ריבת דובדבנים מלאה בבריאות

ריבת דובדבנים חלומית מלאה בבריאות

את פוסט ריבת הדובדבנים פרסמתי כבר לפני שנה עם תמונות אממ לא משהו.
עברה שנה, יש שוב דובדבנים בשוק וזו הזדמנות מצויינת להחליף את התמונות.

בהתחלה צילמתי את הדובדבנים ככה

ריבת דובדבנים6

וגם ככה

ריבת דובדבנים8

כשהתקשרתי לכלת השמחה להראות לה איזה יופי של תמונות צילמתי
לא ממש התלהבה ואמרה לי שהיא רוצה משהו אחר
אז צילמתי בסגנון אחר

ריבת דובדבנים3

ועכשיו תחליטו אתם איזה סגנון אתם יותר אוהבים.
הסגנון הרומנטי משהו או הנקי יותר, הגרפי.

 

וה הסיפור איתו פורסם הפוסט לראשונה.
היום אחותי חוגגת יומולדת.
לפני שנה פירסמתי את הפוסט הזה בסלונה, אבל היום כשיש לי בלוג עם השם סוויט דוּלי, הפוסט חייב להיות פה.

לפני יותר מעשר שנים החליטה אחותי שהיא “עושה מהפך” לעצמה והשילה ארבעים (כן. ארבעים!!!!!! ק”ג).
בניגוד לאחותה עלובת הנפש (אני) שיורדת עשרים קילו ואחרי חודשיים מעלה חמש-עשרה לפחות (במקרה הטוב),
שומרת אחותי על ההישג העצום הזה –שרק בשביל זה צריך להשתחוות לה בנוסח אללההואאכבר מידי יום – כבר למעלה מעשר שנים.

עניין לא פשוט לשמור על ההישג הזה והיא מקפידה עליו בקנאות.
אמה-מה יש דבר אחד ששובר לה את כח הרצון. ריבה.
כן-כן תהרגו אותי, הדבר הזה שמורחים על הלחם, או במקרה שלה אוכלים עם כפית.
לא מבינה את העניין הזה בכלל!
היא לא נוגעת בשוקולד, לא מבינה למה אנשים מתעלפים על מוסים, תנו לה ריבה והיא שלכם.

שבוע שעבר, מצאתי עגבניות שרי שנשכחו במקרר, העגבניות היו כבר מצ’וקמקות לגמרי.
שטפתי אותן, שמתי בסיר, הוספתי סוכר, מיץ לימון, בישלתי, אפילו לא טעמתי ושלחתי לה.
התקשרה בזעקות: "מה שלחת לי את זה? השתגעת?? אני לא מפסיקה לאכול את זה! זה חלום!!!"
"ריבת עגבניות חלום?" לא הבנתי על מה היא מדברת
"את לא יודעת כמה זה טעים. אוי. זה הורס. תשמעי, אני משתגעת לאכול קונפיטורת גזר גמדי. אולי תעשי לי ?"
"מאיפה אני יודעת לעשות קונפיטורת גזר גמדי?" התפלאתי
"מאיפה ידעת לעשות ריבת עגבניות?"
וואלה צודקת.

אז הכנתי לה אז ארבע ריבות/קונפיטורות ומלאתי אותן בברכות.

השנה, הכנתי אותן מחדש והן מחכות לה.
לחצו כאן ל ריבת תות שדה מלאה באושר ושמחה 
לחצו כאן ל – ריבת דובדבנים מלאה בבריאות 
לחצו כאן ל קונפיטורת גזר עם שלוות נפש
לחצו כאן ל ריבת דלעת בהמון אהבה 

ואם אתם מחפשים עוד מתכונים לריבות בבקשה – רק ללחוץ כאן
ריבות וקונפיטורות

ריבת דובדבנים2

ריבת דובדבנים מלאה בבריאות




סוויט טיפ:
כדי שהקונפיטורה תישאר לאורך זמן יש לעקר את הצנצנות בהם נשים את הריבה/הקונפיטורה, על מנת להרוג את החיידקים.
איך עושים את זה? פשוט.
שמים את הצנצנת הריקה במשך דקה במיקרו ולהפעיל.
אחרי שעברה דקה, מוציאים בזהירות כי זה חם ואחרי שהתקררה למלא בריבה/קונפיטורה.

מה צריך בשביל ריבת דובדבנים מלאה בבריאות?

500 ג’ דובדבנים
300 ג’ סוכר (שוב מדדתי! כוס וחצי חד פעמי)
4 כפות מיץ לימון

איך מכינים ריבת דובדבנים מלאה בבריאות?

מגלענים את הדובדבנים ומניחים בסיר עם הסוכר והלימון.
כן כן אותו סיפור תנו לסוכר לעבוד והדובדבנים ישנו את צבע הסוכר לורוד.
אחר כשעה או יותר שמים על האש ומביאים לרתיחה.
לאחר הרתיחה להנמיך את האש ולבשל כשעה.
אל תעזבו אותה לבד. תשמרו עליה ומדי פעם לערבב עד שמסמיכה הריבה והסירופ נעשה בורדו כהה.
מורידים מהאש, נותנים לזה להתקרר מעט, שמים צנצנת במיקרו לדקה לעיקור, מעבירים הריבה לצנצנת ולמקרר.

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

ריבת דובדבנים4

 

בחנות החדשה שלי כבר הייתם? עם מחירים מיוחדים ללקוחות הסוויט(: לחנות המתוקה לחצו כאן - SWEET SHOP
ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!


תגובות

עוד מתכונים טעימים