עד לפני זמן קצר לא ידעתי מהזה פריקי. מצטערת. הכרתי אורז, הכרתי איטריות אבל פריקי ממש לא. הלכתי לגוגל ומצאתי ש"הפריקי היא חיטה ירוקה, שנקצרה בטרם יבשה בשדה, ואת הייבוש היא קיבלה באמצעות קלייה."
זאת אומרת שהפריקי פחמימה. הפריקי קצת דומה לבורגול יותר לגריסים וכך גם הטעם שלה.
לפני כשבועיים הסתובבנו בשוק חברתי ואני והיא רכשה פריקי. כמובן שגם אני רכשתי. כשהגענו הביתה הכינה שרה את התבשיל.
מאחר ושרה אלופת המאכלים הצמחונים/טבעוניים היא גם הסבירה לי שפריקי מבשלים כמו אורז.
מוסיפים מים, שמן, תבלינים ומבשלים עד שהמים נספגים בפריקי.
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו40 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
אם לא – בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
שרה נוהגת לבשל את הפריקי ולהוסיף לו אח"כ ירקות כמו לדוגמא כרובית או מנגולד.
הפעם, הסתפקה באיטריות אורז.
פריקי עם אטריות אורז הולך נהדר עם כל סלט ובמיוחד עם סלט פטריות וקשיו.
אתמול "רשת" פירסמו והמליצו על סלט פטריות הקשיו שלי –
מעל 2000 לייקים ו-300 שיתופים
והמון טוקבקים מצחיקים.
אני החזקתי את הבטן מרוב צחוק כשעינת לוין כתבה שהשם שלי יותר ארוך מהמתכון
גדול! גדוללל!!
והיו כאלה שטענו שעדיף עם פטריות טריות,
אבל המתכון הוא עם פטריות טריות חחח
חברימים, עכשיו אני ממש רגועה,
אם יש עלי טוקבקים סימן שאני קיימת(:
והבלוג סוויט דוּלי על המפה!
בשביל להגיע למתכון של סלט הפטריות אתם צריכים ללחוץ פה
אגב, יש עוד סלטים הורסים בקטגוריה סלטים
רק ללחוץ סלטים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
פריקי עם אטריות אורז
פריקי עם אטריות אורז
סוויט דוליIngredients
- 1 כוס פריקי
- 2 וחצי כוסות מים
- 4 כפות שמן
- 1 בצל
- חצי חבילה אטריות אורז דקות
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- רבע כפית כורכום
Instructions
- יוצקים שמן לסיר ומוסיפים את הבצל
- מוסיפים את אטריות האורז ומטגנים קלות
- מוסיפים את הפריקי ואת המים, התבלינים ומביאים לרתיחה
- לאחר הרתיחה להנמיך האש ומבשלים עד שמתרכך כשעה
- במידה והמים הסתיימו והפריקי עוד לא מוכן אפשר להוסיף עוד מעט מים
- מגישים את הפריקי חם. בתיאבון