עוגת פרג עם שוקולד או בומבות של פרג ושוקולד

עוגת פרג שניתן להכין ממנה גם בומבות של פרג


ישבתי בקונדיטוריה  עם ש' כשההוא פתאם תקע מבט בחלון, הפסיק אותי ודפק על השמשה.
" אני משתגע על עוגות פרג, אבל לא על העוגה הזאת (זו היתה גוש פרג). סבתא שלי היתה מכינה לי עוגה עם פרג ושוקולד למעלה"
עוגת פרג עם שוקולד. הייתי בשוק.
"אתה צוחק עלי נכון?" שאלתי וישר שלפתי את הנייד עם התמונות של עוגת פרג עם שוקולד וקצפת
"לא עוגת פרג עם שוקולד וקצפת. סבתא רוז'ה היתה מכינה עם שוקולד למעלה, לא עם קצפת"
"טוב-טוב, הבנתי. נבדוק את היכולות שלי מול סבתא רוז'ה".
אז הכנתי עוגת פרג עם שוקולד.
אה-מה-מה, חייבת אילתורים אני.
חלק אפיתי בתבנית סיליקון ויצקתי את השוקולד מעל. אצלנו קראו לזה "בומבות פרג".
הן נעלמות בביס בפה, טעימות, עסיסיות, נהדרות!

עוגת פרג עם שוקולד או בומבות של פרג ושוקולד

נ.ב. אחרי שקבל את העוגה ש' התקשר ואמר שזה  ב-די-יוק  כמו של סבתא רוז'ה .
אבל חייב להגיד את האמת.." הפסקתי לנשום "השוקולד שלך יותר טעים".

עוגת פרג עם שוקולד או בומבות של פרג ושוקולד

עוגת פרג עם שוקולד




סוויט טיפ:
כדי שהמטבח לא יתלכלך כולו, לוקחים תבנית תנור ועליה מניחים רשת אפיה.
אחרי ש"בומבות הפרג" מתקררות, טובלים בקערת הגאנש ומניחים על הרשת.
הטיפטופים ילכלכו רק את התבנית ולא צריך להזמין עוזרת(:

מה צריך?

6 ביצים
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
3/4 כוס חלב
1 כוס קמח תופח
250 ג' פרג טחון טרי!
1 שמנת מתוקה
150 ג' שוקולד מריר

איך מכינים?

מפרידים את החלבונים והחלמונים ואת החלבונים שמים בקערת מיקסר.
החלבונים מקציפים לקצף חזק. מתחילים במהירות בינונית, עוברים למהירות חזקה ומוסיפים את הסוכר לאט לאט, עד שהקצף מבריק.
בקערה נפרדת לערבב: חלמונים, שמן, חלב.
לצקת בזהירות לקערת החלבונים את תערובת החלמונים ולערבב בתנועות קיפול. לא לפחד שזה נוזלי, רק בבקשה לעבוד לאט!
להוסיף את הקמח והפרג ולהמשיך לערבב בתנועות קיפול.
לצקת לתבנית 24 או – לבנית סיליקון בצורת חצי עיגול- ולאפות בחום של 180 מעלות כ-50 דקות.

 בינתיים,
להרתיחה השמנת המתוקה.
לאחר שרתחה, להוסיף השוקולד פנימה. להניח לזה כעשרים דקות.
לצפות את העוגה.

משנכנס אדר מרבין בשמחה!

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

שקופית3


תגובות

עוד מתכונים טעימים