מתכונים

מתכון לקונפיטורת גזר בייתית

מתכון לריבת גזר או קונפיטורת גזר מכוסה בסירופ קרמלי משגע

שתף
הדפסה
קונפיטורת גזר או ריבת גזר טעימה ומיוחדת עם שלוות נפש
מה צריך

חצי קילו גזר גמדי
כוס וחצי סוכר חום
4 כפות מיץ לימון
כוס מים
מקל וניל
חצי מקל קינמון או קורט קינמון

סוויט טיפ

כדי שהקונפיטורה תישאר לאורך זמן יש לעקר את הצנצנות
בהם נאפסן את הריבה/הקונפיטורה, על מנת להרוג את החיידקים.

איך עושים את זה? פשוט.
שמים את הצנצנת הריקה במשך דקה במיקרו ולהפעיל.
אחרי שעברה דקה, מוציאים בזהירות כי זה חם ואחרי שהתקררה למלא בריבה/קונפיטורה.

מה צריך

חצי קילו גזר גמדי
כוס וחצי סוכר חום
4 כפות מיץ לימון
כוס מים
מקל וניל
חצי מקל קינמון או קורט קינמון

סוויט טיפ

כדי שהקונפיטורה תישאר לאורך זמן יש לעקר את הצנצנות
בהם נאפסן את הריבה/הקונפיטורה, על מנת להרוג את החיידקים.

איך עושים את זה? פשוט.
שמים את הצנצנת הריקה במשך דקה במיקרו ולהפעיל.
אחרי שעברה דקה, מוציאים בזהירות כי זה חם ואחרי שהתקררה למלא בריבה/קונפיטורה.

קונפיטורת גזר או ריבת גזר טעימה ומיוחדת עם שלוות נפש

מתכון לקונפיטורת גזר בייתית הכנתי ליום הולדת של אחותי.
לפני שנה פירסמתי את הפוסט הזה בסלונה עם תמונות של צלמת מתחילה בלשון המעטה!
עברה שנה וידעתי שהפוסט הזה חייב להיות אצלי בבית ולכן צילמתי את התמונות מחדש.

לפני יותר מעשר שנים החליטה אחותי שהיא “עושה מהפך” לעצמה והשילה ארבעים (כן. ארבעים!!!!!! ק”ג).
בניגוד לאחותה עלובת הנפש (אני) שיורדת עשרים קילו ואחרי חודשיים מעלה חמש-עשרה לפחות (במקרה הטוב),
שומרת אחותי על ההישג העצום הזה –שרק בשביל זה צריך להשתחוות לה בנוסח אללההואאכבר מידי יום – כבר למעלה מעשר שנים.

עניין לא פשוט לשמור על ההישג הזה והיא מקפידה עליו בקנאות.
אמה-מה יש דבר אחד ששובר לה את כח הרצון. ריבה.
כן-כן תהרגו אותי, הדבר הזה שמורחים על הלחם, או במקרה שלה אוכלים עם כפית.
לא מבינה את העניין הזה בכלל!
היא לא נוגעת בשוקולד, לא מבינה למה אנשים מתעלפים על מוסים, תנו לה ריבה והיא שלכם.

מתכון לקונפיטורת גזר בייתית

שבוע שעבר, מצאתי עגבניות שרי שנשכחו במקרר, העגבניות היו כבר מצ’וקמקות לגמרי.
שטפתי אותן, שמתי בסיר, הוספתי סוכר, מיץ לימון, בישלתי, אפילו לא טעמתי ושלחתי לה.
התקשרה בזעקות: "מה שלחת לי את זה? השתגעת?? אני לא מפסיקה לאכול את זה! זה חלום!!!"
"ריבת עגבניות חלום?" לא הבנתי על מה היא מדברת
"את לא יודעת כמה זה טעים. אוי. זה הורס. תשמעי, אני משתגעת לאכול קונפיטורת גזר גמדי. אולי תעשי לי ?"
"מאיפה אני יודעת לעשות קונפיטורת גזר גמדי?" התפלאתי
"מאיפה ידעת לעשות ריבת עגבניות?"
וואלה צודקת.
אז הכנתי לה ריבת גזר או קונפיורת גזר תקראו לזה איך שאתם רוצים זה חלום!

