פאי גבינה שוקולד ודובדבנים

תחתית עוגיות שוקולד, גבינה מוקצפת וגאנש שוקולד עם דובדבנים. פאי חלומי!

כשהיינו באפריקה והיינו מוצאים מוצר שאהבנו היינו מעמיסות ממנו אריזות כי לכי תדעי מתי תראי עוד פעם את המוצר.
סיפרתי לכם כבר פעם על זה כשפרסמתי את עוגת גבינה גן עדן.
אבל לפעמים הבעיה היתה אחרת.
חברתי ואני עמדנו מול המדף ומולנו קופסת ממתקים שלא הכרנו.
שלחתי את היד לקחת את הממתקים אבל אז חברתי עצרה אותי
"רגע דולי ואם זה לא טעים?"
האמת שאני יודעת כבר לפי האריזה להחליט אם מתאים לי או לא אבל כדי להרגיע את חברתי אמרתי לה
"בשביל זה אני פה. נטעם אחד, אם טעים נקח את כל הקופסאות לא טעים נשלם על אחד"
ועבדתכם הנאמנה סבלה כל פעם מחדש וטעמה את המוצרים.
ואתם עוד מתפלאים למה קוראים לי סוויט דוּלי?!

לפני כחודש עמדנו היא ואני באיקאה מול קופסת עוגיות והתווכחנו אם לקחת או לא.
אמרתי לה בואי נלך על שיטת ניגריה ונטעם. בעודנו עומדות וטועמות ראיתי גבר מתקרב אלינו
הוא עשה עצמו כאילו בודק גם את הסחורה. היה לי ברור שזה מישהו מאיקאה.
"אז מה את אומרת?" שאלתי את חברתי
"לא טעים" ענתה
"את בטוחה?" שאלתי ונתתי ביס בעוגיה
"יש בעיה בנות?" התערב הגבר
"כן. אנחנו טועמות את העוגיות ואם הן לא יהיו טעימות אנחנו לא משלמות" אני משירה אליו מבט רציני להחריד
הוא הסתכל עלי, אני לא מנידה עפעף ואז אמר
"איזה שטויות! את עובדת עלי!!"
פרצתי בצחוק "ברורררר שאני עובדת עליך! נראה לך שבשביל שבעה שקלים תקרא פה למשטרה?"
"האמת, העוגיות האלה יותר טעימות" הצביע על עוגיות אחרות
"אנחנו צריכות לטעום גם אותן!"
ואכן יצאנו עם העוגיות האחרות.

 

פאיגבינה2

זה מה שקרה לי כשראיתי את העוגיות O2 על המדף.
אלה עוגיות כמו אוראו אבל ה-O2 מצופות בשוקולד.
כשראיתי אותן מיד ידעתי שאני הולכת להכין פאי גבינה שוקולד ודובדבנים.
תחתית של עוגיות ובגלל שהן מצופות בשוקולד לא אצטרך להוסיף חמאה.
אותו דבר עם השוקולד.

כשראיתי את השוקולד עם הדובדבנים ידעתי שהשוקולד הזה יגמור בתור גאנש על פאי גבינה שוקולד ודובדבנים.
וכדי שלא יהיו שאלות על מה בדיוק אני מדברת, צילמתי לכם את המוצרים.
1

את הפאי הזה מתחילים להכין דווקא מהגאנש.
מרתיחים שמנת מתוקה ושמים בתוכה את השוקולד עם הדובדבנים.
אחרי שהכל נמס מוסיפים כמה כפות מהגאנש לעוגיות.
מיד מגיע הסבר מדויק.

5

 

ככה בדימיוני ראיתי אותה.
שחור לבן שחור ונקודות אדומות למעלה

פאיגבינה1

פאי גבינה שוקולד ודובדבנים




סוויט טיפ:
את הכנת הפאי מתחילים הפעם מהסוף.
קודם מכינים גאנש כי נשתמש בגאנש לערבוב פירורי העוגיות.
אני הכנתי את הפאי בתבנית 20X30

מה צריך בשביל פאי גבינה שוקולד ודובדבנים?
ׁ(מחולק לפי השכבות)

24 עוגיות O2 מצופות שוקולד  מרוסקות – GULLON

500 ג' גבינה 5%
1 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
7 כפיות סוכר

1שמנת מתוקה
200 ג' שוקולד גורמה עם דובדבנים HEIDI

איך מכינים פאי גבינה שוקולד ודובדבנים?

מתחילים עם הכנת הגאנש
מרתיחים שמנת מתוקה.
לאחר שרתחה מורידים מהאש מוסיפים 200 ג' שוקולד עם דובדבנים ונותנים לזה לנוח רבע שעה-עשרים דקות.
מערבבים היטב עד שהשוקולד נעשה לעיסה שחורה וסמיכה. שמים בצד.

מרסקים את העוגיות או במעבד מזון או עם פטיש בתוך שקית ניילון.
מוסיפים לפרורי העוגיות 6 כפות מהגאנש (בלי דובדבנים) ומערבבים.
מרפדים את תחתית הפאי והצדדים עם פרורי העוגיות.
שמים במקרר.
מקציפים שמנת מתוקה עם הסוכר ועם האינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה.
מוסיפים את הגבינה ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
מוציאים מהמקרר ויוצקים הגבינה על תחתית הפאי.
מעל יוצקים את הגאנש ומפזרים את הדובדבנים על כל העוגה.
שומרים במקרר לפחות ארבע שעות במקרר ואח"כ מתענגים על כל ביס.

חג שמח חברימים!

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה בסוויט דוּלי SWEET DOOLY   תודה!

 

פאיגבינה4

 


תגובות

עוד מתכונים טעימים