בומוואלוס של נונה

בוקר של פסח מתחיל עם בומוואלוס שמנמנים, תפוחים, שטובלים בסירופ מתוק. חג שמח!

הבוקר שאחרי ליל הסדר מתחיל עם בומוואלוס.
כן-כן עבר ליל הסדר בו שרנו, אכלנו, שבענו, הלכנו לישון סחוטים ועייפים.
התעוררנו בבוקר – ומה מחכה לנו על השולחן? בדיוק. קערת בומוואלוס של נונה.
בומוואלוס שמנמנים, תפוחים, שטובלים אותם בסירופ מתוק.

שקופית5

למי שלא מכיר, בומוואלוס היא לביבה תפוחה העשויה ממצות וביצים. הסופגניה של פסח.
בגלל הטיגון מבחוץ היא טיפה פריכה ובפנים היא רכה. חלומית!

אחותי נקראת על שמה של נונה פקימה, סבתא שלי שתהיה בגן עדן, שהיתה אמא של אבא שלי.
"תקראו לה  FIFI ביום שישי כדי שתזכרו אותי" אמרה לאבא שלי,
אבל נונה איך אפשר לשכוח אותך, כשהטאסין של הבומוואלוס שלך מלווה אותנו לאורך כל השנים?!
טאסין – מחבת בספרדית. מחבת עם שקעים שנוצר במיוחד בשביל הבומוואלוס.

טאסין
אפשר לטגן גם במחבת רגיל את הבומוואלוס, אבל בגלל צורת הטאסין עם השקעים המיוחדים,
הבומוואלוס של נונה יוצאים שמנמנים ועגולים – פשוט הורסים!

את הבומוואלוס הכינה נונה פקימה ונונה, אמא שלי, שתיבדל לחיים ארוכים, הכינה כל השנים לנו לילדים ואחר-כך כמובן לנכדים.
בומוואלוס של נונה אוכלים עם סירופ מתוק אבל הילדים שלי אוכלים אותם עם קוטג' וביצה קשה.
uבומוואלוס של נונה עם נוטלה אוי-לא, עדיף להתרחק!
מבחוץ הן טיפה קריספיות מבפנים רכות – בקיצור, מכה נוספת של פסח שאי אפשר בלעדיה.

שקופית6

אחותי המלכה האחת והיחידה, שהטאסין שמור אצלה, הכינה אתמול את הנגלה הראשונה של הבומוואלוס.
לאחותי גם ערכת בומוואלוס מיוחדת שיוצאת בפסח וחוזרת לארון אחרי.
את הבומוואלוס מכינים ממצות שמטביעים אותם במים עד שהן מתפוררות. מוסיפים לתערובת ביצים ומטגנים.
אפשר לטגן אותם גם במחבת רגיל, זה מה שאני עושה. וכן חברימים, הבומוואלוס נעלמים גם ככה(:

 

100

חברימים, שיהיה לכם חג מלא בטוב ושמח!
כמה! כמה אני יכולה להתאפק כשאני מצלמת את הבומוואלוס?(:

שקופית10

 תמונה אחת שווה אלף מילים(:

55

לירן גרמה לי להתרגשות תראו(:

בנוסף – הבומוואלוס כיכבו גם בדף הראשי ב"סלונה"

99999

בומוואלוס של נונה




סוויט טיפ:
סביר להניח שאין לכם מחבת כמו של אחותי, אין בעיה תטגנו במחבת רגיל.
מעשר מצות יהיו לכם כ-25 בומוואלוס של נונה.

מה צריך בשביל בומוואלוס של נונה?

10 מצות
6 ביצים L
קורט מלח
שמן לטיגון

איך מכינים בומוואלוס של נונה ?

להניח את המצות בקערה גדולה לכסות את המצות במי ברז.
אפשר להניח על המצות קערה כדי שלא יצופו.
לחכות כשעה עד שעה וחצי להעביר למסננת ועם היד ללוש את המצות עד שיהיו מעין פירורים.
להשאיר בקערה עוד כעשר דקות-רבע שעה כדי שהמים יטפטפו מהמצות.
לסחוט את המצות בתוך הקערה, להוסיף הביצים והמלח ולערבב.
העיסה נשארת די דלילה.
לחמם שמן עמוק לטיגון.
להניח כמות של כף מרק במחבת כל פעם כ6-8 כדורים תלוי בגודל המחבת.
כשהכדור בצבע חום בהיר- להפוך צד ולטגן בצד השני.
לאחר הטיגון להניח על מגבת נייר.
אם אוכלים אותם חמים אפשר להשתגע – אבל גם קרים הם נהדרים!

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

חג שמח!!

שקופית7

בחנות החדשה שלי כבר הייתם? עם מחירים מיוחדים ללקוחות הסוויט(: לחנות המתוקה לחצו כאן - SWEET SHOP
ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!


תגובות

עוד מתכונים טעימים