כנאפה חלומי שמכינים במהירות

אטריות קריספיות שמתפצחות בפה עם סירופ מתוק וגבינה ממומסת. תענוג!


בשבועות כזכור לכם, פרסמתי את הלקט המתוק של הבלוגריות.
מתכון הקדאיף של שרית עציץ מהבלוג "הכל אפשרי",
ומתכון הכנאפה של אפרת הידועה בכינויה "איך להרשים את חמותך" נתקעו לי בראש.
לבקשת אחותי הכנתי עוגת גבינה אפויה, היתה גם עוגת גבינה קרה אבל שתי אלה לא סיפקו אותי.
רציתי משהו אחר, משהו מיוחד והכנאפה/קדאיף נראו לי פתרון מעולה.
קראתי את המתכון של אפרת, קראתי את המתכון של שרית, התלבטתי איזה מתכון להכין ואז ירד האסימון.
סוויט דוּלי הולכת לשלב בין שני המתכונים.

חברימים, שתדעו  כנאפה חלומי שמכינים במהירות היה שוס!
כשהגיעו מסדר המתוקים והמוני הקינוחים הונחו על השולחן כולם טעמו מהכל כמובן ואני חילקתי את הכנאפה.
"לי תתני חתיכה קטנה ואני אוכל יחד עם א" אמרה ר'
לא התווכחתי. נתתי לה חתיכה קטנה.
ר' הכניסה הכפית לפה לקחה ביס ואז אמרה במהירות:"רגע-רגע אני קבלתי חתיכה קטנה! וזה גם היה בשותף עם א'. לא פייר-לא פייר תני לי עוד חתיכה"
ככה! ככה אני אוהבת את התגובות של האנשים.
ר' אכלה כנאפה ולא הפסיקה למלמל
"תשמעי, זה הורס! עוגות גבינה אנחנו מכירים. עוגה כזו או אחרת בסדר, ת'כלס זו עוגת גבינה. אבל הכנאפה הזאת – וואו. היא מדהימה!!"
אם יכולתי לעלות על השולחן ולהתחיל לרקוד סירטקי יווני הייתי עושה את זה אבל השולחן היה עמוס במתוקים. ניצל השולחן(:

הכנתי גם כנאפה במנות אישיות
כי רציתי לבדוק אם זה עובד גם בכלים קטנים.
עבד אש!

כנאפה5

כידוע לכם כנאפה הוא מאפה מתוק מהמטבח הערבי שעשוי מאטריות קדאיף.
הכנאפה מוגש עם סירופ סוכר והצבע הכתום בכנאפה מתקבל על ידי הוספת צבע מאכל.
אני הלכתי על מראה הנטורל. בלי צבעי מאכל.
אוי לקלוריות אוי כמה זה טעים.
ככה נראית תבנית הכנאפה אחרי שכבה ראשונית של קדאיף
ומעליה שכבת מוצרלה עם שמנת חמוצה
על השכבה הזו הוספתי עוד שכבת קדאיף.

כנאפה6
ושתדעו חברימים שלהכין כנאפה זה ממש משחק ילדים.
שכבת אטריות
שכבת מוצרלה
עוד שכבת אטריות ולתנור.
אחרי שהכנאפה מוכנה יוצקים סירופ
ומעכשיו אני לא אחראית לתוצאות.

כנאפה2

כנאפה חלומי שמכינים במהירות




סוויט טיפ:
חבילת אטריות הקדאיף הכילה 400 ג' ואני השתמשתי בכל החבילה.
ניתן להכין מחצית הכמות.
הכנאפה נאפה בתבנית בגודל 20X30, תבנית 24 גם מתאימה.
גבינת המוצרלה נמכרת עם נוזלים. שימו לב למשקל המוצרלה אחרי סינון המים.
אני השתמשתי בשתי קופסאות.

מה צריך בשביל כנאפה כנאפה חלומי שמכינים במהירות?

400 ג' אטריות קדאיף – נמכר בכל הסופרים באריזה קפואה.
200 ג' חמאה מומסת
300 ג' גבינה מוצרלה עזים – לאחר סינון המים
1 שמנת חמוצה

לסירופ:
2 כוסות מים
2 כוסות סוכר
טיפת לימון
מקל וניל

איך מכינים כנאפה כנאפה חלומי שמכינים במהירות?

מפשירים במקרר במשך הלילה את איטריות הקדאיף.
מכיוון שהקונוטציה למילה "שערות" לא מתאימה לי מעכשיו הם יקראו "איטריות".
במידה והחלטתם להשתמש במחצית מהכמות תחזירו את היתרה למקפיא.
עם סכין או מספריים חותכים את איטריות הקדאיף ושמים בקערה.
מוסיפים את החמאה המומסת לתערובת האטריות.
עם הידיים מערבבים ובינתיים "פותחים" את האטריות שכל החמאה תתערבב היטב.
משמנים תבנית ומחצית מהכמות האטריות מפזרים על התבנית.
בקערה נפרדת מערבבים ביחד את גבינת המוצרלה עם השמנת החמוצה.
על שכבת האטריות מפזרים את שכבת הגבינה והשמנת.
על שכבת הגבינות מפזרים מעל את יתרת האטריות שנותרו.
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את הקדאיף לחצי שעה עד ארבעים דקות עד שהמאפה משחים.
בינתיים מכינים את הסירופ.
שמים בסיר את המים עם הסוכר הלימון ומקל הוניל ומביאים לרתיחה.
אחרי הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה.
מורידים מהאש ומקררים.
כשהתבנית יוצאת מהתנור שופכים את הסירופ על כל פינות הכנאפה.
חלום חלום חלום!

שבת שלום חברימים!!

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

 

 

כנאפה1

 


תגובות

עוד מתכונים טעימים