קיש פטריות שמכינים בקלי קלות

קיש פטריות מופלא שתמיד מצליח

אתם בטוח יודעים מה ההבדל בין קיש לפשטידה, אבל בוא נחדד את זה.
קיש זה שכבת בצק שעליה יוצקים תערובת.
פשטידה זה כשמערבבים את כל המרכיבים ביחד.
השיעור של סוויט דוּלי עבר בהצלחה.

ואחרי שעברנו את השיעור הזה בהצלחה אספר לכם שקיש פטריות שמכינים בקלי קלות, קל להכנה, טעים-טעים והוא מעולה לשבועות.
אפשר גם לגוון בפשטידה ובמקום פטריות להשתמש בברוקולי או כל ירק אחר שתבחרו.
ניסיתי פעם עם ברוקולי ויצא מעולה!
בקיש אני מקצרת תהליכים, קונה בצק פריך מוכן ואותו מרדדת על התחתית.

קיש פטריות שמכינים בקלי קלות

כדי שלא יהיו טענות צירפתי גם מתכון לתחתי בצק פריך.
הקיש פריך, טעים, חלומי!

קיש פטריות שמכינים בקלי קלות

קיש פטריות שמכינים בקלי קלות




סוויט טיפ:
אני אוהבת לקצר תהליכים ולכן אני משתמשת בבצק פריך מוכן.
בשביל החרוצים יש מתכון לתחתית בצק פריך.

מה צריך בשביל קיש פטריות שמכינים בקלי קלות?

בצק פריך מלוח מוכן
או
על מנת להכין שכבת בצק פריך:
1 כוס קמח
100 ג' חמאה
1 ביצה
פחות מחצי כפית מלח
2-3 כפות מים קרים
במעבד מזון שמים הכל ביחד ומערבבים או לשים ביד עד לקבלת בצק אחיד.
שמים במקרר כחצי שעה לקירור.

מלית הקיש:

1 סלסלת פטריות שמפניון טרי חתוכה לפרוסות
או
1 סלסלת פטריות פורטבלו טרי חתוכה לפרוסות
3 כפות שמן זית
3 ביצים
1 שמנת מתוקה
150 ג' גבינת קשקבל מגוררת
מלח ופלפל לפי הטעם

איך מכינים קיש פטריות שמכינים בקלי קלות?

את פרוסות הפטריות מטגנים קלות בשמן זית.
מורידים מהאש מוסיפים שמנת מתוקה, ביצים, גבינה צהובה מלח ופלפל ומערבבים.
משמנים קלות את התבנית.
מרדדים את הבצק פריך לשכבת בצק אחידה שהבצק יכסה את כל התבנית כולל הדפנות.
יוצקים את התערובת על הבצק.
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את הקיש ואופים בערך כשעה עד שמשחים.
אוי זה טעים כשזה חם!

חג שמח חברימים!

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

 

קיש פטריות1

 


תגובות

עוד מתכונים טעימים