונים והסוכר עד לקבלת עיסה תפוחה בצבע בהיר.
מורידים את מהירות המיקסר למהירות בינונית ומוזגים באיטיות את השמנת המתוקה לתערובת עד לקבלת תערובת אחידה.
עכשיו שימו לב לדרך העבודה ככה יהיה לכם הכי קל.
דרך העבודה חשובה כדי שלא לטלטל את התבנית עם המים.
על משטח העבודה מניחים תבנית תנור.
בתבנית התנור פורסים מגבת ועל המגבת מניחים את קעריות הקרם ברולה.
עם מצקת מרק מוזגים את קרם הברולה לקעריות.
את תבנית התנור עם הקעריות מכניסים לתוך התנור החם.
מוזגים מים בזהירות לתבנית, כוס אחרי כוס, שהמגבות יתרטבו ובזהירות שהמים לא יחדרו לקעריות.
אפשר לשים במקום גם קוביות קרח.
אופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל – 160 מעלות.
זה מוכן כשאתם רואים שהשכבה למעלה מעט התקשתה .
אם תזיזו בעדינות הקרם ברולה עדיין לא יהיה יציב אבל הכל בסדר הוא יתקשה במקרר.
שומרים במקרר עד להגשה.
בעת ההגשה מפזרים שכבת סוכר חום דקה על הקרם ועם מבער שורפים בעדינות את הסוכר.
אם אין לכם מבער מחממים גריל, מפזרים סוכר ומשחימים כדקה עד שתיים מתחת לגריל עד שהסוכר נמס.
בזהירות הקעריות חמות ביציאה מהתנור.
מוציאים הקעריות מהתנור, רואים שהציפוי התקשה ומגישים לאורחים.

ואל תגידו לי שלא אמרו – ואוו!

חג שמח חברימים!!

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

ויש כבר תוצאות מוכנות של הקרם ברולה:

555

שקופית6


תגובות

עוד מתכונים טעימים