קיש חצילים או בספרדית ספונגטו

אני זוכרת את נונה מגישה לי פרוסת ספונגטו על לחם שחור והטעם עד היום לא נשכח. מעדן!

ספונגטו הוא מאכל סלוניקאי/ספרדי שגדלתי עליו.
מרוקנים חצילים קלויים על האש,  מערבבים עם גבינות וביצים, אופים בתנור או מטגנים במחבת.
אני זוכרת את נונה חותכת את הספונגטו שטגנה על המחבת. כמו חביתה שמנמנה ועסיסית,
הגישה לי פרוסת ספונגטו שהורידה מהאש, שמה על לחם שחור והטעם עד היום לא נשכח. מעדן!

אני מאד אוהבת מאכלי חצילים ומאחר ואת הבורקס עם החצילים שקצר הצלחה כבר עשיתי,
החלטתי להפוך את הספונגטו לקיש.
קיש עלאק. כולה הוספתי בצק פריך בתחתית, אבל השם הורס לא?(:

להכין את הקיש זה באמת כלום עבודה.
אני השתמשתי בתחתית בצק פריך מוכנה. חתכתי ריבוע והחזרתי הבצק למקרר.
מערבבים החצילים עם הגבינות והביצים ויוצקים על תחתית הבצק פריך.
כדי שזה יראה עוד יותר טוב צרבתי קלות על מחבת עיגולי חצילים ו-וואלה! הקיש מוכן.
ככה נראה הקיש לפני האפייה.

קיש חצילים או בספרדית ספונגטו

 

השילוב של הבצק הפריך עם החצילים יוצר מעדן נקודה!
פרוסות החציל מעל רק מוסיפות צבע וטעם לקיש.
לא יודעת למה אתם מחכים
רוצו להכין(:

קיש חצילים או בספרדית ספונגטו

 

ובפינתנו אתם שולחים לסוויט דוּלי תמונות שהכנתם ואני מפרסמת – ווקשה:

ספונגטו

קיש חצילים או בספרדית ספונגטו




מה צריך בשביל קיש חצילים או בספרדית ספונגטו?

בצק פריך מלוח מוכן – לתחתית הקיש
כ-10 פרוסות חציל
500 ג' חצילים על האש מעוכים – קופסה מהסופר עובדת יופי!
200 ג' גבינה מלוחה מגוררת
3 כפות גבינה לבנה 5%
2 ביצים

על מנת להכין שכבת בצק פריך:
1 כוס קמח
100 ג' חמאה
1 ביצה
פחות מחצי כפית מלח
2-3 כפות מים קרים
במעבד מזון שמים הכל ביחד ומערבבים או לשים ביד עד לקבלת בצק אחיד.
שמים במקרר כחצי שעה לקירור.

איך מכינים  קיש חצילים או בספרדית ספונגטו?

שמים בקערה את החצילים, מוסיפים הגבינות הביצים ומערבבים.
מהבצק הפריך חותכים ריבוע ומרדדים.
משמנים תבנית קיש ומניחים את הבצק הפריך.
מצמידים עם היד ואת השאריות מסביב חותכים.
עם מזלג מחוררים את התחתית.
יוצקים את תערובת החצילים והגבינה על התחתית.
מחממים מחבת ומורחים אותו במעט שמן זית או תרסיס שמן ומטגנים קלות את פרוסות החצילים.
לאחר מספר דקות כשהשחימו הופכים את הפרוסות לצד השני.
לאחר שהשחימו גם מהצד השני מקשטים את הקיש מסביב עם פרוסות החציל.
בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות מכינסים את הקיש ואופים כארבעים דקות עד חמישים דקות.
מגישים חם או קר – הכל טעים!

חג שמח חברימים!

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה בסוויט דוּלי SWEET DOOLY   חג שמח!

קיש חצילים4

 

 


תגובות

עוד מתכונים טעימים