עוגת משמשים בטעם של פעם

הקצפת מעל עוגת המשמשים ממתיקה את חמצמצות המשמשים בעוגה אוורירית ונהדרת

הפוסט פורסם לראשונה בסלונה.

אני נולדתי וגדלתי בשכונת קרית אליעזר בעיר חיפה.
בילדותי הדשא שליד הבית נראה לי כדשא העצום ביותר בעולם. שם שיחקנו, גדלנו, העברנו את הימים.
זמנים של פעם.

כחלק ממשחקי הילדות היינו אוספים גוגואים.
גוגואים הם כמובן החרצנים של המישמשים. כשהכנתי את ריבת המשמשים  שלי, שמרתי את החרצנים.
כשהנסיכה הקטנה הגיעה לביקור, הוצאתי את הקופסה ונתתי לה לשחק בהם.
“מה זה?” שאלה
“גוגואים” עניתי
“מאיפה המצאת את המילה הזו?” שאלה הבת שלי, אמא שלה
“את לא מכירה גוגואים?” התפלאתי

מסתבר ששכחתי אבל בילדות של הבת שלי לא היו גוגואים.
מיד פצחנו בשיעור הסטוריה אני ואבא שלה וסיפרנו לה על הגוגאים.
הגדיל לעשות אבא שלה ואף הכין לילדה משרוקית מגוגו, כפי שנהג להכין לעצמו בילדותו.
לקח את הנסיכה לגינה, שפשף את הגוגו משני צדדיו ויצר לה משרוקית.
האמא והבת היו מוקסמות.
עבורן זה היה להיט! ולפעמים הדברים הפשוטים הם הכי שווים.

ואחרי שגמרנו לשחק בגוגואים נעבור לעוגת המשמשים.

את עוגת המשמשים בטעם של פעם, מתחילים בפיזור סוכר על תחתית התבנית
ועליהם מניחים משמשים ומעליהם שופכים את הבלילה.

עוגת משמשים בטעם של פעם

 וכך היא נראית עוגת משמשים בטעם של פעם,
אחרי שחילקתי לאורחים.
האורחים מאד אהבו את עוגת המשמשים בטעם של פעם.
היא רכה, עסיסית, המשמשים נותנים לה טיפת חמצמצות ועם הקצפת המתוקה זה משתלב פשוט מושלם!

עוגת משמשים בטעם של פעם

עוגת משמשים בטעם של פעם




מה צריך בשביל עוגת משמשים בטעם של פעם?

12 משמשים חצויים
רבע כוס סוכר חום
6 ביצים
1 כוס סוכר
חצי כוס שמן
חצי כוס חלב
1 כוס קמח תופח

לקישוט מעל
1 שמנת מתוקה
3 כפיות סוכר

איך מכינים עוגת משמשים בטעם של פעם?

על תבנית אפיה מפזרים את הסוכר החום ועליו מניחים את חצאי המשמשים.
להפריד את הביצים. החלבונים לשים בקערת המיקסר, החלמונים מחכים בצד.
את החלבונים להקציף לקצף חזק.
מתחילים במהירות בינונית, עוברים למהירות חזקה ומוסיפים את הסוכר לאט לאט, עד שהקצף מבריק.
בקערה נפרדת לערבב: חלבונים, שמן, חלב.
לצקת בזהירות לקערת החלבונים את תערובת החלמונים ולערבב בתנועות קיפול. לא לפחד שזה נוזלי, רק בבקשה לעבוד לאט!
להוסיף את הקמח ולהמשיך לערבב בתנועות קיפול עד שהקמח נבלע בתערובת.
לצקת לתבנית 24 על המשמשים ולאפות בתנור שחומם מראש, בחום של 180 מעלות כ-50 דקות.

העוגה יוצאת רכה, נימוחה, חלומית. המשמשים מגירים רטיבות לעוגה והיא עסיסית מאד.

הופכים את העוגה, מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר ומקשטים מעל. מוסיפים נגיעות ריבת משמשים ואתם מסודרים.

בתיאבון!

אפשרות נוספת-
להכין את הבלילה ואת המשמשים להטביע בשכבה העליונה.

תהנו חברימים!

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

בחנות החדשה שלי כבר הייתם? עם מחירים מיוחדים ללקוחות הסוויט(: לחנות המתוקה לחצו כאן - SWEET SHOP
ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!


תגובות

עוד מתכונים טעימים