פטריות פורטבלו ממולאות בגבינת עזים

מעדן שמכינים במהירות, טעמו גן עדן והוא מוקדש לדיירי שכונת קרית האומנים, שכונה חדשה בפאתי רמלה.

כשגרנו בניגריה חיינו במתחם סגור, "קומפאונד" קראנו לו.
דמיינו מושב גדול בן ימנו, מטופח עם דשאים וגינה ליד כל בית.
כל בית מרושת בסורגים ורשתות שלא יכנסו יתושים או מזיקים אחרים.
כמו שבהודו הפרה קדושה ככה בניגריה הלטאות. בעלי חיים אחרים תתקשו למצוא אבל הלטאות מסתובבות שם חופשי.
כשאני אומרת לטאה אל תחשבו על סממית שקופה באורך סנטימר שרצה אצלכם על הקיר.
תשכחו מזה. אני מדברת על לטאה.
לטאה חומה-ירוקה בצבעים מרהיבים חייבים לציין, אורכה לפחות 10-15 ס"מ במקרה הקטן.
הגדולה שלי שהיתה אז בכיתה א' פחדה מאד מהלטאות.
הסברנו לה שהלטאות פוחדות ממנה, כשהיא מתקרבת הן בורחות לא היא, אבל לא עזר.
הראינו לה את הרשתות שמקיפות את הבית ושהן לא יכולות לחדור הביתה, לא עזר כלום, הילדה פחדה בלילות.

ואז הגיע הרעיון הגאוני.
אמרנו לה שקבלנו מהארץ "אבקה נגד לטאות".
כמו ששמים לג'וקים ריסוס או רעל לעכברים, על אותו משקל "אבקה נגד לטאות".
הסברנו לה שפיזרנו את האבקה ברחבי הבית ומהיום והלאה אין סיכוי שהלטאות יכנסו הביתה.
זה עבד קסמים, הילדה הפסיקה לפחוד וישנה שנת ישרים בלילות.

עברו שנים, חזרנו לארץ.
כשהיא היתה בגיל 15 סיפרתי את הסיפור הזה לידה בנונשלנט.
הילדה פתחה זוג עיניים ענקיות, הפסיקה אותי באמצע הסיפור ושאלה: "את רצינית? את עבדת עלי כל השנים??"
קצת השתתקתי בהתחלה והתפתלתי אבל היא לא הרפתה
"אני לא מאמינה שככה עבדתם עלי! לא היתה בכלל אבקה??"
עד היום אני זוכרת את מבט האי אמון שהיא הביטה עלי בו,
מה שלימד אותי שגם בגיל מאוחר אסור לגלות ילדים סודות עליהם.
אגב, היא לא שוכחת לי את זה עד היום.

פטריות ממולאות2

 

את הסיפור הזה אני מקדישה לבחורה מקסימה בשם ליהי קב שפנתה אלי בזו הלשון:

"לפני חודש עברנו לשכונה שנקראת קריית האומנים, שכונה חדשה בפאתי רמלה עם מלא מלא משפחות וצעירים.
ממש התגשמות חלום לראות את כל הילדים מסביב, מלא גנים ופארקים ובעיקר תחושה של שכונה אינטימית ולא עיר גדולה שאתה נעלם בה.
בתור עוקבת אדוקה של הבלוג שלך סוויט דוּלי הייתי שמחה אם תוכלי להקדיש פוסט לשכונה הצעירה והמתפתחת שלנו."

ליהי היקרה, הפוסט הזה מוקדש לכם –
גם בגלל הסיפור ובמיוחד בגלל מהירות ההכנה של המתכון שמתאים לכולם.

פטריות פורטבלו ממולאות בגבינת עזים,
מכינים לא בצ'יק צ'ק אלא בצ'יק בלבד.
מורידים את רגלי הפטריה, מניחים את הגבינות ולתנור.
עשר דקות וטעם גן עדן אצלכם בבית.

פטריות ממולאות4

אגב!
גם אם מכינים את הפטריות עם פטריות רגילות – יוצא אש!
עוד לפני שהגיעו לשולחן נחטפו.

פטריות ממולאות

פטריות פורטבלו ממולאות בגבינת עזים




סוויט טיפ:
פטריות פורטבלו ממולאות בגבינת עזים זהו באמת שוס של מתכון,
כי הוא קל להכנה וניתן להכין אותו מראש.
צריך לחמם זמן קצר לפני ההגשה.
בגלל שהפטריות עבות זה מרגיש בפה מעולה ועם הגבינות זה משתלב מצויין! 

מה צריך בשביל פטריות פורטבלו ממולאות בגבינת עזים?

10 פטריות פורטבלו
גליל גבינת עזים
2-3 פרוסות גבינה צהובה עזים – חתוכות לריבועים קטנים

איך מכינים פטריות פורטבלו ממולאות בגבינת עזים?

מורידים את רגלי הפטריה.
מניחים את הפטריות בתבנית עם הצד הפנימי למעלה.
על כל פטריה מניחים פרוסת גבינת עיזים.
חצי מקוביות הגבינה הצהובה לערבב עם גבינת העזים.
עכשיו יש לנו גם גבינה צהובה עם לבנה וגם גבינה צהובה לחוד.
לפזר מסביב מהתערובת של הגבינה הלבנה והצהובה ובמרווחים להוסיף רק צהובה.
לשים בתנור עם אפית גריל 10 דקות עד שהגבינה נמסה.
ניתן להכין מראש ולחמם לפני ההגשה.

חג שמח חברימים!

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה בסוויט דוּלי SWEET DOOLY   תודה!

פטריות ממולאות1


תגובות

עוד מתכונים טעימים