ריבת משמשים עם נגיעות וניל

ריבה נהדרת שנשארת גם אחרי שהמשמשים נגמרים

הפוסט פורסם לראשונה בסלונה.

מזמן לא רקחתי ריבה והפעם, ריבת משמשים עם נגיעות וניל.
עד שהמשמשים מגיעים לשווקים הופ וכבר נעלמים.
יש סוג מסויים של עוגיות, קוראים לזה בספרדית “פרנ’ולס דה דולסה” .
מרדדים בצק פריך, מורחים ריבה וריבת משמשים זה הפייבוריט.
מגלגלים ואופים. יותר פשוט וטעים מזה אין!
בזמן האפיה הריבה נמסה ככה בתוך הבצק והעוגיות אח"כ נמסות בפה.
כן-כן תענוג גדול.
אבל בשביל להכין עוגיות צריך קודם שיהיה ריבה.

אז נתחיל עם ריבת משמשים עם נגיעות וניל.
ושתדעו שאם מעקרים את הצנצנת כמו שצריך הריבה יכולה להישמר עד שנה.
עובדה. כשהכנתי את הפוסט נזכרתי בצנצנת שראיתי במקרר ואכן הריבה עדיין מעולה(:

wky57ix8u5bk6dmjrxcg

 ריבת משמשים עם נגיעות וניל




סוויט טיפ:
כדי שהקונפיטורה תישאר לאורך זמן יש לעקר את הצנצנות בהם נשים את הריבה/הקונפיטורה, על מנת להרוג את החיידקים.
איך עושים את זה? פשוט.
שמים את הצנצנת הריקה במשך דקה במיקרו ולהפעיל.
אחרי שעברה דקה, מוציאים בזהירות כי זה חם ואחרי שהתקררה למלא בריבה/קונפיטורה.

 

מה צריך בשביל ריבת משמשים עם נגיעות וניל?

קילו משמשים
חצי קילו סוכר
מיץ מחצי לימון
מקל וניל – לא חייבים

איך מכינים ריבת משמשים עם נגיעות וניל?

חוצים את המשמשים שמים בסיר ומוסיפים הסוכר, הלימון והווניל.
שוכחים מהסיר כמה שעות.
לילה במקרר או כמה שעות טובות עד שהסוכר נמס.
לאחר מכן מבשלים. מביאים  לרתיחה על אש גבוהה.
לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהמשמשים מתחילים להיות רכים.
מקררים ומעבירים לצנצנת שעברה עיקור כמו שכתוב למעלה.

תהנו!

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

 ריבת משמשים


תגובות

עוד מתכונים טעימים