פשטידת ירקות טבעונית

פשטידה קלה, נהדרת ואם לא תגידו לא ידעו שהיא טבעונית

שבוע טוב חברימים!

אין כמו לחזור הביתה אחרי חופשה נהדרת.
מגיעים הביתה, זורקים את כל התיקים, פותחים תריסים.
איך שרה ריטה? תפתח חלון שיתערב החוץ בבפנים משהו כזה לא? אז בדיוק ככה.
האויר זורם ואני עושה סיבוב היכרות עם הסלון והמטבח.
מעבירה יד על השיש, ראבק יש אבק.
אבל הכוסות על המדף מחייכות אלי ובטבעיות לוחצת על כפתור המיחם.
שולחת יד למדף הכוסות. בכוס גבוהה – כפית נס קפה, אחד סוכרזית, טיפת מים חמים, הרבה מים קרים, קובית קרח וחלב סויה.
ככה אני שותה את הקפה שלי – הקפה הכי טוב שבעולם!
כן-כן טעמתי הרבה קפה בחופשה, אבל אין על הקפה של הבית ליד השולחן במטבח.
הראש בבת אחת מסתדר ואת יודעת שהגעת הביתה. שיגרה מבורכת.

ואחרי שסיימתי את הקפה ומכונת הכביסה כבר מתגלגלת,
המציאות מגלה לך שאכן חגגת כהוגן בחופשה וחייבים בדחיפות לחזור לחיים הרגילים.
כשפתחתי את המקרר גם גיליתי שאין מי-יודע-מה, אז הכנתי פשטידת ירקות טבעונית.
למה טבעונית? כי נגמרו הביצים. פשטידת ירקות טבעונית מכינים בדיוק כמו פשטידה רגילה.
במקום הביצים ערבבתי קמח עם מים והוספתי לתערובת.
נכון, אני סוויט דוּלי אבל החיים חוזרים למסלולם ופותחים את השבוע בנוהל בריאות עם פשטידת ירקות טבעונית.

שקופית2

 

פשטידת ירקות טבעונית

 




מה צריך בשביל פשטידת ירקות טבעונית?
2 גזרים מגוררים בפומפיה גסה
3 קישואים מגורדים בפומפיה גסה
אפשר לשים את הקישואים והגזר במעבד מזון הכל ביחד ולקצץ.
בערך כוס חד פעמית חמה – כרובית קצוצה
4 כפות שמן זית
חצי כוס מים+2 כפות קמח תופח- מערבבים ביחד בכוס.
קצת מלח
ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.

איך מכינים פשטידת ירקות טבעונית?
מערבבים את הירקות עם שמן זית, תבלינים ומוסיפים בסוף את הקמח עם המים.
משמנים תבנית בינונית ויוצקים הפשטידה לתבנית.
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות אופים בערך כחמישים דקות.
פשטידה מעולה!

שבוע מלא בבריאות חברימים!

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

 

שקופית3

 


תגובות

עוד מתכונים טעימים