ריבת משמשים עם נגיעות וניל מזמן לא רקחתי,
ריבה עם טעם של פעם, ריבת משמשים עם נגיעות וניל.
עד שהמשמשים מגיעים לשווקים הופ וכבר נעלמים.
יש סוג מסויים של עוגיות, קוראים לזה בספרדית “פרנ’ולס דה דולסה” .
מרדדים בצק פריך, מורחים ריבה וריבת משמשים זה הפייבוריט.
מגלגלים ואופים. יותר פשוט וטעים מזה אין!
בזמן האפיה הריבה נמסה ככה בתוך הבצק והעוגיות אח"כ נמסות בפה.
כן-כן תענוג גדול וזה ממש לא עבודה,
בזמן שאני כותבת את זה כבר ברור לי שזה הדבר הבא שאני הולכת להכין.
אבל בשביל להכין עוגיות צריך קודם שיהיה ריבה.
הכנתי לכם מדריך מדוייק –
איך מכינים ריבה בבית? המדריך המלא להכנת ריבה מתכונים טיפים ועצות
אין על ריבת משמשים.
החמצמצות עם המתיקות שמתערבבות ביחד
ריבה פשוט נהדרת.
כשמגיעה עונת המשמשים, תכינו לכם שיהיה לתקופה שלא יהיו משמשים.
יש לי מתכון לעוגה בחושה עם משמשים עוגה הורסת המתכון כאן
עוגת מישמשים בחושה
ויש גם עוגת מישמשים נהדרת לחצו כאן –
מתכון לעוגת משמשים בטעם של פעם
אז נתחיל עם ריבת משמשים עם נגיעות וניל.
אחרי שמכינים את הריבה הדבר הכי חשוב זה לעקר את צנצנת הריבה כמו שצריך,
ככה הריבה יכולה להישמר אפילו שנה.
מה פירוש לעקר?
בוחרים צנצנת זכוכית שבה נרצה להכין את הריבה
שוטפים ומנקים את הצנצנת היטב, מייבשים
ועכשיו הטריק.
מכניסים את צנצנת הזכוכית למיקרו למשך דקה,
מוציאים את הצנצנת בזהירות ומניחים בצד שתתקרר.
אפשר גם להכניס מים רתוחים לצנצנת לרוקן וליבש היטב, אבל היטב,
אחרי שהצנצנת התקררה מעט יוצקים פנימה את הריבה.
אני מוצאת שהשיטה במיקרו יותר קלה והכי פרקטית.
המלצה – כשאתם רוצים להשתמש בריבת המשמשים,
תכניסו כפית נקיה לצנצנת כל פעם שאתם רוצים לטעום מהריבה, ככה תוכלו לשמור על טריות הריבה.
אני שומרת את הריבה במקרר אבל שמעתי שיש ששומרים אותה במקום קריר ואפל גם למשך שנה.
עוד מתכונים לריבות נהדרות תוכלו למצוא כאן
ריבות שמתאימות לקיץ כמו ריבות ענבים חלומיות ועוד
ריבות וקונפיטורות בטעמים
מתכונים לריבות וקונפיטורות
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מחפשים עוד מתכונים לפורים\? בבקשה
מתכונים לפורים
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו25 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
ריבת משמשים עם נגיעות וניל
ריבת משמשים עם נגיעות וניל
סוויט דוליIngredients
- 1 ק"ג משמשים
- חצי ק"ג סוכר
- חצי לימון סחוט
- 1 מקל וניל
Instructions
- חוצים את המשמשים שמים בסיר ומוסיפים הסוכר, הלימון והווניל.
- שוכחים מהסיר כמה שעות.
- לילה במקרר או כמה שעות טובות עד שהסוכר נמס.
- לאחר מכן מבשלים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.
- לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהמשמשים מתחילים להיות רכים.
- לא לעזוב את האש, מדובר על שעה-שעה וחצי לפחות בה המישמשים נעשים ממש
- רכים,
- הנוזלים מצטמצמים והריבה נעשית סמיכה.
- איך יודעים שהריבה מוכנה?שאלו אותי וזו שאלה מצויינת.
- איך יודעים שהריבה מוכנה?
- שמים צלחת קטנה במקפיא לחמש עשר דקות.
- מוציאים הצלחת ומטפטפים על הצלחת מעט מהריבה.
- מעבירים אצבע בזהירות באמצע.
- אם השביל כמו ים סוף אצל משה, נשאר פתוח מעולה.
- זה הזמן שהריבה הגיעה לשלב הסופי שלה.
- אם אין שביל סימן שצריך לבשל את הריבה עוד קצת.
- מכבים את האש, מקררים ומעבירים לצנצנת שעברה עיקור כמו שכתוב למעלה.
- תהנו!
מה צריך בשביל ריבת משמשים עם נגיעות וניל?
קילו משמשים
חצי קילו סוכר
מיץ מחצי לימון
מקל וניל – לא חייבים
איך מכינים ריבת משמשים עם נגיעות וניל?
חוצים את המשמשים שמים בסיר ומוסיפים הסוכר, הלימון והווניל.
שוכחים מהסיר כמה שעות.
לילה במקרר או כמה שעות טובות עד שהסוכר נמס.
לאחר מכן מבשלים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.
לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהמשמשים מתחילים להיות רכים.
לא לעזוב את האש, מדובר על שעה-שעה וחצי לפחות בה המישמשים נעשים ממש רכים,
הנוזלים מצטמצמים והריבה נעשית סמיכה.
איך יודעים שהריבה מוכנה?שאלו אותי וזו שאלה מצויינת.
איך יודעים שהריבה מוכנה?
שמים צלחת קטנה במקפיא לחמש עשר דקות.
מוציאים הצלחת ומטפטפים על הצלחת מעט מהריבה.
מעבירים אצבע בזהירות באמצע.
אם השביל כמו ים סוף אצל משה, נשאר פתוח מעולה.
זה הזמן שהריבה הגיעה לשלב הסופי שלה.
אם אין שביל סימן שצריך לבשל את הריבה עוד קצת.
מכבים את האש, מקררים ומעבירים לצנצנת שעברה עיקור כמו שכתוב למעלה.
תהנו!