תחתיות מרנג עם קארד לימון

תחתיות מרנג מתקתקות שנמסות בפה עם קרם לימון מופלא בטעמו.

לפני שנים בלהט ויכוח עם אחותי, מה-שקורה-לנו-שלוש-פעמים-בשעה-בערך, קראתי לה מפגרת.
כנראה שחזרתי על המילה כמה פעמים כי אחרי רבע שעה כשהשלמנו התקשרה ואמרה לי:"תשמעי ממש נעלבתי שקראת לי מפגרת."
"נו אבל היית מפגרת! " התפוצצתי מצחוק
"די די תפסיקי לקרא לי מפגרת זה נורא מעליב!"
"את יודעת מה? סבבה.
לא אקרא לך יותר מפגרת אבל להבא כדי שתביני שאת לא בסדר אקרא לך ""מֶפָה" MEFA -קיצור של המילה המעליבה.
מאז נכנס שם הקוד "מֶפָה" ללקסיקון.
כל פעם שהיא ממש אבל ממש מעצבנת אותי אני אומרת לה שהיא מֶפָה והחיים ממשיכים כסדרם.
אתמול התקשרה ושאלה מה אני מכינה
"תחתיות מרנג ממולאות בקרם לימון-פודינג לימון, תקראי לזה איך שאת רוצה"
"איך את מכינה את הקרם לימון?"
"מקציפים ביצים, מבשלים ביחד, נו באמת בסוף תטעמי"
"את יודעת שאת מֶפָה נכון?"
"מה??" הייתי בהלם
"מה שאת מכינה קוראים לו קארד לימון! לא קרם לימון!"
"חמודה, אני מכירה ישראקארד, אני מכירה ויזהקארד, אני לא מכירה לימוןקארד!"
ההיא נשפכת מצחוק מהצד השני וצורחת " אזנו! את מֶפָה אמיתית!!"

תחתיות מרנג עם קארד לימון

אז בסדר, אני מֶפָה אבל נמאס לי שכל פודינג הופך להיות קארד וכל שטרודל הופך להיות כרוכית!
כן-כן אני בורה וחסרת דעת אבל ככה אני מרגישה.
ישראלים אנחנו, בתוך עמי אני חיה.
לפני ההגשה ישאלו אותי במשפחה איזה קינוחים יש היום ואני אגיד "תחתיות מרנג עם קארד לימון."
אני רואה בעיני רוחי את מבטי-הבוז שלהם "יאללה-יאללה את והשמות שלך".שקופית4

חברימים, אתם תחליטו איך אתם רוצים לקרא  לזה,
תחתיות מרנג עם קארד לימון או
תחתיות מרנג עם פודינג לימון הורס ומשגע
אבל בכל השמות הטעם פשוט הורס!
המרנגים המתוקים, שטעמם משתלב עם המתיקות-חמצמצות של הלימון
והכל נמס בפה –
אי. אפשר. להפסיק. לאכול.

את קארד הלימון מכינים ע"י קילוף קליפת הלימון עם הקולפן של תפוחי אדמה.
אפשר גם לגרר את הקליפה אני עשיתי זאת בדרך אחרת.
במעבד מזון טוחנים את הקליפה עם הסוכר עד שהכל הופך לאבקה דקה
ומבשלים בדיוק לפי המתכון.

מרנג קרד לימון

אני בטוחה שאתם תאהבו את שילוב הטעמים המופלא
של המרנגים המתוקים עם הקרם הקר והרך של הלימון. תענוג!

ויש תמונות עם תוצאות מוכנות:
666

תחתיות מארנג עם קארד לימון.




סוויט טיפ:

אחרי שהכנתם קרם ברולה ונשארתם עם החלבונים תוכלו להכין מרנגים נהדרים. 
אם בכל זאת לא בא לכם למלא עם הקארד תמיד אפשר למלא את התחתיות בקצפת ופירות ולקבל פבלובות נהדרות.

מה צריך בשביל להכין תחתיות מרנג עם קארד לימון?

לתחתיות:
3 חלבונים
1 כוס סוכר

בקערת מיקסר שמים את החלבונים ומפעילים במהירות בינונית כשתי דקות.
להעביר למהירות מהירה ולתת לחלבונים לתפוח.
רק אחרי שהחלבונים הופכים לעיסה תפוחה להוסיף את הסוכר כפית אחרי כפית.
בתבנית אפיה מניחים נייר אפיה. אין צורך לשמן.
עם שקית זילוף יוצרים עיגולים קטנים על נייר האפיה.
בתנור שחומם מראש ל -100 מעלות מייבשים את המרנגים שלוש שעות.
אחרי שמכבים את התנור משאירים את המרנגים בתנור עוד כשעה לפחות.
שומרים בקופסה סגורה ואטומה עד יומיים עד להגשה.
אצלי הם כבר שלושה ימים בקופסה סגורה והמרנגים עדיין קשים.

איך מכינים קארד לימון?

1 קליפת לימון מקולפת עם קולפן תפוחי אדמה
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס מיץ לימון
20 ג' חמאה
1/2 כוס שמנת מתוקה
3 חלמונים
1 ביצה

במעבד מזון טוחנים את קליפת הלימון עם הסוכר עד לקבלת אבקה דקה.
בסיר קטן שמים את הסוכר והלימון, מוסיפים חמאה ומיץ הלימון ומבשלים עד שהכל נמס והופך לנוזל.
מקציפים החלמונים עם הביצה לקצף תפוח ובהיר.  לא חייבים מיקסר אפשר גם קערה ומטרפה.
את החלמונים מוסיפים לנוזל מיץ הלימון ומערבבים היטב.
מוסיפים את השמנת המתוקה.
מערבבים מספר דקות עד שהנוזל הופך לפודינג. או קארד.
לעבוד בזריזות וכשהתערובת מסמיכה להוריד מהאש ולעביר למקרר לקירור.
שומרים את הפודינג/קארד לימון במקרר עד לזמן ההגשה.
בעת ההגשה – בכל תחתית מרנג שמים כפית או שתיים של קאר/קרם לימון.
חלומי!!

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

 


תגובות

עוד מתכונים טעימים