סוטלץ'

תבשיל אורז עם חלב שאין שבועות בילתו

אין שבועות בלי סוטלץ'.
בתור אחת שגדלה במשפחה סלוניקאית/יוונית אין דבר כזה חג שבועות בלי סוטלץ'.
בשביל אלה שאינם מהתפוצה אספר שסוטלץ' זהו אורז טחון המבושל בחלב.
אצלנו מכינים את הסוטלץ' ב"טאסין" של נונה שזו תבנית מאלומיניום מלפני המון שנים.

אחרי שעומדים בסבלנות רבה ומערבבים כדי שהסוטלץ' לא ישרף והעיסה מסמיכה,
שורפים סוכר ב"טאסין" של נונה, שופכים את הנוזל המבעבע
שומעים פסססססס כזה שמשתגעים מהרעש
ומבשלים עד שהתחתית נעשית שרופה
וצבעי הקרמל מבעבעים מלמטה ומתערבבים עם הצבע הלבן.

סוטלץ'2

אני עצמי ובשרי וסוויט דוּלי
אוכלים עם כפית ישר מהטאסין
אבל בשבילכם צלמתי בצלחת.

8

את תמונת הסוטלץ' פרסמתי עם ברכה לחג ולא תארתי לעצמי
שב-2 בצהרים עוד לפני החג מישהו ירצה מתכון.
והיתה לי הפתעה נהדרת.

קודם כל אבישג שלחה את התמונה הזאת
הסוטלץ' שקבלה מחיה וייסה
שקבלה את הטאסין שלה בטח
מאמא שלה אלזה חנוכה ז"ל
דודתי האהובה

22

רותם ליברזון שלחה את זה:

11

והנה תגובה מהיום – 13.5.2017(:

חברימים, אושר גדול לשמח אנשים.
חג שמח חברימים יקרים שלי!
הנה תמונה מהשנה – 2017
כן. אנחנו משפחה יסודית.
מנקים תבנית עד היסוד(:

סוטלץ'

סוטלץ' 3

עוד מתכונים לשבועות תוכלו למצוא כאן – שבועות

סוטלץ'




סוויט טיפ:
גודל התבנית 26 

מה צריך בשביל סוטלץ'?

1 ליטר חלב  (אפשר לעשות גם חצי מים חצי חלב אבל זה לא בשבילנו(:)
1 כוס אורז טחון – טוחנים את האורז בבלנדר כמו שטוחנים קפה או אגוזים.
1 כוס סוכר

איך מכינים סוטלץ'?

שמים בסיר חלב, אורז טחון וסוכר, מביאים לרתיחה.
לאחר הרתיחה להנמיך את האש ולבשל על אש קטנה עד שמסמיך.

חשוב מאד לא לעזוב את האורז לבד וכל הזמן לבחוש עד שמסמיך.
לאחר שהתבשיל מוכן מכבים את האש ומניחים לכמה דקות בצד.
בטאסין או תבנית להמיס שתי כפות סוכר עד שנוצר קרמל.
לאחר שהקרמל מוכן שופכים את הדייסה שבסיר השני
 ושומעים פסססס כזה שאתם משתגעים,
לבשל כחצי שעה על אש נמוכה. לא לערבב.
אין לבחוש יותר. מדי פעם יש לסובב את התבנית שלא תישרף.
אחרי שהסוכר טיפה עלה למעלה תורידו מהאש ותקררו במקרר.
אצלנו אוכלים את זה קר ורבים מי יקבל את השרוף.
תהנו חברימים!!

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

שקופית3


תגובות

עוד מתכונים טעימים