ריבת תות שדה ליומולדת של אחותי

ריבת תות שדה מלאה באושר ושמחה

היום אחותי חוגגת יומולדת.
לפני שנה פירסמתי את הפוסט הזה בסלונה עם תמונות של צלמת מתחילה בלשון המעטה!
עברה שנה וידעתי שהפוסט הזה חייב להיות אצלי בבית ולכן צילמתי את התמונות מחדש.

לפני יותר מעשר שנים החליטה אחותי שהיא “עושה מהפך” לעצמה והשילה ארבעים (כן. ארבעים!!!!!! ק”ג).
בניגוד לאחותה עלובת הנפש (אני) שיורדת עשרים קילו ואחרי חודשיים מעלה חמש-עשרה לפחות (במקרה הטוב),
שומרת אחותי על ההישג העצום הזה –שרק בשביל זה צריך להשתחוות לה בנוסח אללההואאכבר מידי יום – כבר למעלה מעשר שנים.

עניין לא פשוט לשמור על ההישג הזה והיא מקפידה עליו בקנאות.
אמה-מה יש דבר אחד ששובר לה את כח הרצון. ריבה.
כן-כן תהרגו אותי, הדבר הזה שמורחים על הלחם, או במקרה שלה אוכלים עם כפית.
לא מבינה את העניין הזה בכלל!
היא לא נוגעת בשוקולד, לא מבינה למה אנשים מתעלפים על מוסים, תנו לה ריבה והיא שלכם.

שבוע שעבר, מצאתי עגבניות שרי שנשכחו במקרר, העגבניות היו כבר מצ’וקמקות לגמרי.
שטפתי אותן, שמתי בסיר, הוספתי סוכר, מיץ לימון, בישלתי, אפילו לא טעמתי ושלחתי לה.
התקשרה בזעקות: "מה שלחת לי את זה? השתגעת?? אני לא מפסיקה לאכול את זה! זה חלום!!!"
"ריבת עגבניות חלום?" לא הבנתי על מה היא מדברת
"את לא יודעת כמה זה טעים. אוי. זה הורס. תשמעי, אני משתגעת לאכול קונפיטורת גזר גמדי. אולי תעשי לי ?"
"מאיפה אני יודעת לעשות קונפיטורת גזר גמדי?" התפלאתי
"מאיפה ידעת לעשות ריבת עגבניות?"
וואלה צודקת.

 

השנה, הכנתי אותן מחדש והן מחכות לה.
ריבת תות שדה מלאה באושר ושמחה – למתכון לחצו כאן
קונפיטורת גזר עם שלוות נפש – למתכון לחצו כאן
וריבת דלעת בהמון אהבה – למתכון לחצו כאן

בצילום ריבת תות שדה
נהניתי לצלם את התותים לפני

ריבת תות1

 וגם בזמן שהריבה מתבשלת.

ריבת תותים2

ואתם, רוצו לקנות תותים ולהכין ריבה לפני שיגמרו התותים.

ריבת תות4

ריבת תות שדה ליומולדת של אחותי




מה צריך בשביל ריבת תות שדה ליומולדת של אחותי?

500 ג’ תותים
300 ג’ סוכר (מדדתי! כוס וחצי חד פעמי)
4 כפות מיץ לימון
חצי מקל וניל

איך מכינים ריבת תות שדה ליומולדת של אחותי?

שוטפים את התותים ומורידים את העוקצים.
שמים את התותים, הסוכר ומיץ הלימון בסיר ונותנים לתות להגיר נוזלים לתוך הסוכר כשעה ואפילו יותר.
אחרי כשעה שמים על האש ומביאים לרתיחה.
רואים שהסוכר נמס ובהתחלה יש בועות גדולות.
לאחר שהריבה רתחה, מנמיכים לאש נמוכה ונותנים לריבה להתבשל בנחת כשעה עד שעה וחצי.
אני לא עזבתי אותה ומדי פעם ערבבתי. לאט לאט רואים שהקצף נעלם ויש בועות קטנות.

האגדה מספרת שכדי לדעת אם הריבה מוכנה, שמים צלחת במקפיא, מוציאים אותה ומזליפים מעט מהריבה על הצלחת.
אם העברתם אצבע ונותר שביל הריבה מוכנה. מודה ומתוודה לא עשיתי זאת.
אבל שלא תגידו שלא אמרתי!
מורידים מהאש, נותנים לזה להתקרר מעט, שמים צנצנת במיקרו לדקה לעיקור, מעבירים הריבה לצנצנת ולמקרר.

ריבה שכולה אושר ושמחה!

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

 

ריבת תות5

 

 

 

 

 

 

בחנות החדשה שלי כבר הייתם? עם מחירים מיוחדים ללקוחות הסוויט(: לחנות המתוקה לחצו כאן - SWEET SHOP
ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!


תגובות

עוד מתכונים טעימים