עוגת משמשים בטעם של פעם מגיעה עם סיפור נוסטלגי של פעם.
אני נולדתי וגדלתי בשכונת קרית אליעזר בעיר חיפה.
בילדותי הדשא שליד הבית נראה לי כדשא העצום ביותר בעולם. שם שיחקנו, גדלנו, העברנו את הימים.
זמנים של פעם.
רוצים להצטרף לקבוצת ווטצ'אפ שקטה
ולקבל מתכונים כל יום?
לחצו כאן29 – מתכונים לווטצ'אפ
כחלק ממשחקי הילדות היינו אוספים גוגואים.
גוגואים הם כמובן החרצנים של המישמשים. כשהכנתי את ריבת המשמשים שלי, שמרתי את החרצנים.
כשהנסיכה הקטנה הגיעה לביקור, הוצאתי את הקופסה ונתתי לה לשחק בהם.
“מה זה?” שאלה
“גוגואים” עניתי
“מאיפה המצאת את המילה הזו?” שאלה הבת שלי, אמא שלה
“את לא מכירה גוגואים?” התפלאתי
מסתבר ששכחתי אבל בילדות של הבת שלי לא היו גוגואים, כי הן גדלו בניגריה
ושם לא היו מישמשים. זו היתה הזדמנות פז.
מיד פצחנו בשיעור הסטוריה אני ואבא שלה וסיפרנו לה על הגוגאים.
הגדיל לעשות אבא שלה ואף הכין לילדה משרוקית מגוגו, כפי שנהג להכין לעצמו בילדותו.
לקח את הנסיכה לגינה, שפשף את הגוגו משני צדדיו ויצר לה משרוקית.
האמא והבת היו מוקסמות.
עבורן זה היה להיט! ולפעמים הדברים הפשוטים הם הכי שווים.
ואחרי שגמרנו לשחק בגוגואים נעבור לעוגת המשמשים.
את עוגת המשמשים בטעם של פעם,
מתחילים בפיזור סוכר על תחתית התבנית
ועליהם מניחים משמשים, אתם יכולים להניח אותם "פתוחים" או "סגורים"
עוגת המישמשים שלכם תהייה נפלאה בכל צורה.
על המשמשים יוצקים את הבלילה.
אני הכנתי לעוגת המשמשים בלילה של עוגת ספוג.
אופים את עוגת המשמשים ובסוף האפייה,
לאחר שעוגת המשמשים התקררה, הופכים את העוגה
וכך המשמשים רואים אותם מלמעלה,
אני קישטתי עם קצפת
והמירקם של הקצפת המתקתקה עם חמימות המישמשים
יוצרת עוגה נהדרת.
כך היא נראית עוגת משמשים בטעם של פעם,
אחרי שחילקתי לאורחים.
האורחים מאד אהבו את עוגת המשמשים בטעם של פעם.
היא רכה, עסיסית, המשמשים נותנים לה טיפת חמצמצות ועם הקצפת המתוקה זה משתלב פשוט מושלם!
לעוד מתכונים של עוגות עם פירות רק לחצו כאן
עוגות עם פירות
לעוגה בחושה עם משמשים לחצו כאן – עוגת משמשים בחושה
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
עוגת משמשים בטעם של פעם
עוגת משמשים בטעם של פעם
סוויט דוליIngredients
- 12 משמשים חצויים
- רבע כוס סוכר חום
- 6 ביצים
- 1 כוס סוכר
- חצי כוס שמן
- חצי כוס חלב או מיץ תפוזים לגרסת פרווה
- 1 כוס קמח תופח
לקישוט מעל
- 250 גרם שמנת מתוקה או שמנת צמחית לגירסת פרווה
- 3 כפיות סוכר
Instructions
- על תבנית אפיה מפזרים את הסוכר החום ועליו מניחים את חצאי המשמשים
- להפריד את הביצים. החלבונים לשים בקערת המיקסר, החלמונים מחכים בצד.
- את החלבונים להקציף לקצף חזק.
- מתחילים במהירות בינונית, עוברים למהירות חזקה ומוסיפים את הסוכר לאט לאט, עד שהקצף מבריק.
- בקערה נפרדת לערבב: חלבונים, שמן, חלב.
- לצקת בזהירות לקערת החלבונים את תערובת החלמונים ולערבב בתנועות קיפול
- לא לפחד שזה נוזלי, רק בבקשה לעבוד לאט!
- להוסיף את הקמח ולהמשיך לערבב בתנועות קיפול עד שהקמח נבלע בתערובת
- לתבנית 24 על המשמשים ולאפות בתנור שחומם מראש, בחום של 180 מעלות כ-50 דקות
- העוגה יוצאת רכה, נימוחה, חלומית. המשמשים מגירים רטיבות לעוגה והיא עסיסית מאד
- מקררים את העוגה, לאחר הקירור
- הופכים את העוגה, מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר ומקשטים מעל.
- מוסיפים נגיעות ריבת משמשים ואתם מסודרים.
- בתיאבון!
- אפשרות נוספת-
- להכין את הבלילה ואת המשמשים להטביע בשכבה העליונה.
- תהנו חברימים!
מה צריך בשביל עוגת משמשים בטעם של פעם?
12 משמשים חצויים
רבע כוס סוכר חום
6 ביצים
1 כוס סוכר
חצי כוס שמן
חצי כוס חלב – חצי כוס מיץ תפוזים לגירסת פרווה
1 כוס קמח תופח
לקישוט מעל
1 שמנת מתוקה – 1 שמנת צמחית לגירסת פרווה
3 כפיות סוכר
איך מכינים עוגת משמשים בטעם של פעם?
על תבנית אפיה מפזרים את הסוכר החום ועליו מניחים את חצאי המשמשים.
להפריד את הביצים. החלבונים לשים בקערת המיקסר, החלמונים מחכים בצד.
את החלבונים להקציף לקצף חזק.
מתחילים במהירות בינונית, עוברים למהירות חזקה ומוסיפים את הסוכר לאט לאט, עד שהקצף מבריק.
בקערה נפרדת לערבב: חלבונים, שמן, חלב.
לצקת בזהירות לקערת החלבונים את תערובת החלמונים ולערבב בתנועות קיפול. לא לפחד שזה נוזלי, רק בבקשה לעבוד לאט!
להוסיף את הקמח ולהמשיך לערבב בתנועות קיפול עד שהקמח נבלע בתערובת
לתבנית 24 על המשמשים ולאפות בתנור שחומם מראש, בחום של 180 מעלות כ-50 דקות.
העוגה יוצאת רכה, נימוחה, חלומית. המשמשים מגירים רטיבות לעוגה והיא עסיסית מאד.
הופכים את העוגה, מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר ומקשטים מעל. מוסיפים נגיעות ריבת משמשים ואתם מסודרים.
בתיאבון!
אפשרות נוספת-
להכין את הבלילה ואת המשמשים להטביע בשכבה העליונה.
תהנו חברימים!