הכנתי לכם מדריך מדוייק –
איך מכינים ריבה בבית? המדריך המלא להכנת ריבה מתכונים טיפים ועצות

השנה, הכנתי אותן מחדש והן מחכות לה.
השנה, הכנתי אותן מחדש והן מחכות לה.
לחצו כאן ל ריבת תות שדה מלאה באושר ושמחה 
לחצו כאן ל – ריבת דובדבנים מלאה בבריאות 
לחצו כאן ל קונפיטורת גזר עם שלוות נפש
לחצו כאן ל ריבת דלעת בהמון אהבה 

לעוד מתכונים לריבות חלומיות וקונפיטורות לחצו כאן
מתכונים לריבות קונפיטורות ורטבים

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו24 כאן – מתכונים לווטצ'אפ

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

כדי שהקונפיטורה תישאר לאורך זמן יש לעקר את הצנצנות בהם נשים את הריבה/הקונפיטורה, על מנת להרוג את החיידקים. איך עושים את זה? פשוט. שמים את הצנצנת הריקה במשך דקה במיקרו ולהפעיל. אחרי שעברה דקה, מוציאים בזהירות כי זה חם ואחרי שהתקררה למלא בריבה/קונפיטורה.

מתכון לקונפיטורת גזר בייתית

 


מתכון לקונפיטורת גזר בייתית

סוויט דולי
מתכון לריבת גזר או קונפיטורת גזר מכוסה בסירופ קרמלי משגע
Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Total Time 1 hour 50 minutes
Course מתכונים לריבות
Cuisine בישול ישראלי

Ingredients
  

  • חצי ק"ג גזר גמדי
  • 1 וחצי כוס סוכר חום
  • 1 כוס מים
  • 1 מקל וניל
  • חצי כפית קינמון או חצי מקל קינמון

Instructions
 

  • שמים בסיר את הגזר הגמדי ומפזרים מעל את הסוכר.
  • מוסיפים את יתר המרכיבים ומבשלים על אש חזקה עד רתיחה.
  • אחרי הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים לאט עד שהסוכר משנה צבעו לסירופ בצבע חום.
  • הסירופ משנה צבעו לחום והגזרים משנים צורתם ומצטמקים.
  • מורידים מהאש, נותנים לקונפיטורה להתקרר מעט, שמים צנצנת במיקרו לדקה לעיקור, מעבירים הריבה לצנצנת ולמקרר.
  • ריבה תענוגות!

סוויט טיפ:
כדי שהקונפיטורה תישאר לאורך זמן יש לעקר את הצנצנות בהם נשים את הריבה/הקונפיטורה, על מנת להרוג את החיידקים.
איך עושים את זה? פשוט.
שמים את הצנצנת הריקה במשך דקה במיקרו ולהפעיל.
אחרי שעברה דקה, מוציאים בזהירות כי זה חם ואחרי שהתקררה למלא בריבה/קונפיטורה.

מה צריך לקונפיטורת גזר עם שלוות נפש?

חצי קילו גזר גמדי
כוס וחצי סוכר חום
4 כפות מיץ לימון
כוס מים
מקל וניל
חצי מקל קינמון או קורט קינמון

איך מכינים קונפיטורת גזר עם שלוות נפש?

שמים בסיר את הגזר הגמדי ומפזרים מעל את הסוכר.
מוסיפים את יתר המרכיבים ומבשלים על אש חזקה עד רתיחה.
אחרי הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים לאט עד שהסוכר משנה צבעו לסירופ בצבע חום.
הסירופ משנה צבעו לחום והגזרים משנים צורתם ומצטמקים.
מורידים מהאש, נותנים לקונפיטורה להתקרר מעט, שמים צנצנת במיקרו לדקה לעיקור, מעבירים הריבה לצנצנת ולמקרר.

ריבה תענוגות!

 

 

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

תגובות פייסבוק

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים